Gvardiola "zaključao" omiljenog fudbalera!

I to baš nekoliko dana nakon što su se pojavile informacije da bi Gvardiola mogao da ode u Juventus. . .  Potpisao Pablo Pikaso iz Mančestera: Zaradiće 54. 600. 000 evra!!! Bernardo Silva do 2025. u Sitiju!

Fudbal 15.03.2019 | 22:30
Gvardiola "zaključao" omiljenog fudbalera!
"On je savršen fudbaler".

"Samo je on siguran kao starter, uz njega dodajem još desetoricu fudbalera".

"Volim ga!".

Ovo su samo neki od komplimenata koje je Pep Gvardiola izneo na račun svog omiljenog fudbalera Bernarda Silve koji ove sezone briljira u dresu Mančester sitija, nakon što je prošao godinu u Premijer ligi u kojoj je bilo uspona i padova.

Pep ima bezrezervno poverenje u Silvu koji ga je "kupio" u osmini finala Lige šampiona kada je s Monakom izbacio Siti, posle čega je Katalonac naredio klubu da ga kupi.

Samo nekoliko nedelja kasnije Mančester siti je objavio da je doveo Bernarda Silvu za 50 miliona evra, pošto je potpisao petogodišnji ugovor, a još dobrih vesti za Gvardiolu stiže ovog popodneva sa "Etihada".

Sjajni portugalski vezista je potpisao ugovor do 2025. godine, uz, nema sumnje, značajno povećanje plate koje nije saopšteno javno.

Ovim potezom će sigurno Gvardiola biti oduševljen i zanimljivo je da produžetak saradnje sa Bernardom dolazi samo nekoliko dana nakon što se u javnosti pojavila informacija da bi Katalonac mogao da napusti Siti i potpiše ugovor sa Juventusom.

Da li je ovo potez kojim rukovodstvo Sitija "tera" Juventus od svog menadžera ili je od ranije dogovoren produžetak ugovora kao nagrada za dobre igre?

Bernardo Silva je svakako jedan od najboljih igrača Premijer lige ove sezone uz posebno dobre partije u derbijima, a uspešno je odmenio i na kraju "istisnuo" iz startne postave više puta povređivanog Kevina de Brujnea.

Odigrao je 40 utakmica u svim takmičenjima i upisao devet golova i deset asistencija.

Bendžamin Mendi ga je nazvao Pablom Pikasom tima Pepa Gvardiole. I bez te konstatacije francuskog beka jasno je da je Bernardo Silva crtao po terenu, pogotovo u onom osetljivom delu sezone kad Mančester Siti nije mogao, zbog povrede, da računa na Kevina de Brujnea. Za fantastične partije stigla je Portugalcu nagrada – novi ugovor sa Grđanima.

Omaleni vezista, jedan od kljućnih za rezultate engleskog prvaka, produžio je vernost klubu sa Etihada čak do 2025. Naravno, uz povišicu, pa su mu primanja skočila na 150.000 funti sedmično. Prevedeno ne nama bližu i dražu valutu, to je oko 9.100.000 evra po godini. Ako izdrži do kraja, svih šest godina na koliko glasi novi ugovor, postaće bogatiji za nešto više od 54.600.000 evra. Za taj novac vredi se boriti.

Bernardu Silvi je ovo druga sezona među Građanima, dao je devet i namestio deset golova ove sezone i apsolutno je zaslužio ovakav tretman.

„Počastvovan sam produžetkom saradnje. Ovaj klub nudi igraču sve što mu je potrebno da ispuni ambicije i kad je tako onda za mene ne postoji nijedan drugi klub u koji bih želeo da idem. Čim sam čuo da Siti želi da me zadrži odlučio sam da ostanem, jer volim ovaj klub, trenera, saigrače i navijače. Posebno me uzbuđuje stil fudbala koji demonstriramo ovde i zbog toga sam posvećen osvajanju trofeja, a Siti mi baš tu mogućnost nudi“, dodao je Silva.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar