Komunikacija na niskom nivou

Komunikacija danas u savremenom društvu, umjesto da je dovela do boljeg stanja, donijela je najmanje razumijevanja među ljudima. Jedan je od uzroka brojnih društvenih anomalija, rečeno je u emisiji Globalno.

Republika Srpska 13.03.2019 | 22:59
Komunikacija na niskom nivou
Komunikacije danas nema jer je izgubljena sposobnost mišljenja, te imamo sveopštu krizu, prvo morala pa svega ostalog. Stanje društva je očekivano, kazali su sagovornici emisije ''Globalno''.

Komunikacija u postkonfliktnom društvu je onemogućena, ne čujemo i ne razumijemo jedni druge i sa svojim razlikama se samo udaljavamo jedni od drugih. Najveći problem je mržnja i nemogućnost uspostavljanja povjerenja.

Kako su istakli sagovornici, društvo je fokusirano na društvene mreže, telefone i internet i, iako nikad više nismo bili u kontaktu, nikada manje nismo komunicirali.

Problem društva jesu i intelektualci, ljudi koji znaju više i čine bolje za društvo i zajednicu, danas ih u našim društvima ima malo. Problem društva je i moral koga u politici, složni su gosti, danas nema.

Prema tvrdnjama sagovornika, niz je društvenih problema povezanih sa komunikacijom tj. izostankom iste, ali i slobodom samog čovjeka koji danas, iako misli, ustvari nije slobodan.

Kada pričamo o slobodi mislimo i na ličnost, a to znači da svojom slobodom ne smijemo da ugrožavamo drugu. Da li smo ili nismo slobodni ljudi, pitanje je na koje je teško dati odgovor, ali ono što je izvjesno je da čovjek tranzicije nije slobodan čovjek, poručeno je u emisiji ''Globalno'' BN TV.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar