Skočile akcije Lazetića, vodi Partizan i nakon pauze?

Crno-beli, možda, neće tražiti naslednika Zoranu Bati Mirkoviću van Humske 1.

Fudbal 14.03.2019 | 15:45
Skočile akcije Lazetića, vodi Partizan i nakon pauze?
Šok terapija je uspela. U Kruševac su ispraćeni kao jaganjci na klanje, a vraćaju se kao pobednici. Partizanovi fudbaleri su na najbolji način riternirali predsedniku kluba, Miloradu Vučeliću, koji im je na leđa natovario svu odgovornost za loše rezultate u dosadašnjem delu sezone, a osim što su se plasirali u polufinale Kupa Srbije deluje da su, nesvesno, produžili mandat – Žarku Lazetiću.

Doskorašnji saradnik Zorana Mirkovića, kome je uprava posle Batine i ostavke Gordana Petrića, prišila status „vršilac dužnosti“ uspeo je u samo 90 minuta sam sebi značajno da uveća šanse da ostane u ulozi šefa stručnog štaba i posle subotnjeg duela sa Spartakom iz Subotice. Posle potresa u nedelju veče i ponedeljak jutro, kad su se povukli Mirković i sportski direktor Ivica Iliev, deluje da se tle na Topčiderskom brdu smiruje i da je sad upravo Lazetić prvi favorit da sezonu privede kraju.

U klubu je i pre duela sa Napretkom bilo zagovornika ideje da se nekadašnjem napadaču, kasnije treneru mlađih kategorija i saradniku Ivanu Tomiću dok je ovaj bio šef struke, ukaže poverenje do okončanja takmičarske godine, a da se tek na leto - zavisno od toga šta Partizan na kome mestu završi u prvenstvu, da li u međuvremenu odbrani kup i kakve okolnosti budu u oko kluba - razmatra eventualno angažovanje novog stratega. U međuvremenu su, kao na berzi, akcije Lazetića skočile, između ostalog zbog ubedljive pobede pod Bagdalom, a delom i zbog toga što na tržištu baš i nema veliki broj dostupnih stručnjaka, pa čelnici kluba razmišljaju i o opciji da vodi tim posle pauze.

S jedne strane taj stav ima utemeljenje u podsećanju da poznaje igrački kadar, ali s druge ostaje onda nejasno zašto su upravo čelnici minulih dana, u internim razgovorima, pominjali imena poput Ilije Stolice(navodno bi krenuli u napad na njega tokom pauze), Marka Nikolića (zvali ga u Mađarsku, ali mu se ne vraća u Srbiju), Radovana Ćurčića (pominjali ga bivši rukovoidoci), Vladimira Vermezovića (i njegovo ime se čulo u klubu, međutim, Čika Crni je izričit u stavu da ne otvara treće poglavlje na klupi), Milana Ristića (trener Teleoptika takođe dobro poznaje kadar i mogao bi bezbolno da privede sezonu kraju), pa čak i daleko poznatijih, ali u ovom času ne baš realnih imena poput Radomira Antića ili Željka Buvača...

U svakom slučaju, Lazetić je dobro obavio zadatak na prvoj od dve sigurne utakmice, a kako sad stvari stoje velike su šanse da uprava prelomi u njegovu korist i posle vikenda...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar