И Саша Илић "у рату" са управом Партизана?!

Тешки дани за Партизан - отишли тренер, спортски директор, чека се званичан податак колики је стварни дуг клуба. А ту истину тражи и Саша Илић, легендарни капитен.

Фудбал 13.03.2019 | 16:45
И Саша Илић "у рату" са управом Партизана?!
"У Партизану нема хаоса, нити су играчи закинути за плате", устврдио је председник клуба Милорад Вучелић после седнице Управног одбора, одржане после серије оставки у спортском сектору.

Партизан је без првог тренера, без спортског директора, стање у клубу у финансијском смислу је врло тешко. Вучелић каже да је дуг "мањи од 22 милиона евра", али питање је да ли је то реално стање или је дуг већи.

Поједини медији данас пишу да је управо то - саопштавање реалног стања ствари у финансијама - захтев Саше Илића управи или неће пристати да буде нови спортски директор. Такође, Илић тражи "одрешене руке" у свом раду, али пре него што каже 'ДА', жели да зна какво је стање. 

У Партизану међу играчима тиња незадовољство. Иако Вучелић тврди да су им исплаћене све плате закључно са јануаром, поједини медији наводе да се појединима, попут Владимира Стојковића и Зорана Тошића дугује "велики новац". 

"Говори се о некаквим наводним штрајковима, платама... Плате су играчима са данашњим даном, а то је 12. март, исплаћене закључно са јануаром. Као у најуреднијим фирмама, а ми знамо да се (и у тим фирмама) деси два, три месеца (закашњења)... Плате запосленима су месец за месец или 40 дана за месец. Ако се сетимо да се запосленима дуговале и по четири плате, онда је ово невиђени резултат", рекао је Вучелић у интервјуу за ТВ Партизан.

Вучелић је рекао да је Фудбалски клуб новчано помагао у Спортско друштво, од стрељаштва, преко кошарке...

"Провлачи се стално прича да у управи треба да седе људи који доносе паре. У историји Партизана, по свим приступачним документима, постоје три или четири особе које су Партизану дале неповратно неке паре. Било које. Сви други су давали позајмице и то не често, са меницама и то јесте била помоћ Партизану. И данас имамо позајмице Партизана", рекао је Вучелић.

Један од оних који је бесповратно дао новац Партизану јесте Ненад Поповић, некадашњи председник клуба, данас министар у Влади Србије, открио је Вучелић.

"Он је дао 170.000 евра и никада није тражио новац назад. Друге нећу да помињем", додао је Вучелић.

Он је рекао да је ова управа дала 10,6 милиона евра на име старих, наслеђених дугова и то "вероватно нећче бити крај, јер се јаваљају неке нове тужбе".

"Ми отплаћујемо прелазне рокове за Стефана Савића и Стевана Јоветића, то је било 2011. године", рекао је Вучелић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар