Крај за Гудеља у Спортингу!

Потенцијални репрезентативац Србије на лето мења клуб.

Фудбал 15.03.2019 | 18:00
Крај за Гудеља у Спортингу!
Иако је стандардан у тиму и један од омиљених играча тренера Марсела Кајзера, српски везиста НемањаГудељ неће наставити каријеру у Спортингу из Лисабона после ове сезоне.

Он је летос дошао у Спортинг на једногодишњу позајмицу из кинеског Гуангџоу Еверграндеа. Бесплатну. Уз договор да Спортинг плаћа три петине његове плате која у кинеском клубу износи 5.000.000 евра годишње. Португалци су на себе прихватили обавезу да за годину дана исплате Гудељу око 3.000.000 евра док је остатак плате покрио кинески клуб. Такође, договорено је да се Спортинг до краја овог месеца изјасни о евентуалном откупу уговора.

Португалски медији сазнају да је лисабонски клуб донео одлуку да не откупи Србина. Чак и да не проба да га доведе без обештећења с обзиром да му уговор истиче на крају године што значи да му после истека позајмице остаје још шест месеци сарадње месеци са Кинезима.

Остаје да се види шта ће се десити наредног лета са Гудељом.

Он је код тренера Марсела Кајзера један од најстандарднијих оиграча ове сезоне. Одиграо 34 меча у свим такмичењима и пети је по укупној минутажи. Кајзер га познаје из Ајакса и холандског фудбала и инсистирао је на његовом довођењу, вероватно би желео и да га задржи, али клуб има другачије планове.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар