Лазетић или... Помиње се чак и Бувач!

Управа Партизана у наредних неколико дана мораће да реши питање тренера. Лазетићу шанса на дужи временски период или неко други. Помињу се Бувач, Столица, Антић, Вермезовић. . .

Фудбал 13.03.2019 | 23:10
Лазетић или... Помиње се чак и Бувач!
Управни одбор ФК Партизан, који је у уторак на ванредној седници прихватио оставке тренера Зорана Мирковића и спортског директора, али и одбацио тврдње да се "клуб налази у хаосу", мораће наредних дана да се позабави наслединицима на најбитнијим функцијама у спортском сектору.

Челници Партизана од оставке Илиева покушавају да наговоре ветерана Сашу Илића да два месеца пре краја каријере "окачи копачке о клин" и седне у врућу фотељу. Иако на списку кандидата постоје и друге опције, водећим људима Партизана највећа жеља је управо Илић, јер би ангажовањем легенде клуба на месту спортског директора донекле примирили страсти на више страна, у клупским канцеларијама, у свлачионици, али и на трибинама.

Тренер?

То је, ипак, питање које ће морати да се решава пре свих. Партизан је дошао у ситуацију да га у најбитнијој утакмици у сезони (четвртфинале Купа Србије против Напретка) води досадашњи помоћни тренер Жарко Лазетић. Некадашњи нападач црно-белих вршиће дужност главног тренера и у суботу против Спартака. После та два меча, управа Партизана мораће да донесе одлуку или да Лазетићу пружи поверење на дужи временски период или да доведе новог шефа стручног штаба.

Опет се списак не своди на једно или два имена, већ има више предлога. Мало је проверених стручњака који би се у једном од тежих момената за Партизан прихватили незахвалног посла. Челници Партизана успели су прошлог лета да приволе Зорана Мирковића да преузме клупу од Мирослава Ђукића. Међутим...

Неколико месеци раније, када се први пут размишљало о смени Ђукића, управа је лако губила битке у преговорима са тренерима. Партизан су одбили Александар Станојевић, Илија Столица, касније и Дарко Миланич.

И сада су у првом плану имена која су у последње време у сличним ситуацијама заузимала високо место на листи жеља, као што су Радомир Антић и Илија Столица. Ниједан ни други никада нису били тренери Партизана, већ само помоћници.

Али, појавило се и једно ново име, а то је Жељко Бувач, дугогодишњи помоћник Јиргену Клопу у Мајнцу, Борусији из Дортмунда и Ливерпулу. Ипка, прошлог априла Бувач је изразио жељу да напусти "црвене" и осамостали се и она му је испуњена. Прва станица за Бувача би могао да буде Партизан и то на предлог једног од челника клуба.

Жеље су једно, а реалност нешто сасвим друго. Уосталом, напредних дана биће решено питање тренера. Лазетић или неко други...

Видећемо.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар