Комуникација на ниском нивоу

Комуникација данас у савременом друштву, умјесто да је довела до бољег стања, донијела је најмање разумијевања међу људима. Један је од узрока бројних друштвених аномалија, речено је у емисији Глобално.

Република Српска 13.03.2019 | 22:59
Комуникација на ниском нивоу
Комуникације данас нема јер је изгубљена способност мишљења, те имамо свеопшту кризу, прво морала па свега осталог. Стање друштва је очекивано, казали су саговорници емисије ''Глобално''.

Комуникација у постконфликтном друштву је онемогућена, не чујемо и не разумијемо једни друге и са својим разликама се само удаљавамо једни од других. Највећи проблем је мржња и немогућност успостављања повјерења.

Како су истакли саговорници, друштво је фокусирано на друштвене мреже, телефоне и интернет и, иако никад више нисмо били у контакту, никада мање нисмо комуницирали.

Проблем друштва јесу и интелектуалци, људи који знају више и чине боље за друштво и заједницу, данас их у нашим друштвима има мало. Проблем друштва је и морал кога у политици, сложни су гости, данас нема.

Према тврдњама саговорника, низ је друштвених проблема повезаних са комуникацијом тј. изостанком исте, али и слободом самог човјека који данас, иако мисли, уствари није слободан.

Када причамо о слободи мислимо и на личност, а то значи да својом слободом не смијемо да угрожавамо другу. Да ли смо или нисмо слободни људи, питање је на које је тешко дати одговор, али оно што је извјесно је да човјек транзиције није слободан човјек, поручено је у емисији ''Глобално'' БН ТВ.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар