Novak: Volim dubl, ne kalkulišem sa singlom!

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, u Indijan Velsu nije ispunio svoje ciljeve u singlu, ali zato mu ide dobro u dublu.

Tenis 14.03.2019 | 10:45
Novak: Volim dubl, ne kalkulišem sa singlom!
On i Fabio Fonjini su se plasirali u polufinale i kako stvari stoje, Novak kaže da zaista uživa da igra u kombinaciji sa italijanskim teniserom.

Novinare u Indijan Velsu je zanimalo kako je Novak samo koji sat posle poraza od Filipa Kolšrajbera u singlu uspeo da se "resetuje" i bude psihički spreman za nastup u dublu.

Svetski broj jedan je rekao da je on profesionalac i da je za njega svaki meč podjednako važan.

"Kao profesionalac osećam obavezu da izađem na teren iz poštovanja prema svom dubl partneru. Bez obzira na rezultat u singlu, ako sam deo dubl tima, treba da igram. Moj partner je izgubio u singlu i ostao je nekoliko dana da igra. Volim da igram u dublu, ali ga ne igram često, svega nekoliko puta godišnje. Ovo je prilika kada mogu da zaista odigram dobro. Uz sebe imam Grend slem šampiona, neko ko odlično igra dubl. Drugačije je igrati dubl, igra je mnogo brža, i psihološki nije lako resetovati se tako brzo posle razočaravajućeg poraza u singlu. Ipak, nije mi prvi put, radio sam to i ranije i srećan sam što smo uspeli da prođemo dalje", izjavio je Đoković.

Fonjini i on se očigledno odlično i zabavljaju dok igraju.

"Dobili smo iskusan dubl i bilo je zaista zabavno igrati sa Fabijom u dublu ove nedelje. Publika je fantastična, uključeni su u sve, a Fonjini ima mnogo navijača ovde jer je duhovit i zabavan. Njegovi komentari na italijanskom su nešto posebno! Ne bih ih prevodio iz razumljivih razloga", nasmejao se Novak.

On je rekao da je lična stvar svakoga da li će igrati dubl ili ne.

"Što se tiče pitanja kako da više vrhunskih igrača vidimo i u dublu, mislim da su dublovi u poslednjih šest ili sedam godina dospeli na viši nivo, da ih sada mnogo više uvažavaju. U poslednjoj deceniji sam video veliki napredak u transformaciji dubla i to na pozitivan način. Turniri su zanimljivi, dubl igrači se više poštuju i to orhabruje i to ohrabruje i vrhunske singl igrače da igraju više u parovima. To je dobro, ali teško je nekog ko ne želi da igra dubl privući da igra. To je lična odluka da li želite da budete deo toga ili ne. Kada se odlučim da igram, želja mi je da igram do kraja turnira, ne kalkulišem sa singlom i tako je bilo oduvek iz poštovanja prema ovoj igri", priznao je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar