Прекинуто суђење за државни удар

Суђење оптуженима за покушај државног удара у Црној Гори на дан парламентарних избора, 16. октобра 2016. године, на коме је данас требало да се чују завршне ријечи, прекинуто је јер су адвокати одбране напустили судницу Вишег суда, јавља "Анадолy Агенцy" (АА).

Регион 13.03.2019 | 15:56
Прекинуто суђење за државни удар
Адвокати су суђење напустили, незадовољни јер њихов приједлог о допуни доказног поступка није прихваћен. Због напуштања суднице без дозволе суда, адвокати одбране су кажњени са по 1.000 евра, а нови претрес је заказан за сутра у девет сати.

На почетку данашњег рочишта, предсједница судског вијећа Сузана Мугоша је саопштила да су адвокати одбране Душан Радосављевић и Мироје Јовановић суду доставили поднесак, са новим доказима и предлогом допуне доказног поступка.

Појаснила је, међутим, да је доказни поступак завршен, те да ће докази бити размотрени након изношења завршних ријечи.

"Након изношења завршних ријечи имаћемо у виду достављени снимак, који ће бити достављен специјалном државном тужиоцу", рекла је Мугоша.

Адвокати одбране су, међутим, били против таквог приједлога Мугоше, наводећи да је тако нешто бесмислено.

Адвокат Душан Радосављевић казао је да су ЦД са видео записом доставили данас у 11 сати. Он је рекао да је о новим доказима судско вијеће требало да се изјасни прије изношења завршних ријечи.

"Имали сте времена да се упознате са тим. Мој предлог је да се не прелази на завршне ријечи", рекао је Радосављевић.

Са њим су били сагласни и други адвокати одбране. Адвокат Дражен Медојевић је напоменуо да је извођење доказа бесмислено након завршних ријечи, јер тај доказ мијења садржину завршних ријечи како бранилаца, тако и тужиоца.

Групи руских и српских држављана, заједно са шефовима црногорског опозиционог Демократског фронта (ДФ) Андријом Мандићем и Миланом Кнежевићем суди се за оптужбе да су у ноћи посљедњих парламентарних избора у Црној Гори, 16. октобра 2016. године, планирали упад у Скупштину, хапшење или ликвидацију тадашњег премијера Мила Ђукановића и насилну смјену власти, с циљем да се Црна Гора спријечи да уђе у НАТО.

Оптужницом Специјалног тужилаштва обухваћени су двојица руских држављана, Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић, Србољуб Ђорђевић.

Оптужницом су обухваћена и тројица црногорских држављана – лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чађеновић, службени возач ДФ-а.

(Анадолија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лука

13.03.2019 15:06

Јадне ли дрзаве и власти, јадног ли Суда!!! Слика и прилика оних који у РС- ој не могу, тацније неце, да ријесе наруцена убиства од Милана Вукелица до Давида Драгицевица. Фууј!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

13.03.2019 15:42

ПА НЕЋЕ ЉУДИ СЕБИ ДА СУДЕ!!!

Name

Не ремсе

13.03.2019 15:36

Никад нису ни планирали да га заврсе било је битно добити изборе. Али сад би могли изгубити главе како је кренуло.

ОДГОВОРИТЕ