Федерер: Освојио сам 100 титула, а памти се само 20!

Швајцарац сада има само девет пехара мање од Џимија Конорса, најтрофејнијег играча у историји, али не мари за обарање рекорда.

Тенис 13.03.2019 | 19:30
Федерер: Освојио сам 100 титула, а памти се само 20!
Роџер Федерер у Индијан Велсу јури, рекордни шести пехар тог мастерса и 101. на АТП турнирима у каријери.

Недавно на турниру у Дубаију стигао је до јубиларног стотог.

За њега веома важног, а за остале...

"Већина се сећа само мојих 20 титула на гренд слемовима, али ја сам играо много тениса и између тих највећих турнира. Ја добро памтитим и 80 осталих које сам освојио и много финала које сам изгубио у каријери", рекао је Швајцарац.

А губио их је доста током претходних 20 година професионалног бављена тенисом.

"Изгубио сам више од 50 финалних мечева, и то је оно што ја видим. Било је ту много дуела, трчања и велика је привилегија што после свега и даље играм на врхунском нивоу", рекао је Федерер.

Испред Федерера сада је још само Џими Конорс, који је током каријере освојио 109 трофеја.

Али Швајцарац не жели да јури тај рекорд.

"Живимо у доба када сви рекорди морају да буду оборени. Али ја не размишљам тако. Срећан сам што сам здрав, што имам сјајан тим уз себе, дивну породицу, велику подршку дуги низ година за коју немам довољно начина да се захвалим. Направио сам већ неке велике ствари, као што је и освајање јубиларног 100. АТП пехара, али стварно нисам овде како бих потукао све рекорде. Џими је направио стварно невероватно достигнуће и требало би да буде веома поносан на то", напоменуо је Федерер.

Он је у финалу турнира у Дубаију, када је освојио 100. пехар победио Стефаноса Циципаса.

"Поносан сам на много ствари у тенису. И то што сам играо за титулу против младог играча, који је будућности ове игре. И у томе је лепота тениса и уживао сам, и зато, да будемо поштени, није све у томе да се само руше рекорди", рекао је један од најбољих тенисера свих времена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар