ИВ: Надал прејак за Крајиновића!

Крајиновић заустављен, Надал у четвртфиналу Индијан Велса! Серија победа Филипа Крајиновића у Индијан Велсу завршена је у осмини финала. Од њега је био бољи други тенисер света, Шпанац Рафаел Надал, 3:6, 4:6.  Филип је само на моменте показивао зубе фавориту.

Тенис 13.03.2019 | 21:00
ИВ: Надал прејак за Крајиновића!
Филип Крајиновић играо је један од највећих мечева у каријери и у њему видео и осетио снагуРафаела Надала.

Српски тенисер завршио је учешће у Индијан Велсу у 4. колу и са 10 места поправљеним "ренкингом". На опроштају од Калифорније, одиграо је меч против легендарног Шпанца, који му је показао како изгледа партија врхунског тениса.

Филип Крајиновић - Рафаел Надал 3:6, 4:6

Контролом дуела од почетка до краја, светски "Број два" није оставио нашем играчу ни трунку шансе да изненади и да продужи своју сјајну недељу у "пустињи", где је успешно прошао квалификације и опростио се од турнира након збирно пет победа.

Само у веома кратким интервалима Филип је наговестио да може да се колико-толико равноправно бори против апсолутног фаворита. Логично, то је било премало и прекратко да озбиљно изазове сигурног и константног Шпанца, који је рутински стварао и користио своје прилике.

У следећем колу, Надал ће играти против победника дуела Џон Изнер - Карен Качанов, а Крајиновић ће сигурно имати шта да научи из 88 минута тениса против Рафе.

Био је то њихов први окршај на великим турнирима и шпански тенисер је оправдао улогу фаворита у мечу који је трајао укупно 88 минута.

Крајиновић је ове недеље показао да је заиста у доброј форми, а у прилог томе говори и податак да као и Надал до овог сета није изгубио ниједан сет. Ипак, против освајача 33 мастерса, тенисер из Сомбора није могао више.

Без обзира на пораз, Крајиновић је оставио сасвим солидан утисак, а после победа над Кукушкином, Гофаном и Медведевим, очекује га скок са 113. на 102. место АТП листе.

Надал је боље отворио меч. Наметнуо је свој препознатљив, агресиван ритам игре. Добијао је дуже размене, био је одлучнији и плод тога био је рани брејк, већ у другом гему.

Повео је Шпанац без већих проблема са 3:0 и тек тада је Крајиновић схватио да ће морати да мења ритам и тактику.

Успео је да добије наредни гем знатно бољом игром, да би потом успео да изненади Надала у наредном гему. Неколико одлично конструисаних поена уз грешке Надала и успео је да врати брејк, али не и да га потврди.

Надал се вратио у почетни ритам, повео са 5:2 пре него што је Крајиновић успео да смањи на 5:3 и одложи губитак првог сета, пошто је Надал без већих проблема одсервирао за 6:3 после 39 минута игре.

Утисак је да Крајиновић није искористио слабији почетни сервис Надала. Није био довољно константан, играо је час добар поен, час је правио лаке грешке, али га је, руку на срце и Надал терао да греши.

У другом сету Филип је повео, али онда је уследила серија Надала за 1:3. Није тенисер из Манакора дозвољавао Филипу ни се понада да може доћи до брејка. Био је сигуран у својим сервис гемовима, тако да је остало само да држи гемове на свој сервис.

Успео је Надал без већих проблема са добије и други сет са 6:4 и тако стигне до свог 11. четвртфинала у Калифорнијској пустињи.

Он ће за пласман у полуфинале играти са победником меча између Американца Џона Изнера и Руса Карена Хачанова.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар