KFOR: Situacija pod kontrolom

KFOR nije upoznat o bilo kakvom planu o navodnoj namjeri Prištine da upadne na sjever Kosova i Metohije i preuzme Kombinat “Trepču”, izjavio je portparol KFOR-a Vinćenco Graso.  

Region 13.03.2019 | 19:17
KFOR: Situacija pod kontrolom
– Situacija na Kosovu je pod kontrolom i nema naznaka mogućih incidenata – rekao je Graso za Tanjug.

On je istakao da zabrinutost izaziva samo aktuelna retorika, koja, naglasio je, stvara okruženje u kojem jedan izolovani incident može da eskalira. 

– KFOR apeluje na sve javne govornike i medije da budu pažljivi, kako svojim riječima ne bi izazvali dalekosežnije posljedice – naveo je Graso.

Na pitanje kako će KFOR djelovati u slučaju upada naoružanih snaga na sjever Kosmeta, Graso je rekao da KFOR održva stalne i dobre odnose sa svim bezbjednosnim faktorima na Kosovu i Metohiji, kao i sa Vojskom Srbije, kako bi spriječio bilo kakvu neočekivanu akciju ili događaj.

– KFOR je u potpunosti posvećen izvršavanju svog mandata u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN kako bi garantovao bezbjednost i sigurnost za sve ljude na Kosovu i Metohiji. KFOR radi na sprečavanju i spreman je da interveniše u slučaju bilo kakvog ugrožavanja bezbjednosti – rekao je on.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar