Kraj za Gudelja u Sportingu!

Potencijalni reprezentativac Srbije na leto menja klub.

Fudbal 15.03.2019 | 18:00
Kraj za Gudelja u Sportingu!
Iako je standardan u timu i jedan od omiljenih igrača trenera Marsela Kajzera, srpski vezista NemanjaGudelj neće nastaviti karijeru u Sportingu iz Lisabona posle ove sezone.

On je letos došao u Sporting na jednogodišnju pozajmicu iz kineskog Guangdžou Evergrandea. Besplatnu. Uz dogovor da Sporting plaća tri petine njegove plate koja u kineskom klubu iznosi 5.000.000 evra godišnje. Portugalci su na sebe prihvatili obavezu da za godinu dana isplate Gudelju oko 3.000.000 evra dok je ostatak plate pokrio kineski klub. Takođe, dogovoreno je da se Sporting do kraja ovog meseca izjasni o eventualnom otkupu ugovora.

Portugalski mediji saznaju da je lisabonski klub doneo odluku da ne otkupi Srbina. Čak i da ne proba da ga dovede bez obeštećenja s obzirom da mu ugovor ističe na kraju godine što znači da mu posle isteka pozajmice ostaje još šest meseci saradnje meseci sa Kinezima.

Ostaje da se vidi šta će se desiti narednog leta sa Gudeljom.

On je kod trenera Marsela Kajzera jedan od najstandardnijih oigrača ove sezone. Odigrao 34 meča u svim takmičenjima i peti je po ukupnoj minutaži. Kajzer ga poznaje iz Ajaksa i holandskog fudbala i insistirao je na njegovom dovođenju, verovatno bi želeo i da ga zadrži, ali klub ima drugačije planove.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar