Као прије 10 година: Зоран и Гордан отишли разочарани...

Петрић отишао из Партизана. . . И тако даље. . . ! А ко ће да дође? Те 2009. као потпредседници, ове 2019. као тренер и помоћник, Бата Мирковић и Гордан Петрић напустили су Партизан.

Фудбал 13.03.2019 | 20:20
Као прије 10 година: Зоран и Гордан отишли разочарани...
Зоран Мирковић је отишао уз, како каже председник Милорад Вучелић, велико жаљење руководства клуба, а  са њим и досадашњи асистент у Партизановом стручном штабу Гордан Петрић. Први човек црно-белих открива за клупску телевизију.

“Жао ми је, била би грехота да не поменем Гордана Петрића који је имао велике заслуге и који је сматрао да не би било природно да настави даље да ради пошто је био Батин помоћник. Захвалили смо се и Гордану Петрићу на сарадњи, он је стари Партизановац и тако даље... И сада се концентришемо на главну ствар, да се обезбеди лиценца за излазак у Европу“, рекао је Вучелић.

Додаје да и даље мисли да је Мирковић пренаглио са одласком, али уверава да управа Партизана неће брзати кад је нови шеф струке у питању. О њему, тврди Вучелић, неће ни бити речи пре но што црно-бели одиграју Куп утакмицу са Напретком, а затим и првенствени дуел са суботичким Спартаком за викенд.

Потом следи репрезентативна пауза која би Вучелићу и његовим сарадницима – а мало их је ту остало из света фудбала – дати времена да анализирају ситуацију и изаберу право решење.

После Зорана Мирковића и Ивице Илиева, Хумску је напустио и Гордан Петрић.

Он се у уторак, дан пре утакмице четвртфинала Купа са Напретком у Крушевцу, повукао са места помоћника главног тренера.

"Жао ми је је Петрића, имао је велике заслуге. Сматрао је да не би било природно да настави даље да ради пошто је био помоћник и захвалили смо му се на сарадњи. Он је велики партизановац", рекао је председник црно-белих Милорад Вучелић у "Партизановом веснику".

Мирковић и Петрић заједно су се вратили у клуб када је прошлог лета Мирослав Ђукић добио отказ после слабих резултата на отварању сезоне. Мирковић је оставку поднео пред играчима одмах после пораза од Вождовца у недељу увече, док је Петрић исто урадио два касније.

Отприлике у то време, портпаролка клуба Биљана Обрадовић представила је још једног Мирковићевог помоћника, Жарка Лазетића, као вршиоца дужности првог тренера у наставку сезоне.

Мирковић и Петрић већ су једном разочарани напуштали Хумску, тада као потпредседници клуба у време Драгана Ђурића. Био је децембар 2009. када је Мирковић у интервјуу за Мондо објаснио због чега су Петрић и он поднели оставке и, такође, због чега клуб под Ђурићевим вођством срља у пропаст.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар