IV: Nadal prejak za Krajinovića!

Krajinović zaustavljen, Nadal u četvrtfinalu Indijan Velsa! Serija pobeda Filipa Krajinovića u Indijan Velsu završena je u osmini finala. Od njega je bio bolji drugi teniser sveta, Španac Rafael Nadal, 3:6, 4:6.  Filip je samo na momente pokazivao zube favoritu.

Tenis 13.03.2019 | 21:00
IV: Nadal prejak za Krajinovića!
Filip Krajinović igrao je jedan od najvećih mečeva u karijeri i u njemu video i osetio snaguRafaela Nadala.

Srpski teniser završio je učešće u Indijan Velsu u 4. kolu i sa 10 mesta popravljenim "renkingom". Na oproštaju od Kalifornije, odigrao je meč protiv legendarnog Španca, koji mu je pokazao kako izgleda partija vrhunskog tenisa.

Filip Krajinović - Rafael Nadal 3:6, 4:6

Kontrolom duela od početka do kraja, svetski "Broj dva" nije ostavio našem igraču ni trunku šanse da iznenadi i da produži svoju sjajnu nedelju u "pustinji", gde je uspešno prošao kvalifikacije i oprostio se od turnira nakon zbirno pet pobeda.

Samo u veoma kratkim intervalima Filip je nagovestio da može da se koliko-toliko ravnopravno bori protiv apsolutnog favorita. Logično, to je bilo premalo i prekratko da ozbiljno izazove sigurnog i konstantnog Španca, koji je rutinski stvarao i koristio svoje prilike.

U sledećem kolu, Nadal će igrati protiv pobednika duela Džon Izner - Karen Kačanov, a Krajinović će sigurno imati šta da nauči iz 88 minuta tenisa protiv Rafe.

Bio je to njihov prvi okršaj na velikim turnirima i španski teniser je opravdao ulogu favorita u meču koji je trajao ukupno 88 minuta.

Krajinović je ove nedelje pokazao da je zaista u dobroj formi, a u prilog tome govori i podatak da kao i Nadal do ovog seta nije izgubio nijedan set. Ipak, protiv osvajača 33 mastersa, teniser iz Sombora nije mogao više.

Bez obzira na poraz, Krajinović je ostavio sasvim solidan utisak, a posle pobeda nad Kukuškinom, Gofanom i Medvedevim, očekuje ga skok sa 113. na 102. mesto ATP liste.

Nadal je bolje otvorio meč. Nametnuo je svoj prepoznatljiv, agresivan ritam igre. Dobijao je duže razmene, bio je odlučniji i plod toga bio je rani brejk, već u drugom gemu.

Poveo je Španac bez većih problema sa 3:0 i tek tada je Krajinović shvatio da će morati da menja ritam i taktiku.

Uspeo je da dobije naredni gem znatno boljom igrom, da bi potom uspeo da iznenadi Nadala u narednom gemu. Nekoliko odlično konstruisanih poena uz greške Nadala i uspeo je da vrati brejk, ali ne i da ga potvrdi.

Nadal se vratio u početni ritam, poveo sa 5:2 pre nego što je Krajinović uspeo da smanji na 5:3 i odloži gubitak prvog seta, pošto je Nadal bez većih problema odservirao za 6:3 posle 39 minuta igre.

Utisak je da Krajinović nije iskoristio slabiji početni servis Nadala. Nije bio dovoljno konstantan, igrao je čas dobar poen, čas je pravio lake greške, ali ga je, ruku na srce i Nadal terao da greši.

U drugom setu Filip je poveo, ali onda je usledila serija Nadala za 1:3. Nije teniser iz Manakora dozvoljavao Filipu ni se ponada da može doći do brejka. Bio je siguran u svojim servis gemovima, tako da je ostalo samo da drži gemove na svoj servis.

Uspeo je Nadal bez većih problema sa dobije i drugi set sa 6:4 i tako stigne do svog 11. četvrtfinala u Kalifornijskoj pustinji.

On će za plasman u polufinale igrati sa pobednikom meča između Amerikanca Džona Iznera i Rusa Karena Hačanova.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar