Lazetić ili... Pominje se čak i Buvač!

Uprava Partizana u narednih nekoliko dana moraće da reši pitanje trenera. Lazetiću šansa na duži vremenski period ili neko drugi. Pominju se Buvač, Stolica, Antić, Vermezović. . .

Fudbal 13.03.2019 | 23:10
Lazetić ili... Pominje se čak i Buvač!
Upravni odbor FK Partizan, koji je u utorak na vanrednoj sednici prihvatio ostavke trenera Zorana Mirkovića i sportskog direktora, ali i odbacio tvrdnje da se "klub nalazi u haosu", moraće narednih dana da se pozabavi nasledinicima na najbitnijim funkcijama u sportskom sektoru.

Čelnici Partizana od ostavke Ilieva pokušavaju da nagovore veterana Sašu Ilića da dva meseca pre kraja karijere "okači kopačke o klin" i sedne u vruću fotelju. Iako na spisku kandidata postoje i druge opcije, vodećim ljudima Partizana najveća želja je upravo Ilić, jer bi angažovanjem legende kluba na mestu sportskog direktora donekle primirili strasti na više strana, u klupskim kancelarijama, u svlačionici, ali i na tribinama.

Trener?

To je, ipak, pitanje koje će morati da se rešava pre svih. Partizan je došao u situaciju da ga u najbitnijoj utakmici u sezoni (četvrtfinale Kupa Srbije protiv Napretka) vodi dosadašnji pomoćni trener Žarko Lazetić. Nekadašnji napadač crno-belih vršiće dužnost glavnog trenera i u subotu protiv Spartaka. Posle ta dva meča, uprava Partizana moraće da donese odluku ili da Lazetiću pruži poverenje na duži vremenski period ili da dovede novog šefa stručnog štaba.

Opet se spisak ne svodi na jedno ili dva imena, već ima više predloga. Malo je proverenih stručnjaka koji bi se u jednom od težih momenata za Partizan prihvatili nezahvalnog posla. Čelnici Partizana uspeli su prošlog leta da privole Zorana Mirkovića da preuzme klupu od Miroslava Đukića. Međutim...

Nekoliko meseci ranije, kada se prvi put razmišljalo o smeni Đukića, uprava je lako gubila bitke u pregovorima sa trenerima. Partizan su odbili Aleksandar Stanojević, Ilija Stolica, kasnije i Darko Milanič.

I sada su u prvom planu imena koja su u poslednje vreme u sličnim situacijama zauzimala visoko mesto na listi želja, kao što su Radomir Antić i Ilija Stolica. Nijedan ni drugi nikada nisu bili treneri Partizana, već samo pomoćnici.

Ali, pojavilo se i jedno novo ime, a to je Željko Buvač, dugogodišnji pomoćnik Jirgenu Klopu u Majncu, Borusiji iz Dortmunda i Liverpulu. Ipka, prošlog aprila Buvač je izrazio želju da napusti "crvene" i osamostali se i ona mu je ispunjena. Prva stanica za Buvača bi mogao da bude Partizan i to na predlog jednog od čelnika kluba.

Želje su jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Uostalom, naprednih dana biće rešeno pitanje trenera. Lazetić ili neko drugi...

Videćemo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar