КФОР: Ситуација под контролом

КФОР није упознат о било каквом плану о наводној намјери Приштине да упадне на сјевер Косова и Метохије и преузме Комбинат “Трепчу”, изјавио је портпарол КФОР-а Винћенцо Грасо.  

Регион 13.03.2019 | 19:17
КФОР: Ситуација под контролом
– Ситуација на Косову је под контролом и нема назнака могућих инцидената – рекао је Грасо за Тањуг.

Он је истакао да забринутост изазива само актуелна реторика, која, нагласио је, ствара окружење у којем један изоловани инцидент може да ескалира. 

– КФОР апелује на све јавне говорнике и медије да буду пажљиви, како својим ријечима не би изазвали далекосежније посљедице – навео је Грасо.

На питање како ће КФОР дјеловати у случају упада наоружаних снага на сјевер Космета, Грасо је рекао да КФОР одржва сталне и добре односе са свим безбједносним факторима на Косову и Метохији, као и са Војском Србије, како би спријечио било какву неочекивану акцију или догађај.

– КФОР је у потпуности посвећен извршавању свог мандата у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН како би гарантовао безбједност и сигурност за све људе на Косову и Метохији. КФОР ради на спречавању и спреман је да интервенише у случају било каквог угрожавања безбједности – рекао је он.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар