ЛШ: Нула није опција, сад мора да пршти!

Бајерн против Ливерпула. . .

Фудбал 13.03.2019 | 16:00
ЛШ: Нула није опција, сад мора да пршти!
Одмах после жреба цела фудбалска планета сагласила се да је двомеч Бајерна и Ливерпула посластица осмине финала Лиге шампиона. Међутим, после свих епских обрта у сударима Ајакса и Реала, Манчестер јунајтеда и Пари Сен Жермена, односно синоћ Јувентуса и Атлетика, сви можемо да констатујемо: Бајерн и Ливерпул су нам остали дужни. И ред је да нам врате вечерас на Алијанц Арени. Не због нас. Због себе. Јер могу Бајерн и Ливерпул себи да дозволе неуспех, али не не смеју да буду они који ће публику остављати равнодушном. Она шаховска партија на Енфилду се једноставно догодила. И не поновила се. Свака част дефанзивцима на тактичкој дисциплини, сад је ред да нападачи покажу шта знају. Сад је веме за спектакл!

Зна то и Нико Ковач.

“Неће бити 0:0. Желимо да победимо. Не иде да се два пута ослањамо на реми без голова“, децидиран је Бајернов шеф струке.

Има и основа да размишља овако. Бајерн није постигао гол на само једној од 26 последњих утакмица које је у Лиги шампиона одиграо као домаћин.Роберт Левандовски је наравно највећа претња. На последње 22 утакмице Лиге шамиона на Алијанц арени постигао је 22 гола. Од тога девет на 10 мечева нокаут фазе.

Јасно је дакле да је Бајерн благи фаворит. Мада су енглески статистичари због гола у гостима израчунали да су Ливерпулове шансе скочиле после 0:0 на Енфилду. Са 35 одсто на ипак скромних 39 одсто. Уосталом, Редси су изгубили последња четири госовања у Лиги шампиона, а једини гол на овосезонским мечевима на страни постигао је Џејмс Милнер са пенала против Пари Сен Жермена. Није ни само до Лиге шампиона. Ливерпул као да полако остаје без даха. У последњих 10 мечева само пет победа. Бајерн је са друге стране управо сменио Борусију на челу Бундеслиге након што је демолирао Волфзбург са 6:0.

Оно што сада храбри Јиргена Клопа је повратак Вирџила ван Дајка у тим. Сви знају колико је он важан шраф у Клоповом тиму. Трент Александер Арнолд је такође спреман након што је у недељној победи од 4:2 против Барнлија изведен из игре пре времена ради превентиве. И Џејмс Милнер би могао на терен ако Клоппроцени. Једина нова повреда - Наби Кеита. Не толико озбиљан проблем, али довољан да Кеита пропусти меч у Минхену.

У Бајерновом тиму неће бити суспендованих Џошуе Кимиха и Томаса Милера, док су лекари дали зелено светло да могу да играју Давид Алаба и Кингсли Коман. Очекуе се да ће Хамес Родригез бити на терену од првог минута и то одмах иза Левандовског.

Ковач просто нема избора. Он мора да победи. Утисак је да је то мањи ризик него да опет заигра на сигурно као на Енфилду. Ливерпулов гол у Немачкој много би променио. И не, неће се Клоп склонити како би се фокусирао на шампионску трку са Манчестер Ситијем у Премијер лиги? Ваљда то није ни могуће у судару са Бајерном. Превише изазован ривал да би осутао од тријумфа. Да не помињемо финансијску награду која није занемарљива.

“Да испаднемо из Лиге шампиона, а да ни не пробамо да прођемо даље? То би заиста само лудак урадио“, рекао је Клоп одговоривши на “сугестију“ легедарног бека Манчестер јунајтеда Герија Невила.

Не заборавимо приде да је Клоп Немац, а у Немачкој Бајернов скалп има посебно емотивну тежину. Посебно ако си бивши тренер Борусије. Клоп је против Бајерна играо чак 31 утакмицу – више него против било код другог ривала – и само је једном било 0:0. Баш на Енфилду у првом мечу.

Остали су нам дужни. Сад је ред да нам дарују спектакл.

БАЈЕРН – ЛИВЕРПУЛ

Стадион: Алијанц Арена
Капацитет: 75.000
Судија: Дањеле Орсато

Бајерн (4-2-3-1): Нојер – Рафиња, Зуле, Хумелс, Алаба – Мартинез, Тијаго Алкантара – Гнабри,Хамес, Рибери – Левандовски

Ливерпул (4-3-3): Алисон – Александер-Арнолд, Матип, Ван Дајк, Робертсон – Вајналдум, Хендерсон, Фабињо – Салах, Фирмино, Мане

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар