Crna Gora kao meta, Deklan Rajs i zvanično Englez!

Nema mnogo takvih igrača! Na spisku i Sančo, izostali Vord-Prauz i Van-Bisaka.

Fudbal 14.03.2019 | 08:45
Crna Gora kao meta, Deklan Rajs i zvanično Englez!
Češka i Crna Gora na nišanu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a u napadačkom timu, prvi put među Englezima, i Deklan Rajs, zvanično najbolji irski fudbaler u 2018. godini?! Mladi fudbaler Vest Hema je prihvatio poziv da se prekomanduje u tabor gordog Albiona, pošto je Geret Sautgejt očigledno bio uverljiv kad ga je ubeđivao da promeni dres.

“Nema mnogo igrača njegovih godina koji igraju tako dobro u Premijer ligi“, rekao je selektor EngleskeGeret Sautgejtu o momku koji je rođen 1999. godine u Londonu.

A kako su Englezi uspeli da ga prrivole da se odrekne Irske?

“Kada pitate igrača da promeni reprezentaciju mora da oseti da ima budućnost kod vas. Ali Deklan može da igra kao zadnji vezni ili kao štoper i mislim da će se dobor uklopiti u naš način rada“.

Što se tiče ostatka tima, u reprezentacijuu se vratio Barnlijev golman Tim Hiton, koji je u ekipi prvi put posle priprema za Mundijal. Ponovo su u timu i Džejms Tarkovski i Hari Megvajer, pošto je otpao Brajtonov Luis Dank, dok je Liverpulov Džo Gomez povređen. Iz istog razloga u timu nema ni Džesija Lingarda (Mančester junajted) i Harija Vinksa (Totenhem).

Sa druge strane, pozivima su se nadali, ali ih nisu dobili 21-godišnji desni bek Kristal Palasa Aron Van-Bisaka - prednost su dobiliTrent Aleksander Arnold i Kajl Voker – te vezista Sautemptona Džejms Vord-Prauz, koji je na poslednjih devet ligaških utakmcia postigao šest golova. Ipak, odlučio se Sautegejt za Fabijana Delfa, iako on ni ne igra u Mančester Sitiju. Ali...

“Bio je naš najbolji igrač protiv Hrvatske“, ne zaboravlja Sautgejt.

Engleska prrotiv Češke igra 22. marta na Vembliju, a tri dana gostuje u Podgorici.

Golmani: Džek Batlend (Stouk), Tom Hiton (Barnli), Džordan Pikford (Everton),

Odbrambeni: Trent Aleksander-Arnold (Liverpul), Ben Čilvel (Lester), Majkl Kin (Everton), Hari Megvajer(Lester), Luk Šo (Mančester junajted), Džon Stons (Mančester Siti), Džejms Tarkovski (Barnli), Kijeran Tripije (Totenhem), Kajl Voker (Mančester Siti);

Vezni: Ros Barkli (Čelsi), Fabijan Delf (Mančester Siti), Dele Ali (Totenhem), Erik Dajer (Totenhem),Džordan Henderson (Liverpul), Ruben Loftus Čik (Čelsi), Deklan Rajs (Vest Hem);

Napadači: Hari Kejn (Totenhem), Markus Rašford (Mančester junajted), Džejdon Sančo (Borusija Dortmund), Rahim Sterling (Mančester Siti), Kalum Vilson (Bornmut).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar