Kao prije 10 godina: Zoran i Gordan otišli razočarani...

Petrić otišao iz Partizana. . . I tako dalje. . . ! A ko će da dođe? Te 2009. kao potpredsednici, ove 2019. kao trener i pomoćnik, Bata Mirković i Gordan Petrić napustili su Partizan.

Fudbal 13.03.2019 | 20:20
Kao prije 10 godina: Zoran i Gordan otišli razočarani...
Zoran Mirković je otišao uz, kako kaže predsednik Milorad Vučelić, veliko žaljenje rukovodstva kluba, a  sa njim i dosadašnji asistent u Partizanovom stručnom štabu Gordan Petrić. Prvi čovek crno-belih otkriva za klupsku televiziju.

“Žao mi je, bila bi grehota da ne pomenem Gordana Petrića koji je imao velike zasluge i koji je smatrao da ne bi bilo prirodno da nastavi dalje da radi pošto je bio Batin pomoćnik. Zahvalili smo se i Gordanu Petriću na saradnji, on je stari Partizanovac i tako dalje... I sada se koncentrišemo na glavnu stvar, da se obezbedi licenca za izlazak u Evropu“, rekao je Vučelić.

Dodaje da i dalje misli da je Mirković prenaglio sa odlaskom, ali uverava da uprava Partizana neće brzati kad je novi šef struke u pitanju. O njemu, tvrdi Vučelić, neće ni biti reči pre no što crno-beli odigraju Kup utakmicu sa Napretkom, a zatim i prvenstveni duel sa subotičkim Spartakom za vikend.

Potom sledi reprezentativna pauza koja bi Vučeliću i njegovim saradnicima – a malo ih je tu ostalo iz sveta fudbala – dati vremena da analiziraju situaciju i izaberu pravo rešenje.

Posle Zorana Mirkovića i Ivice Ilieva, Humsku je napustio i Gordan Petrić.

On se u utorak, dan pre utakmice četvrtfinala Kupa sa Napretkom u Kruševcu, povukao sa mesta pomoćnika glavnog trenera.

"Žao mi je je Petrića, imao je velike zasluge. Smatrao je da ne bi bilo prirodno da nastavi dalje da radi pošto je bio pomoćnik i zahvalili smo mu se na saradnji. On je veliki partizanovac", rekao je predsednik crno-belih Milorad Vučelić u "Partizanovom vesniku".

Mirković i Petrić zajedno su se vratili u klub kada je prošlog leta Miroslav Đukić dobio otkaz posle slabih rezultata na otvaranju sezone. Mirković je ostavku podneo pred igračima odmah posle poraza od Voždovca u nedelju uveče, dok je Petrić isto uradio dva kasnije.

Otprilike u to vreme, portparolka kluba Biljana Obradović predstavila je još jednog Mirkovićevog pomoćnika, Žarka Lazetića, kao vršioca dužnosti prvog trenera u nastavku sezone.

Mirković i Petrić već su jednom razočarani napuštali Humsku, tada kao potpredsednici kluba u vreme Dragana Đurića. Bio je decembar 2009. kada je Mirković u intervjuu za Mondo objasnio zbog čega su Petrić i on podneli ostavke i, takođe, zbog čega klub pod Đurićevim vođstvom srlja u propast.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar