LŠ - Jedna misao na Kamp Nou: Da se ne ponove Real i PSŽ!

Barselona bez Usmana Dembelea. Lion sa Nabilom Fekirom.

Fudbal 13.03.2019 | 14:30
LŠ - Jedna misao na Kamp Nou: Da se ne ponove Real i PSŽ!
Izuzev najokorelijih navijača iz Liona teško da neko veruje da bi Olimpik mogao da nasred stadiona “Kamp Nou“  mogao da napravi senzaciju i zaključa Lionela Mesija i ostatak katalonske kaznene ekspedicije u granice španskih takmičenja. Ali ovih dana neka čudna jeza struji vazduhom. Već je opekla Real, Pari Sen Žermen, Romu, pa i Atletiko, jer svi oni su posle pobeda u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona ispali u revanš mečevima.

Real se presvukao u džak za udaranje koji je Dušan Tadić nemilice tukao. PSŽ je pao posle gola primljenog u 94. minutu sudara sa povredama osakaćenim Mančester junajtedom. Romu je izbacio Porto, Atletiko je kao nikad u eri Dijega Simeonea izgledao kao tim dečačića koji ne znaju da uzvrate.

I ma koliko Barselona bila moćna, sigurno je i svima njima kroz glavu prošla ta strašna misao. Samo što neće da je izgovore, pa se u katalonskim medijima svi bave strogo fudbalskim temama, poput sastava tima u revanšu sa Olimpikom.

Tu izgleda nema nekih posebnih dilema. Usman Dembele se vratio, ali još je rovit i počeće na klupi, pa će Filipe Kutinjo dobiti još jednu šansu u startnih 11. Slična situacija i na mestu štopera, Samjuel Umtiti jeste spreman, ali Klemon Lengle je u ritmu, pa će on uz Đerara Pikea, dok će stariji zemljak među rezerve. Na beku ovog puta Serđi Roberto, a ne Nelson Semedo.

Sa druge strane, u Lionov tim vraća se kapiten Naibl Fekir, nesumnjivo najuticajniji igrač u sastavu Bruna Ženesija, koji je prvi meč propustio zbog kartona, pa će zbog toga mesto u timu ispustiti Bertrand Traore, očekuje se i da će umesto Martina Terijea na teren od prvog minuta Luka Tusar.

Nije to ni toliko bitno, jer večeras se Barsa pita. I samo je bitno da li će se Katalonci na vreme uozbiljiti. Već su se silno ismejali Realovoj nesreći. Kad se pretera, ume to da se vrati.

BARSELONA – OLIMPIK LION

Stadion: Kamp Nou
Kapacitet: 99.354
Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska)

Barselona (4-3-3): Ter Štegen – Serđi Roberto, Pike, Lengle, Alba – Rakitić, Buskets, Artur – Mesi, Suarez, Kutinjo;

Olimpik Lion (4-2-3-1): Lopes – Duboa, Denajer, Marselo, Mendi – Tusar, Ndombele – Depaj, Fekir, Auar – M. Dembele

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar