Куп БиХ: Татар казнио Зрињски, Сарајево у полуфиналу!

Сарајево минималном побједом у Мостару изборило пласман у полуфинале Купа БИХ.

Фудбал 13.03.2019 | 18:40
Куп БиХ: Татар казнио Зрињски, Сарајево у полуфиналу!
Послије Слоге и ТОШК-а, трећи полуфиналиста Купа БИХ је екипа Сарајева.

Након што су фудбалери Зрињског у самом финишу промашили двије колосалне прилике, Бењамин Татар погодио је у судијској надокнади за побједу Сарајева 1:0 и пласман у полуфинале Купа БИХ.

Послије побједе 1:0 у првом мечу Сарајево је идентичним резултатом славило и у Мостару и сасвим заслужено елиминисало лидера Премијер лиге БИХ из завршнице најмасовнијег такмичења.

Неколико одличних прилика виђено је у Мостару, а мало је недостајало да Зрињски стигне до поготка којим би анулирао предност Сарајлија из првог меча.

У посљедњем минуту регуларног дијела „златни орлић“ са Новог Зеланда Станиша Мандић послије контранапада био је у одличној прилици, али је његов покушај да лобује Ковачевића завршио далеко поред гола.

Могао је Зрињски и у сљедећем нападу до побједе, али је Бенцун дуго оклијевао послије спуштене лопте Гојковића и одбрана Сарајева је отклонила опасност.

Казна је стигла након мање од 60 секунди.

Послије контранапада Сарајева Татар се нашао у шеснаестерцу, добро се намјестио за ударац и погодио за побједу бордо екипе 1:0 и пласман у полуфинале.

Још неколико сјајних прилика виђено је током меча, а Зрињски је већ у седмом минуту имао стопостотну шансу, међутим, данас одлични голман Ковачевић је сјајном интервенцијом спасио свој гол.

У 14. минуту још боља прилика и још боља интервенција голмана Зрињског, који је у размаку од само неколико секунди два пута сјајно интервенисао.

Бркић је прво одбранио шут Хебибовића, а лопта је након тога гошла до Ахметовића који је главом шутирао на празан гол, али је Бркић фантастичном интервенцијом одбио лопту у корнер.

Одличну акцију у 31. Минуту извео је Зрињски, али је Шовшић послије повратне лопте са неких 11 метара шутирао поред гола. Три минуте касније Рустемовић је покушао на али је лопта завршила поред гола.

У 36. минуту Рахмановић је покушао, а Бркић одличном интервенцијом одбранио.

Близу поготка били су гости и у 76. минуту када је Мујакић шутирао послије корнера са само неколико метара, али се лопта у гужви од Кадушића одбила право у руке Бркићу.

Десет минута прије краја Баришић је избјегао офсајд замку и нашао се иза одбране гостију, али није успио да високу лопту главом пошаље у гол или према својим саиграчима.

Услиједила је описана драматична завршница у којој је Зрињски промашио побједу, да би Татар то казнио поготком за тријумф Сарајева.

ХШК Зрињски: Бркић, Гојковић, Галић, Баришић, Чирјак, Стојкић, Јаковљевић, Рустемовић, Шовшић, Мандић, Кадушић

ФК Сарајево: Ковачевић, Хебибовић, Бекић, Мујакић, Лазић, Станојевић, Црепуља, Рахмановић, Велкоски, Халиловић, Ахметовић

ЧЕТВРТФИНАЛЕ КУПА БИХ - РЕВАНШИ:

Клис - Слога 2:2 (први меч 1:1)
/Бајрић 1, 81 - Матовић 7, 31/

ТОШК - Звијезда Градачац 4:1 (први меч 2:0)
/Хасић 19, Калесић 39, 62, Двеџић 49 - Мехић 83/

Зрињски - Сарајево 0:1 (први меч 0:1)

18.00 Борац - Широки Бријег У ТОКУ (1:2)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар