Новак: Волим дубл, не калкулишем са синглом!

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, у Индијан Велсу није испунио своје циљеве у синглу, али зато му иде добро у дублу.

Тенис 14.03.2019 | 10:45
Новак: Волим дубл, не калкулишем са синглом!
Он и Фабио Фоњини су се пласирали у полуфинале и како ствари стоје, Новак каже да заиста ужива да игра у комбинацији са италијанским тенисером.

Новинаре у Индијан Велсу је занимало како је Новак само који сат после пораза од Филипа Колшрајбера у синглу успео да се "ресетује" и буде психички спреман за наступ у дублу.

Светски број један је рекао да је он професионалац и да је за њега сваки меч подједнако важан.

"Као професионалац осећам обавезу да изађем на терен из поштовања према свом дубл партнеру. Без обзира на резултат у синглу, ако сам део дубл тима, треба да играм. Мој партнер је изгубио у синглу и остао је неколико дана да игра. Волим да играм у дублу, али га не играм често, свега неколико пута годишње. Ово је прилика када могу да заиста одиграм добро. Уз себе имам Гренд слем шампиона, неко ко одлично игра дубл. Другачије је играти дубл, игра је много бржа, и психолошки није лако ресетовати се тако брзо после разочаравајућег пораза у синглу. Ипак, није ми први пут, радио сам то и раније и срећан сам што смо успели да прођемо даље", изјавио је Ђоковић.

Фоњини и он се очигледно одлично и забављају док играју.

"Добили смо искусан дубл и било је заиста забавно играти са Фабијом у дублу ове недеље. Публика је фантастична, укључени су у све, а Фоњини има много навијача овде јер је духовит и забаван. Његови коментари на италијанском су нешто посебно! Не бих их преводио из разумљивих разлога", насмејао се Новак.

Он је рекао да је лична ствар свакога да ли ће играти дубл или не.

"Што се тиче питања како да више врхунских играча видимо и у дублу, мислим да су дублови у последњих шест или седам година доспели на виши ниво, да их сада много више уважавају. У последњој деценији сам видео велики напредак у трансформацији дубла и то на позитиван начин. Турнири су занимљиви, дубл играчи се више поштују и то орхабрује и то охрабрује и врхунске сингл играче да играју више у паровима. То је добро, али тешко је неког ко не жели да игра дубл привући да игра. То је лична одлука да ли желите да будете део тога или не. Када се одлучим да играм, жеља ми је да играм до краја турнира, не калкулишем са синглом и тако је било одувек из поштовања према овој игри", признао је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар