LŠ: Liverpul poslao Bajern na remont!

Klop održao lekciju Kovaču – Liverpul eliminisao Bajern! Fudbaleri Liverpula plasirali su u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su ukupnim rezultatom 3:1 eliminisali minhenski Bajern.  Tužnu partiju Bajerna u dvomeču protiv Liverpul s osmehom na licu prigrabili su Jirgen Klop i njegovi fudbaleri.  Ovo vam je za Vembli, ali još nije kraj: Vratiću se! Jirgen Klop i Liverpul održali fudbalski čas šampionu Nemačke (3:1) i prošli u četvrtfinale Lige šampiona.

Fudbal 13.03.2019 | 23:17
LŠ: Liverpul poslao Bajern na remont!
Izabranici Jirgena Klopa pobedili su Bavarce na njihovom terenu sa 3:1 i potpuno zasluženo su prošli u narednu fazu takmičenja.

Golove za "Redse" postigli su Sadio Mane u 26. i 84. minutu, i Virdžil Van Dajk u 68, dok je Bajern do pogotka došao zahvaljujući autogolu Džoela Matipa u 39.

Činilo se da ćemo gledati još jednu uspavanku jer ni Klop, a ni Kovač, nisu želeli da rizikuju na startu utakmice. Ipak, da tako ne bude pobrinuo se Manuel Nojer. Nemački čuvar mreže pogrešio je u 26. minutu, Mane je to iskoristio, prevario ga i time doneo prednost Liverpulu.

Pošto se prvi meč završio 0:0, ovo je značilo da Bajern mora da napada i postigne makar dva gola, ako hoće u četvrtfinale. Krenuli su nešto žustrije domaći fudbaleri i krajem poluvremena im se to isplatilo.

Gnabri je snažno šutirao, lopta je pogodila u stopalo Matipa i minhenski klub došao je do izjednačenja. Sa ovim rezultatom se otišlo na pauzu.

Znalo se da je Bajernu potreban pogodak i svi su mislili da će zbog toga ući veoma motivisano i odlučno u nastavak duela. Međutim, to se nije desilo.

Mihenski klub igrao je kao da je zadovoljan sa rezultatom 1:1, nije viđena nikakva inicijativa i Liverpul je znao kako to da kazni.

Prvo je Van Dajk nebeskim skokom savladao Nojera, a potom je Mane, drugim pogotkom na meču, zapečatio sudbinu Bajerna.

Milner je kod prvog gola laserski preciznim pasom pronašao Holanđanina, dok je Salah majstorski proigrao Senegalca za konačnih 3:1.

Niko Kovač, trener Bajerna, nije uspeo na pravi način da spremi ekipi i može se reći da ga je Jirgen Klop nadmudrio, i ne samo to, već mu je i održao lekciju.

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona na programu je u petak od 12 časova.

Engleska će imati četiri predstavnika u četvrtfinalu, Španija jednog!

Posle Totenhema, Mančester junajteda i Mančester sitija, "vizu" među osam najboljih izvadio je i Liverpul koji nije briljirao u Minhenu, ali je i kao takav bio daleko bolji od Bajerna čije je greške kažnjavao i prvi ih zaustavio u ovoj fazi takmičenja još od 2011. godine.

To što su za 180 minuta samo jednom šutnuli u gol Alisona Bekera i "upisali" se autogolom Matipa najbolje opisuje stanje stvari u Bajernu kome je potreban ozbiljan remont tokom leta, dok je Liverpul ozbiljnu dogradnju napravio lane kupivši pomenutog golmana i Virdžila van Dajka, koji je "svirao kraj" golom poput Kristijana Ronalda u 69. minutu.

Prethodno smo videli ogroman kiks Manuela Nojera koga je nadmudrio Sadio Mane u 26, minutu, a potom i glavom postigao gol u 84. za tužnu atmosferu na "Alijanc areni".

Iako je Barselona postigla pet golova na "ispraćaju" Liona iz Lige šampiona nije to bio ni blizu tako lak posao, posebno nakon gola nade Luisa Tosara u 58. minutu, međutim tada je zaplesao Lionel Mesi i utakmicu završio s dva gola i dve asistencije.

Pred žreb u Nionu u petak za četvrtfinale Lige šampiona:

Bajern - LIVERPUL 1:3 (prvi meč 0:0) i BARSELONA - Lion 5:1 (prvi meč 0:0)

Iako je bio domaćin i imao je "nulu" iz prvog meča na "Enfildu", Bajern je zaigrao pomalo kukavički i posle prve greške na susretu primio je gol...

Iz nepoznatog razloga je Manuel Nojer izašao visoko na ivicu šesnaesterca, Sadio Mane koji je pre toga bio u duelu sa defanzivcem Bajerna je okrenuo golmana oko svoje ose, a onda poslao loptu u praznu mrežu prvog čuvara mreže Nemačke.

Ipak, nije ni Liverpul bio bez mana pošto se autogolom Matipa revanširao Liverpulu, a uz promašenu loptu Levandovskog u nastavku - to je bila i jedina šansa za Bavarce na meču.

"Redsi" su zbog povoljnog rezultata mogli da zaigraju "na kontru", nekoliko je loše završio Mohamed Salah, ali nakon pogotka Virdžila van Dajka glavom - bilo je jasno da Bajern nema snage za još dva pogotka, ako je imao i za jedan...

Niko Kovač je iz igre "izvukao" i Rodrigeza, delovao je besno Kolumbijac, pa tako Bajern do kraja nije stvorio pravu šansu, Liverpul jeste gol preko Sadija Manea i to glavom.

Bila je ovo prva pobeda Liverpula u gostima u Ligi šampiona ove sezone, pošto su prethodno gubili u Napulju, Parizu i Beogradu, međutim izgleda da su ovoga puta naišli na rivala koji nije siguran kako da ih kazni.

Konačno! Dočekao je i Jirgen Klop svoj jedan slatki, najslađi trenutak osvete. I to u srcu neprijateljske teritorije. Male osvete velikom klubu koji mu je dosta puta zagorčao život i upropastio snove i bar na trenutak privio oblog na veliku ranu zvana Vembli 2013. Naravno, nije gotovo večerašnjom pobedom, vratiće se iksusni Nemac sigurno još jednom ili dva puta da progoni Bavarce, jer su mu mnogo dužni. Ali, prvo da uživa. I ima zašto.

Nije ovo večeras samo pobeda Liverpula za prolaz četvrtfinale od 3:1, ovo je trijumf koji će slaviti sigurno i ostatak Nemačke, protiv gordih, "užasnih" Bavaraca, koji su se svima odavno popeli na glavu.

Liverpul je zasluženo pregazio Bajern, održao mu čas fudbala i taktike i pokazao da ga Liga šampiona i te kako zanima. Da nema govora o ispadanju iz trke za “ušatog” zarad Premijer lige, koja se toliko željno iščekuje na Enfildu, a štos koji je ćudljivi Nemac večeras servirao zemljacima bio je ubojit iako ništa nije slutilo da će se Crveni tako lako prošetati kroz Bavarsku u drugom poluvrmenu.

I početak ove utakmice bio je isti kao i onaj prvi meč na pre tri nedelje. Čvrsto, bez zaletanja. Prvih 15 minuta gledali smo prenemaganje Džordana Hendersona koji je zbog povrede posle dv aukazivanja pomoći izašao iz igre, a umesto njega ušao je vrlo rano Fabinjo.Obe ekipe igrale su oprezno, tek po jedan šut na obe strane uputili su Tijago Alkantara i Firmino u uvodnih 20-ak minuta, ali neprecizno, pre nego što je Sadio Mane vodećim golom otvorio meč u 26.

Duga lopta Van Dajka pala je na ivicu šesnaesterca Bavaraca, Manuel Nojer zalutao želeći da uradi ono u čemu je nekada bio sjajan, ali se zaigrao. I to na svom jubilarnom 100. meču u Ligi šampiona. Ruku na srce, nije više iskusni golman vrhunski “treći bek”, što je Senegalac iskoristio i lepim udarcem razgalio navijače Liverpula u “golubarniku” Alijanc Arene.

Šokirao je Liverpul ovim golom Bavarce, iznenadio i Nika Kovača koji nije imao ekspresan odgovor, a dok se domaćin “opasuljio” lako je moglo da bude i 2:0, što bi Klopov tim sigurno već u tom trenutku odvelo u četvrtfinale. Strašnu šansu je imao Endi Robertson, majstorski umakao vrlo lošem Rafiniji polevoj strani, ušao u šesnaesterac i šutirao, ali pravo u Nojera koji se iskupio za kiks kod prvog gola.

Taj promašaj Škota kao da je ulio snagu Bavarcima, koji su tek u završnih nekoliko minuta prvog poluvremena zaigrali otresito i ofanzivno kako se očekivalo od samog starta. I uspeli su da stignu do izjednačenja, a za poklon se potrudio Žoel Matip. Kamerunac, nekadašnji štoper Šalkea, probao je da interveniše ispred Levandovskog i spreči Poljaka da zatrese mrežu posle sjajnog bega Gnabrija po desnoj stzrani, ali nije mogao. Postupio je trapavo, onako kako je imao običaj i u dresu Šalkea, i matirao svog golmana za 1:1 i oduševljenje na Alijanc Areni.

Besneo je Jirgen Klop zbog tog gola, urlao na Robertsona i Van Dajka kojima je rekao: ”Izgurajte ga”, ali kasno. Gnabri je majstorski utekao i omogućio Bajernu povratak u život.

Ali, početak drugog poluvremena nije doneo u igri Bajerna žar s kojim su i otišli u svlačionicu kad ih je sudija presekao u napadu i odsvirao kraj. Anestezirani, impotentni, možda i umorni, upali su u Liverpulovu mašinu nemoćni da zaprete Alisonu. Odmah je od 46. Kovač na teren poslao Komanaumesto indisponiranog Riberija, ali nije vredelo. Ni pas da sastave Videlo se u tim trenucima da je engleski tim svežiji, a Salahov dobar udarac iz 50. dobro je zagrejao dlanove Nojera.

Uspeo je Liverpul zapravo da ostvari prednost na sredini. Veteran Milner je uprkos godinama dobio više duela od Tijaga i Martineza i koliko su Bavarci bili jaki u sredini u prvom meču toliko su večeras bili slabiji. Za trijumf Liverpula pobrinuo se Virdžil Van Dajk. Najskuplji defanzivac u istoriji fudbala lagano je nadskočio u 69. minutu Martineza i Humelsa i postalo je jasno da je to - to od Bajerna.

Probao je domaćin ubacivanjem Gorecke i Renata Sančesa, da napravi nešto, ali ne vredi. Evidentno je da tu nema kvaliteta dostojnog završnice Lige šampiona, a ni da Niko Kovač još nije Jup Hajnkes pa se Bavarcima večeras prvi put od sezone 2010/11. desila eliminacija pre četvrtfinala.

Tačku na ispadanje Bajerna stavio je fantastični Sadio Mane u 84. minutu, a asistirao mu je večeras opet indisponirani Mohamed Salah.

Traži se Egipćanin, ima puno problema sa realizacijom, i večeras je promašio nekoliko dobrih šansi, ali je mogao na kraju da uživa sa saigračima i navijačima uz čuvene taktove "You'll never walk alone". Potpuno zasluženo.

BAJERN – LIVERPUL 1:3, prvi meč 0:0
/Matip 39 ag - Mane 26, 84 Van Dajk 69/

Stadion: Alijanc Arena
Kapacitet: 75.000
Sudija: Danjele Orsato
Žuti karton: Alkantara, Sančes (Bajern), Fabinjo, Matip, Robertson (Liveprul)

BAJERN (4-2-3-1): Nojer – Rafinja, Zule, Humels, Alaba – Martinez (od 72. Gorecka), Tijago Alkantara – Gnabri, Hames (od 79. Renato Sančes), Riberi (od 61. Koman) – Levandovski. Rezerve: Ulrih, Boateng, Gorecka, Dejvis, Jong, Koman, Renato Sančes.Trener: Niko Kovač.

LIVERPUL (4-3-3): Alison – Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson – Vajnaldum, Henderson (od 13. Fabinjo), Milner (od 87. Lalana) – Salah, Firmino (od 83. Origi), Mane. Rezerve: Minjole, Fabinjo, Lovren, Stridž, Lalana, Šaćiri, Origi Trener: Jirgen Klop.

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA

Borusija Dortmund - Totenhem 0:1 (0:1)   /prvi meč 3:0/
/Kejn 48/

Real Madrid - Ajaks 1:4 (0:2)   /prvi meč 3:0/
/Asensio 70 - Zijeh 7, Neres 18, Tadić 62, Šene 72/

Pari Sen Žermen - Mančester Junajted 1:3 (1:2)   /prvi meč 2:0/
/Bernat 11 - Lukaku 2, 30, Rašford 90+3. penal/

Porto - Roma 3:1 (2:1, 1:1)   /prvi meč 1:2/
/Soareš 27, Marega 53, Teljes 11  penal - De Rosi 37 penal/

Juventus - Atletiko Madrid 3:0 (1:0)
/Ronaldo 27,48, 86pen/

Mančester Siti - Šalke 7:0 (3:0)
/Aguero 35pen, 38, Sane 42, Sterling 56, Silva 71, Foden 78, Žezus 84/

Sreda, 13.3.

Bajern - Liverpul 1:3 (1:1)   /prvi meč 0:0/
/Matip 39. autogol - Mane 26, 84, Van Dajk 69/

Barselona - Lion 5:1 (2:0)   /prvi meč 0:0/
/Mesi 18. penal, 78, Kutinjo 31, Pike 81, Dembele 86 - Tusar 58/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar