Црна Гора као мета, Деклан Рајс и званично Енглез!

Нема много таквих играча! На списку и Санчо, изостали Ворд-Прауз и Ван-Бисака.

Фудбал 14.03.2019 | 08:45
Црна Гора као мета, Деклан Рајс и званично Енглез!
Чешка и Црна Гора на нишану на старту квалификација за Европско првенство, а у нападачком тиму, први пут међу Енглезима, и Деклан Рајс, званично најбољи ирски фудбалер у 2018. години?! Млади фудбалер Вест Хема је прихватио позив да се прекомандује у табор гордог Албиона, пошто је Герет Саутгејт очигледно био уверљив кад га је убеђивао да промени дрес.

“Нема много играча његових година који играју тако добро у Премијер лиги“, рекао је селектор ЕнглескеГерет Саутгејту о момку који је рођен 1999. године у Лондону.

А како су Енглези успели да га прриволе да се одрекне Ирске?

“Када питате играча да промени репрезентацију мора да осети да има будућност код вас. Али Деклан може да игра као задњи везни или као штопер и мислим да ће се добор уклопити у наш начин рада“.

Што се тиче остатка тима, у репрезентацијуу се вратио Барнлијев голман Тим Хитон, који је у екипи први пут после припрема за Мундијал. Поново су у тиму и Џејмс Тарковски и Хари Мегвајер, пошто је отпао Брајтонов Луис Данк, док је Ливерпулов Џо Гомез повређен. Из истог разлога у тиму нема ни Џесија Лингарда (Манчестер јунајтед) и Харија Винкса (Тотенхем).

Са друге стране, позивима су се надали, али их нису добили 21-годишњи десни бек Кристал Паласа Арон Ван-Бисака - предност су добилиТрент Александер Арнолд и Кајл Вокер – те везиста Саутемптона Џејмс Ворд-Прауз, који је на последњих девет лигашких утакмциа постигао шест голова. Ипак, одлучио се Саутегејт за Фабијана Делфа, иако он ни не игра у Манчестер Ситију. Али...

“Био је наш најбољи играч против Хрватске“, не заборавља Саутгејт.

Енглеска прротив Чешке игра 22. марта на Вемблију, а три дана гостује у Подгорици.

Голмани: Џек Батленд (Стоук), Том Хитон (Барнли), Џордан Пикфорд (Евертон),

Одбрамбени: Трент Александер-Арнолд (Ливерпул), Бен Чилвел (Лестер), Мајкл Кин (Евертон), Хари Мегвајер(Лестер), Лук Шо (Манчестер јунајтед), Џон Стонс (Манчестер Сити), Џејмс Тарковски (Барнли), Кијеран Трипије (Тотенхем), Кајл Вокер (Манчестер Сити);

Везни: Рос Баркли (Челси), Фабијан Делф (Манчестер Сити), Деле Али (Тотенхем), Ерик Дајер (Тотенхем),Џордан Хендерсон (Ливерпул), Рубен Лофтус Чик (Челси), Деклан Рајс (Вест Хем);

Нападачи: Хари Кејн (Тотенхем), Маркус Рашфорд (Манчестер јунајтед), Џејдон Санчо (Борусија Дортмунд), Рахим Стерлинг (Манчестер Сити), Калум Вилсон (Борнмут).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар