Kup BiH: Tatar kaznio Zrinjski, Sarajevo u polufinalu!

Sarajevo minimalnom pobjedom u Mostaru izborilo plasman u polufinale Kupa BIH.

Fudbal 13.03.2019 | 18:40
Kup BiH: Tatar kaznio Zrinjski, Sarajevo u polufinalu!
Poslije Sloge i TOŠK-a, treći polufinalista Kupa BIH je ekipa Sarajeva.

Nakon što su fudbaleri Zrinjskog u samom finišu promašili dvije kolosalne prilike, Benjamin Tatar pogodio je u sudijskoj nadoknadi za pobjedu Sarajeva 1:0 i plasman u polufinale Kupa BIH.

Poslije pobjede 1:0 u prvom meču Sarajevo je identičnim rezultatom slavilo i u Mostaru i sasvim zasluženo eliminisalo lidera Premijer lige BIH iz završnice najmasovnijeg takmičenja.

Nekoliko odličnih prilika viđeno je u Mostaru, a malo je nedostajalo da Zrinjski stigne do pogotka kojim bi anulirao prednost Sarajlija iz prvog meča.

U posljednjem minutu regularnog dijela „zlatni orlić“ sa Novog Zelanda Staniša Mandić poslije kontranapada bio je u odličnoj prilici, ali je njegov pokušaj da lobuje Kovačevića završio daleko pored gola.

Mogao je Zrinjski i u sljedećem napadu do pobjede, ali je Bencun dugo oklijevao poslije spuštene lopte Gojkovića i odbrana Sarajeva je otklonila opasnost.

Kazna je stigla nakon manje od 60 sekundi.

Poslije kontranapada Sarajeva Tatar se našao u šesnaestercu, dobro se namjestio za udarac i pogodio za pobjedu bordo ekipe 1:0 i plasman u polufinale.

Još nekoliko sjajnih prilika viđeno je tokom meča, a Zrinjski je već u sedmom minutu imao stopostotnu šansu, međutim, danas odlični golman Kovačević je sjajnom intervencijom spasio svoj gol.

U 14. minutu još bolja prilika i još bolja intervencija golmana Zrinjskog, koji je u razmaku od samo nekoliko sekundi dva puta sjajno intervenisao.

Brkić je prvo odbranio šut Hebibovića, a lopta je nakon toga gošla do Ahmetovića koji je glavom šutirao na prazan gol, ali je Brkić fantastičnom intervencijom odbio loptu u korner.

Odličnu akciju u 31. Minutu izveo je Zrinjski, ali je Šovšić poslije povratne lopte sa nekih 11 metara šutirao pored gola. Tri minute kasnije Rustemović je pokušao na ali je lopta završila pored gola.

U 36. minutu Rahmanović je pokušao, a Brkić odličnom intervencijom odbranio.

Blizu pogotka bili su gosti i u 76. minutu kada je Mujakić šutirao poslije kornera sa samo nekoliko metara, ali se lopta u gužvi od Kadušića odbila pravo u ruke Brkiću.

Deset minuta prije kraja Barišić je izbjegao ofsajd zamku i našao se iza odbrane gostiju, ali nije uspio da visoku loptu glavom pošalje u gol ili prema svojim saigračima.

Uslijedila je opisana dramatična završnica u kojoj je Zrinjski promašio pobjedu, da bi Tatar to kaznio pogotkom za trijumf Sarajeva.

HŠK Zrinjski: Brkić, Gojković, Galić, Barišić, Čirjak, Stojkić, Jakovljević, Rustemović, Šovšić, Mandić, Kadušić

FK Sarajevo: Kovačević, Hebibović, Bekić, Mujakić, Lazić, Stanojević, Crepulja, Rahmanović, Velkoski, Halilović, Ahmetović

ČETVRTFINALE KUPA BIH - REVANŠI:

Klis - Sloga 2:2 (prvi meč 1:1)
/Bajrić 1, 81 - Matović 7, 31/

TOŠK - Zvijezda Gradačac 4:1 (prvi meč 2:0)
/Hasić 19, Kalesić 39, 62, Dvedžić 49 - Mehić 83/

Zrinjski - Sarajevo 0:1 (prvi meč 0:1)

18.00 Borac - Široki Brijeg U TOKU (1:2)

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar