Скочиле акције Лазетића, води Партизан и након паузе?

Црно-бели, можда, неће тражити наследника Зорану Бати Мирковићу ван Хумске 1.

Фудбал 14.03.2019 | 15:45
Скочиле акције Лазетића, води Партизан и након паузе?
Шок терапија је успела. У Крушевац су испраћени као јагањци на клање, а враћају се као победници. Партизанови фудбалери су на најбољи начин ритернирали председнику клуба, Милораду Вучелићу, који им је на леђа натоварио сву одговорност за лоше резултате у досадашњем делу сезоне, а осим што су се пласирали у полуфинале Купа Србије делује да су, несвесно, продужили мандат – Жарку Лазетићу.

Доскорашњи сарадник Зорана Мирковића, коме је управа после Батине и оставке Гордана Петрића, пришила статус „вршилац дужности“ успео је у само 90 минута сам себи значајно да увећа шансе да остане у улози шефа стручног штаба и после суботњег дуела са Спартаком из Суботице. После потреса у недељу вече и понедељак јутро, кад су се повукли Мирковић и спортски директор Ивица Илиев, делује да се тле на Топчидерском брду смирује и да је сад управо Лазетић први фаворит да сезону приведе крају.

У клубу је и пре дуела са Напретком било заговорника идеје да се некадашњем нападачу, касније тренеру млађих категорија и сараднику Ивану Томићу док је овај био шеф струке, укаже поверење до окончања такмичарске године, а да се тек на лето - зависно од тога шта Партизан на коме месту заврши у првенству, да ли у међувремену одбрани куп и какве околности буду у око клуба - разматра евентуално ангажовање новог стратега. У међувремену су, као на берзи, акције Лазетића скочиле, између осталог због убедљиве победе под Багдалом, а делом и због тога што на тржишту баш и нема велики број доступних стручњака, па челници клуба размишљају и о опцији да води тим после паузе.

С једне стране тај став има утемељење у подсећању да познаје играчки кадар, али с друге остаје онда нејасно зашто су управо челници минулих дана, у интерним разговорима, помињали имена попут Илије Столице(наводно би кренули у напад на њега током паузе), Марка Николића (звали га у Мађарску, али му се не враћа у Србију), Радована Ћурчића (помињали га бивши руковоидоци), Владимира Вермезовића (и његово име се чуло у клубу, међутим, Чика Црни је изричит у ставу да не отвара треће поглавље на клупи), Милана Ристића (тренер Телеоптика такође добро познаје кадар и могао би безболно да приведе сезону крају), па чак и далеко познатијих, али у овом часу не баш реалних имена попут Радомира Антића или Жељка Бувача...

У сваком случају, Лазетић је добро обавио задатак на првој од две сигурне утакмице, а како сад ствари стоје велике су шансе да управа преломи у његову корист и после викенда...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар