Иванић и Бен послали Звезду у полуфинале Купа!

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у полуфинале Купа Србије, пошто су са 2:1 победили Радник из Сурдулице.  Иванићев првенац и Бенова мајсторија: Прошла и Звезда.  Црвено-бели сигурном игром до полуфинала Купа Србије.  Ефектно и с пола гаса: Иванићев првенац пробио Радник, Бенова мајсторија оверила полуфинале.  Екипа Владна Милојевића обезбедила пласман у завршницу Купа Србије, мада је било занимљиво у финишу - 2:1.

Фудбал 13.03.2019 | 20:10
Иванић и Бен послали Звезду у полуфинале Купа!
Изабраници Владана Милојевића одиграли су рутинску утакмицу и заслужено су се нашли међу четири најбоље екипе.

Голове за шампиона Србије постигли су Иванић у 17. и Бен у 43. минуту.

Иванић, који је ове зиме дошао у Звезду, првенац је постигао после лепог поготка главом, док је Бен након слободног ударца савладао Лекића.

Са резултатом 2:0 отишло се на петнаестоминутну паузу.

У наставку меча Звезда није успела да постигне још један погодак, али зато јесте Радник. Гости из Сурдулице у 90. минуту су изнудили пенал, потом га и реализовали, и тиме је унета драма у меч.

Међутим, било је већ касно и Радник није успео да постигне још један гол.

Звезда је остварила рутинску победу и сада чека противника у полуфиналу Купа Србије. Подсећамо, поред шампиона Србије, међу четири су се пласирали актуелни првак Купа Партизан, као и Раднички и Младост.

Тек други пут у последњих седам сезона, фудбалери Црвене звезде играће у полуфиналу Купа Србије.

Изабраници Владана Милојевића по трећи пут ове сезоне савладали су Радник из Сурдулице, овај пут је било 2:1 (2:0) за српског шампиона на стадиону Рајко Митић.

Већ од старта домаћи фудбалери успоставили су иницијативу, која је крунисана поготком Мирка Иванића у 17. минуту. Његовим првим у црвено-белом дресу од јануарског доласка у клуб.

Одлично је Иванић реаговао на центаршут Бена из корнера и главом послао лопту у даљи угао.

На 2:0 повисио је управо Мохамед Ел Фарду Бен, сјајним ударцем из "слободњака" у 43. минуту.

Гости су у 90. минуту изненада добили пенал, који је прецизно извео Игор Златановић, међутим два минута надокнаде није им било довољно да изборе пенале. Имали су корнер у последњим тренуцима, али нису успели да после њега запрете Борјану.

Као што је Владан Милојевић најавио, у тиму Црвене звезде није било повређених Марина и Боаћија, недовољно спремних Родића и Гобељића, али је изненађујуће да се у протоколу још једном није нашао Горан Чаушић.

Очекивало се да везиста после "хлађења" због неколико слабијих партија добије шансу ове среде, међутим, опет га није било међу 18 играча.

Занимљиво је и да је Ерик Јирка одиграо само једно полувреме. Млади Словак је оставио врло добар утисак током припрема у Анталији, међутим, од повратка у Београд сакупио је само 107 минута кроз четири наступа. Трипут је улазио са клупе и сада први пут био стартер, али није дочекао крај утакмице на терену.

За разлику од претходне две утакмице, када су црвено-бели играли са двојицом нападача, Милојевић и његови сарадници одлучили да врате формацију 4-2-3-1, а као најистуренији био је Милан Павков, ког је у последњих петнаестак минута заменио талентовани Дејан Јовељић.

"Шоу" је, ипак, овај пут припао расположеном Бену...

Ова утакмица била је последња у четвртфиналу, тако да је сада познато да ће се у полуфиналу наћи Црвена звезда, Раднички Ниш, Партизан и Младост Лучани.

У полуфиналу се играју два дуела, 17. априла и 15. маја, а финале је 30. маја у Нишу.

Што се тиче првенства, Звезда у недељу од 17 часова игра на Бањици против Рада (пренос на ТВ Арена Спорт), док ће Радник угостити Напредак дан раније, у 16 часова.

Црвена звезда је одрадила наизглед лаган посао у четвртфиналу Купа Србије и изашла на крај са Радником из Сурдулице на стадиону Рајко Митић, па потпуно спремно и мотивисано чека саму завршницу овог такмичења - 2:0 (2:0). Мада, било је проблема у завршници коју је закувао главни судија Крагујевчанин Бојан николић одлуком да досуди једанаестерац за госте који је вратио Сурдуличане на кратко у живот.

Првенац у дресу српског шампиона постигао је Мирко Иванић, који је мрежу Милована Лекића погодио прецизним ударцем главом у 17. минуту, док је сваку дилему по питању победника у последњим тренуцима првог полувремена ефектним ударцем из слободног ударца разрешио Мохамед ел Фарду Бен.

Нису уводни тренуци утакмице наговештавали да би за овај меч за изабранике Владана Милојевића могао да представља рутинско одрађивање посла.

Милан Милановић је промешао тим, али је деловало да би затворена формација Сурдуличана могла да направи доста проблема домаћину. Ипак, имали су среће Београђани да после увежбаног прекида и добре кретње Мирка Иванића у идеалном тренутку пробију бедем противника и уведу меч у жељени ток. Деловало је да ће Радник после серије пропуштених прилика Вељка Симића успети да оде на одмор са само голом заостатка, али то није дозволио Бен, који је мајсторски погодио са 17 метара удаљености и омогућио екипи Владана Милојевића апсолутно растерећујуће друго полувреме.

Покушао је Милановић увођењем Стевановића и Златановића да тргне своју екипу и учини је опаснијом по гол Милана Борјана, али је то отварање гостију и офанзвнији приступ игри отворило много могућности Црвеној звезди за контраудар, па су гости брзо посустали, а апсолутна контрола утакмице била у потуности у рукама екипе Владана Милојевића.

Ређале су се прилике Павкова, Ебисилија, Иванића, тражио се пут до још једног поготка који би и дефинитивно оверио пласман у полуфинале националног купа, али домаћин није превише журио, већ уводио меч у мирну завршницу и у томе у потпуности успео. Милојевић је на полувремену уместо Јирке увео Ебисилија, а минуте је касније пружио и Милошу Вулићу, који је одменио све запаженијег Мирка Иванића.

Последњу дозу енергије и мотивације у домаћи тим у последњих 15 минута игре унео је млади Дејан Јовељић, који је јуче потписао нови уговор са матичним клубом, али није имао среће, ни довољно отворених ситуација да постигне нови погодак у сениорском тиму. Није Звезда успевала да постигне тај трећи гол који би потпуно убио ову утакмицу, а онда је дошао чудан 90. минут и пенал који је главни судија Николићпоклонио гостима.

Иако је Вулић био близу противничког играча на ТВ снимку се не види да га је закачио, али арбитар као да је желео да мало подигне тензију пред крај па смо гледали драму. Златановић је прецизно матирао Борјана, гости добили шансу да у пресоталих два минута нагрну напред па шта буде. Пробали су, али се Звезда одбранила и сачувала предност којом је прошла у полуфинале. 

Црвена звезда у недељу игра првенствени меч против Рада на Бањици, где ће бити у прилици да на готово перфектан начин оконча врло упешан период пред почетак репрезентативне паузе.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - РАДНИК 2:1 (2:0)
/Иванић 17, Бен 44 - Златановић 90+1. пенал/

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: око 3.000.
Судија: Бојан Николић (Крагујевац).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан - Стојковић, Милуновић, Бабић, Гајић - Јованчић, Иванић (67. Вулић) - Јирка (46. Ебисилио), Бен, Симић - Павков (78. Јовељић).

РАДНИК: Лекић - Кричак, Ковачевић, Павловић, Миловановић - Којић, Стојановић - Кјеремех (46. Златановић), Дамњановић (46. Стевановић), Бојић (65. Пејчић) - Стаменковић.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар