Гвардиола "закључао" омиљеног фудбалера!

И то баш неколико дана након што су се појавиле информације да би Гвардиола могао да оде у Јувентус. . .  Потписао Пабло Пикасо из Манчестера: Зарадиће 54. 600. 000 евра!!! Бернардо Силва до 2025. у Ситију!

Фудбал 15.03.2019 | 22:30
Гвардиола "закључао" омиљеног фудбалера!
"Он је савршен фудбалер".

"Само је он сигуран као стартер, уз њега додајем још десеторицу фудбалера".

"Волим га!".

Ово су само неки од комплимената које је Пеп Гвардиола изнео на рачун свог омиљеног фудбалера Бернарда Силве који ове сезоне бриљира у дресу Манчестер ситија, након што је прошао годину у Премијер лиги у којој је било успона и падова.

Пеп има безрезервно поверење у Силву који га је "купио" у осмини финала Лиге шампиона када је с Монаком избацио Сити, после чега је Каталонац наредио клубу да га купи.

Само неколико недеља касније Манчестер сити је објавио да је довео Бернарда Силву за 50 милиона евра, пошто је потписао петогодишњи уговор, а још добрих вести за Гвардиолу стиже овог поподнева са "Етихада".

Сјајни португалски везиста је потписао уговор до 2025. године, уз, нема сумње, значајно повећање плате које није саопштено јавно.

Овим потезом ће сигурно Гвардиола бити одушевљен и занимљиво је да продужетак сарадње са Бернардом долази само неколико дана након што се у јавности појавила информација да би Каталонац могао да напусти Сити и потпише уговор са Јувентусом.

Да ли је ово потез којим руководство Ситија "тера" Јувентус од свог менаџера или је од раније договорен продужетак уговора као награда за добре игре?

Бернардо Силва је свакако један од најбољих играча Премијер лиге ове сезоне уз посебно добре партије у дербијима, а успешно је одменио и на крају "истиснуо" из стартне поставе више пута повређиваног Кевина де Брујнеа.

Одиграо је 40 утакмица у свим такмичењима и уписао девет голова и десет асистенција.

Бенџамин Менди га је назвао Паблом Пикасом тима Пепа Гвардиоле. И без те констатације француског бека јасно је да је Бернардо Силва цртао по терену, поготово у оном осетљивом делу сезоне кад Манчестер Сити није могао, због повреде, да рачуна на Кевина де Брујнеа. За фантастичне партије стигла је Португалцу награда – нови уговор са Грђанима.

Омалени везиста, један од кљућних за резултате енглеског првака, продужио је верност клубу са Етихада чак до 2025. Наравно, уз повишицу, па су му примања скочила на 150.000 фунти седмично. Преведено не нама ближу и дражу валуту, то је око 9.100.000 евра по години. Ако издржи до краја, свих шест година на колико гласи нови уговор, постаће богатији за нешто више од 54.600.000 евра. За тај новац вреди се борити.

Бернарду Силви је ово друга сезона међу Грађанима, дао је девет и наместио десет голова ове сезоне и апсолутно је заслужио овакав третман.

„Почаствован сам продужетком сарадње. Овај клуб нуди играчу све што му је потребно да испуни амбиције и кад је тако онда за мене не постоји ниједан други клуб у који бих желео да идем. Чим сам чуо да Сити жели да ме задржи одлучио сам да останем, јер волим овај клуб, тренера, саиграче и навијаче. Посебно ме узбуђује стил фудбала који демонстрирамо овде и због тога сам посвећен освајању трофеја, а Сити ми баш ту могућност нуди“, додао је Силва.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар