ЛШ - Једна мисао на Камп Ноу: Да се не понове Реал и ПСЖ!

Барселона без Усмана Дембелеа. Лион са Набилом Фекиром.

Фудбал 13.03.2019 | 14:30
ЛШ - Једна мисао на Камп Ноу: Да се не понове Реал и ПСЖ!
Изузев најокорелијих навијача из Лиона тешко да неко верује да би Олимпик могао да насред стадиона “Камп Ноу“  могао да направи сензацију и закључа Лионела Месија и остатак каталонске казнене експедиције у границе шпанских такмичења. Али ових дана нека чудна језа струји ваздухом. Већ је опекла Реал, Пари Сен Жермен, Рому, па и Атлетико, јер сви они су после победа у првим утакмицама осмине финала Лиге шампиона испали у реванш мечевима.

Реал се пресвукао у џак за ударање који је Душан Тадић немилице тукао. ПСЖ је пао после гола примљеног у 94. минуту судара са повредама осакаћеним Манчестер јунајтедом. Рому је избацио Порто, Атлетико је као никад у ери Дијега Симеонеа изгледао као тим дечачића који не знају да узврате.

И ма колико Барселона била моћна, сигурно је и свима њима кроз главу прошла та страшна мисао. Само што неће да је изговоре, па се у каталонским медијима сви баве строго фудбалским темама, попут састава тима у реваншу са Олимпиком.

Ту изгледа нема неких посебних дилема. Усман Дембеле се вратио, али још је ровит и почеће на клупи, па ће Филипе Кутињо добити још једну шансу у стартних 11. Слична ситуација и на месту штопера, Самјуел Умтити јесте спреман, али Клемон Ленгле је у ритму, па ће он уз Ђерара Пикеа, док ће старији земљак међу резерве. На беку овог пута Серђи Роберто, а не Нелсон Семедо.

Са друге стране, у Лионов тим враћа се капитен Наибл Фекир, несумњиво најутицајнији играч у саставу Бруна Женесија, који је први меч пропустио због картона, па ће због тога место у тиму испустити Бертранд Траоре, очекује се и да ће уместо Мартина Теријеа на терен од првог минута Лука Тусар.

Није то ни толико битно, јер вечерас се Барса пита. И само је битно да ли ће се Каталонци на време уозбиљити. Већ су се силно исмејали Реаловој несрећи. Кад се претера, уме то да се врати.

БАРСЕЛОНА – ОЛИМПИК ЛИОН

Стадион: Камп Ноу
Капацитет: 99.354
Судија: Шимон Марчињак (Пољска)

Барселона (4-3-3): Тер Штеген – Серђи Роберто, Пике, Ленгле, Алба – Ракитић, Бускетс, Артур – Меси, Суарез, Кутињо;

Олимпик Лион (4-2-3-1): Лопес – Дубоа, Денајер, Марсело, Менди – Тусар, Ндомбеле – Депај, Фекир, Ауар – М. Дембеле

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар