Ivanić i Ben poslali Zvezdu u polufinale Kupa!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su sa 2:1 pobedili Radnik iz Surdulice.  Ivanićev prvenac i Benova majstorija: Prošla i Zvezda.  Crveno-beli sigurnom igrom do polufinala Kupa Srbije.  Efektno i s pola gasa: Ivanićev prvenac probio Radnik, Benova majstorija overila polufinale.  Ekipa Vladna Milojevića obezbedila plasman u završnicu Kupa Srbije, mada je bilo zanimljivo u finišu - 2:1.

Fudbal 13.03.2019 | 20:10
Ivanić i Ben poslali Zvezdu u polufinale Kupa!
Izabranici Vladana Milojevića odigrali su rutinsku utakmicu i zasluženo su se našli među četiri najbolje ekipe.

Golove za šampiona Srbije postigli su Ivanić u 17. i Ben u 43. minutu.

Ivanić, koji je ove zime došao u Zvezdu, prvenac je postigao posle lepog pogotka glavom, dok je Ben nakon slobodnog udarca savladao Lekića.

Sa rezultatom 2:0 otišlo se na petnaestominutnu pauzu.

U nastavku meča Zvezda nije uspela da postigne još jedan pogodak, ali zato jeste Radnik. Gosti iz Surdulice u 90. minutu su iznudili penal, potom ga i realizovali, i time je uneta drama u meč.

Međutim, bilo je već kasno i Radnik nije uspeo da postigne još jedan gol.

Zvezda je ostvarila rutinsku pobedu i sada čeka protivnika u polufinalu Kupa Srbije. Podsećamo, pored šampiona Srbije, među četiri su se plasirali aktuelni prvak Kupa Partizan, kao i Radnički i Mladost.

Tek drugi put u poslednjih sedam sezona, fudbaleri Crvene zvezde igraće u polufinalu Kupa Srbije.

Izabranici Vladana Milojevića po treći put ove sezone savladali su Radnik iz Surdulice, ovaj put je bilo 2:1 (2:0) za srpskog šampiona na stadionu Rajko Mitić.

Već od starta domaći fudbaleri uspostavili su inicijativu, koja je krunisana pogotkom Mirka Ivanića u 17. minutu. Njegovim prvim u crveno-belom dresu od januarskog dolaska u klub.

Odlično je Ivanić reagovao na centaršut Bena iz kornera i glavom poslao loptu u dalji ugao.

Na 2:0 povisio je upravo Mohamed El Fardu Ben, sjajnim udarcem iz "slobodnjaka" u 43. minutu.

Gosti su u 90. minutu iznenada dobili penal, koji je precizno izveo Igor Zlatanović, međutim dva minuta nadoknade nije im bilo dovoljno da izbore penale. Imali su korner u poslednjim trenucima, ali nisu uspeli da posle njega zaprete Borjanu.

Kao što je Vladan Milojević najavio, u timu Crvene zvezde nije bilo povređenih Marina i Boaćija, nedovoljno spremnih Rodića i Gobeljića, ali je iznenađujuće da se u protokolu još jednom nije našao Goran Čaušić.

Očekivalo se da vezista posle "hlađenja" zbog nekoliko slabijih partija dobije šansu ove srede, međutim, opet ga nije bilo među 18 igrača.

Zanimljivo je i da je Erik Jirka odigrao samo jedno poluvreme. Mladi Slovak je ostavio vrlo dobar utisak tokom priprema u Antaliji, međutim, od povratka u Beograd sakupio je samo 107 minuta kroz četiri nastupa. Triput je ulazio sa klupe i sada prvi put bio starter, ali nije dočekao kraj utakmice na terenu.

Za razliku od prethodne dve utakmice, kada su crveno-beli igrali sa dvojicom napadača, Milojević i njegovi saradnici odlučili da vrate formaciju 4-2-3-1, a kao najistureniji bio je Milan Pavkov, kog je u poslednjih petnaestak minuta zamenio talentovani Dejan Joveljić.

"Šou" je, ipak, ovaj put pripao raspoloženom Benu...

Ova utakmica bila je poslednja u četvrtfinalu, tako da je sada poznato da će se u polufinalu naći Crvena zvezda, Radnički Niš, Partizan i Mladost Lučani.

U polufinalu se igraju dva duela, 17. aprila i 15. maja, a finale je 30. maja u Nišu.

Što se tiče prvenstva, Zvezda u nedelju od 17 časova igra na Banjici protiv Rada (prenos na TV Arena Sport), dok će Radnik ugostiti Napredak dan ranije, u 16 časova.

Crvena zvezda je odradila naizgled lagan posao u četvrtfinalu Kupa Srbije i izašla na kraj sa Radnikom iz Surdulice na stadionu Rajko Mitić, pa potpuno spremno i motivisano čeka samu završnicu ovog takmičenja - 2:0 (2:0). Mada, bilo je problema u završnici koju je zakuvao glavni sudija Kragujevčanin Bojan nikolić odlukom da dosudi jedanaesterac za goste koji je vratio Surduličane na kratko u život.

Prvenac u dresu srpskog šampiona postigao je Mirko Ivanić, koji je mrežu Milovana Lekića pogodio preciznim udarcem glavom u 17. minutu, dok je svaku dilemu po pitanju pobednika u poslednjim trenucima prvog poluvremena efektnim udarcem iz slobodnog udarca razrešio Mohamed el Fardu Ben.

Nisu uvodni trenuci utakmice nagoveštavali da bi za ovaj meč za izabranike Vladana Milojevića mogao da predstavlja rutinsko odrađivanje posla.

Milan Milanović je promešao tim, ali je delovalo da bi zatvorena formacija Surduličana mogla da napravi dosta problema domaćinu. Ipak, imali su sreće Beograđani da posle uvežbanog prekida i dobre kretnje Mirka Ivanića u idealnom trenutku probiju bedem protivnika i uvedu meč u željeni tok. Delovalo je da će Radnik posle serije propuštenih prilika Veljka Simića uspeti da ode na odmor sa samo golom zaostatka, ali to nije dozvolio Ben, koji je majstorski pogodio sa 17 metara udaljenosti i omogućio ekipi Vladana Milojevića apsolutno rasterećujuće drugo poluvreme.

Pokušao je Milanović uvođenjem Stevanovića i Zlatanovića da trgne svoju ekipu i učini je opasnijom po gol Milana Borjana, ali je to otvaranje gostiju i ofanzvniji pristup igri otvorilo mnogo mogućnosti Crvenoj zvezdi za kontraudar, pa su gosti brzo posustali, a apsolutna kontrola utakmice bila u potunosti u rukama ekipe Vladana Milojevića.

Ređale su se prilike Pavkova, Ebisilija, Ivanića, tražio se put do još jednog pogotka koji bi i definitivno overio plasman u polufinale nacionalnog kupa, ali domaćin nije previše žurio, već uvodio meč u mirnu završnicu i u tome u potpunosti uspeo. Milojević je na poluvremenu umesto Jirke uveo Ebisilija, a minute je kasnije pružio i Milošu Vuliću, koji je odmenio sve zapaženijeg Mirka Ivanića.

Poslednju dozu energije i motivacije u domaći tim u poslednjih 15 minuta igre uneo je mladi Dejan Joveljić, koji je juče potpisao novi ugovor sa matičnim klubom, ali nije imao sreće, ni dovoljno otvorenih situacija da postigne novi pogodak u seniorskom timu. Nije Zvezda uspevala da postigne taj treći gol koji bi potpuno ubio ovu utakmicu, a onda je došao čudan 90. minut i penal koji je glavni sudija Nikolićpoklonio gostima.

Iako je Vulić bio blizu protivničkog igrača na TV snimku se ne vidi da ga je zakačio, ali arbitar kao da je želeo da malo podigne tenziju pred kraj pa smo gledali dramu. Zlatanović je precizno matirao Borjana, gosti dobili šansu da u presotalih dva minuta nagrnu napred pa šta bude. Probali su, ali se Zvezda odbranila i sačuvala prednost kojom je prošla u polufinale. 

Crvena zvezda u nedelju igra prvenstveni meč protiv Rada na Banjici, gde će biti u prilici da na gotovo perfektan način okonča vrlo upešan period pred početak reprezentativne pauze.

CRVENA ZVEZDA - RADNIK 2:1 (2:0)
/Ivanić 17, Ben 44 - Zlatanović 90+1. penal/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: oko 3.000.
Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Gajić - Jovančić, Ivanić (67. Vulić) - Jirka (46. Ebisilio), Ben, Simić - Pavkov (78. Joveljić).

RADNIK: Lekić - Kričak, Kovačević, Pavlović, Milovanović - Kojić, Stojanović - Kjeremeh (46. Zlatanović), Damnjanović (46. Stevanović), Bojić (65. Pejčić) - Stamenković.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar