Алегријевих 5 минута: Шта још да урадим?!

Тренер Јувентуса био је на удару у Италији после обесхрабрујућих 2:0 на "Метрополитану", али му је Кристијано Роналдо пружио прилику да узврати критичарима: "То је њихов проблем".  Озбиљан човек, преозбиљан тренер, сад опет може на интернет: Шта још хоћете од мене?! Макс Алегри је истински јунак Јувентусовог преокрета и пласмана у четвртфинале Лиге шампиона.

Фудбал 13.03.2019 | 19:10
Алегријевих 5 минута: Шта још да урадим?!
Дочекао је својих пет минута!

Тренер Јувентуса Масимилијано Алегри честитао је фудбалерима порлазак у четвртфинале Лиге шампиона и искористио прилику да реплицира свима који су сумњали да црно-бели могу да надокнаде два гола заостатка против Атлетико Мадрида. 

Другим речима, свима који су тражили његов одлазак после 2:0 на "Метрополитану".

"Нисмо били савршени, али остали смо концентрисани. Постојао је ризик да уђемо хистерично у утакмицу, пошто се много причало о нашем заостатку и могућем повратку, али имали смо 95 минута да обавимо посао. Екипа заслужује честитке, обавила је веома добар посао", рекао је Алегри, пренели су италијански медији. 

Јувентус је избацио Атлетико победом од 3:0, потписаном хет-триком Кристијана Роналда.

"Било би заиста чудно за Роналлда да заврши сезону у Лиги шампиона са само једним голом... Био је добар, а момци су допринели, укључујући и навијаче који су направили дивну атмосферу. Приредили смо дивно фудбалско вече онима који са много страсти прате спорт у Италији", додао је Алегри.

Поједини медији критиковали су Алегрија и екипу после пораза у првом мечу у Мадриду.

"Они који критикују нису мој проблем, то је њихов проблем. Шта би још требало да урадим? За пет година смо освојили четири и три четвртине скудета, два пута смо играли у финалу Лиге шампиона и четири пута смо освојили Куп. Шта још могу да урадим? Њима је потребно лечење, не мени. У сваком случају, критика може да буде поучна, а мени је и забавна", рекао је Алегри.

Осмину финала Лиге шампиона обележили су преокрети, пре Јувентуса, на тај начин даље су прошли Ајакс, Манчестер јунајтед и Порто.

"Ово је врло тешко такмичење и када су две екипе на релативно сличном нивоу, те ствари се догоде", додао је тренер италијанског шампиона.

Упитан да ли је његова екипа фаворит за освајање Лиге шампиона, после елиминације Реал Мадрида и Пари Сен Жермена, Алегри је одговорио одрично.

"Не, ми смо једни од кандидата, а да смо испали после овакве игре, не би имало много шта да се прича. Ако не играш у осмини финала, не можеш да сањаш о освајању Лиге шампиона, а да би то знао, није ти потребна диплома са Харварда. Ако прођеш групну фазу можеш да се надаш, у супротном, мораш да се окренеш Лиги Европе. Идемо корак по корак", навео је Алегри.

"АКО НИСИ У ОСМИНИ ФИНАЛА, НЕМАШ ШАНСЕ..."

Алегри је имао много проблема са саставом, суспендован је био Алекс Сандро, а повређени су Матија Де Шиљо, Даглас Коста, Сами Кедира, Андреа Барзаљи и Хуан Куадрадо.

Емре Џан је синоћ много помогао у одбрани, а његову игру похвалио је Алегри.

"Снажно се бранио и показао добар карактер. Мислим да је то најбоља утакмица Емреа Џана откако је дошао у Јувентус. Доказао се", рекао је Алегри.

Жреб за четвртфинале Лиге шампиона биће одржан у петак. Осим Јувентуса у четвртфинале су прошли Ајакс, Тотенхем, Манчестер јунајтед, Порто и Манчестер сити. Вечерас се играју два реванша осмине финала, Барселона - Лион и Бајерн Минхен - Ливерпул. 

У првим мечевима није било голова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар