I Saša Ilić "u ratu" sa upravom Partizana?!

Teški dani za Partizan - otišli trener, sportski direktor, čeka se zvaničan podatak koliki je stvarni dug kluba. A tu istinu traži i Saša Ilić, legendarni kapiten.

Fudbal 13.03.2019 | 16:45
I Saša Ilić "u ratu" sa upravom Partizana?!
"U Partizanu nema haosa, niti su igrači zakinuti za plate", ustvrdio je predsednik kluba Milorad Vučelić posle sednice Upravnog odbora, održane posle serije ostavki u sportskom sektoru.

Partizan je bez prvog trenera, bez sportskog direktora, stanje u klubu u finansijskom smislu je vrlo teško. Vučelić kaže da je dug "manji od 22 miliona evra", ali pitanje je da li je to realno stanje ili je dug veći.

Pojedini mediji danas pišu da je upravo to - saopštavanje realnog stanja stvari u finansijama - zahtev Saše Ilića upravi ili neće pristati da bude novi sportski direktor. Takođe, Ilić traži "odrešene ruke" u svom radu, ali pre nego što kaže 'DA', želi da zna kakvo je stanje. 

U Partizanu među igračima tinja nezadovoljstvo. Iako Vučelić tvrdi da su im isplaćene sve plate zaključno sa januarom, pojedini mediji navode da se pojedinima, poput Vladimira Stojkovića i Zorana Tošića duguje "veliki novac". 

"Govori se o nekakvim navodnim štrajkovima, platama... Plate su igračima sa današnjim danom, a to je 12. mart, isplaćene zaključno sa januarom. Kao u najurednijim firmama, a mi znamo da se (i u tim firmama) desi dva, tri meseca (zakašnjenja)... Plate zaposlenima su mesec za mesec ili 40 dana za mesec. Ako se setimo da se zaposlenima dugovale i po četiri plate, onda je ovo neviđeni rezultat", rekao je Vučelić u intervjuu za TV Partizan.

Vučelić je rekao da je Fudbalski klub novčano pomagao u Sportsko društvo, od streljaštva, preko košarke...

"Provlači se stalno priča da u upravi treba da sede ljudi koji donose pare. U istoriji Partizana, po svim pristupačnim dokumentima, postoje tri ili četiri osobe koje su Partizanu dale nepovratno neke pare. Bilo koje. Svi drugi su davali pozajmice i to ne često, sa menicama i to jeste bila pomoć Partizanu. I danas imamo pozajmice Partizana", rekao je Vučelić.

Jedan od onih koji je bespovratno dao novac Partizanu jeste Nenad Popović, nekadašnji predsednik kluba, danas ministar u Vladi Srbije, otkrio je Vučelić.

"On je dao 170.000 evra i nikada nije tražio novac nazad. Druge neću da pominjem", dodao je Vučelić.

On je rekao da je ova uprava dala 10,6 miliona evra na ime starih, nasleđenih dugova i to "verovatno nećče biti kraj, jer se javaljaju neke nove tužbe".

"Mi otplaćujemo prelazne rokove za Stefana Savića i Stevana Jovetića, to je bilo 2011. godine", rekao je Vučelić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar