Приштина убила дијалог са БГ

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је Приштина својим дјеловањем "убила дијалог" с Београдом и изразио бојазан да би могло да им падне на памет да покушају војно да освоје сјевер Косова и Метохије.

Република Српска 13.03.2019 | 10:24
Приштина убила дијалог са БГ
Он је, подсјетивши да је Приштина увела таксе на робу Србије и да није формирала заједницу српских општина, истакао да тамношње власти својом платформом за дијалог са Београдом додатно поништавају и сам Бриселски споразум.

"Та платформа за нас нема никакав значај, али је она показатељ да су против постизања било каквог решења", рекао је Дачић за "Пинк".

Он је указао да "лебди као Дамоклов мач" то да властима у Приштини "у ери помућеног политичког разума" може да падне на памет да покушају да војно освоје оне дијелове Косова и Метохије над којима немају контролу, а то је сјеверни дио Космета.

Дачић је рекао да то уводи у један вртлог са потпуно неизвјесним крајем и да представља "велику опасност".

"Ми смо свима редом говорили да су овакви потез Приштине доказ да они не желе дијалог, већ да желе да добије не само цело Косово као независну државу, већ и да припоје неколико општина југу Србије", рекао је Дачић.

Он је подсјетио да су Албанцима "с великим одушевљењем" славили побједу у општини Тузи у Црној Гори, указавши да то "значи да се у пракси остварује концепт те такозване велике Албаније".

Дачић је истакао да је свима у интересу да Београд и Приштина постигну компромис, поновивши да је Београд спреман за наставак дијалога чим Приштина укине таксе на робу из централне Србије.

Он је подсетио да је 13 држава повукло признање косовске независности и да ће званични Београд наставити с активностима у том смјеру.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нова Варос

13.03.2019 09:41

На жалост слути на сукоб. Не на неки велики рат,али на неко дводневно пускарање сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре нова варош

13.03.2019 11:04

Хвала на информацији. Спаваћемо мирним сном.

Name

Будала као и ти

14.03.2019 01:34

Они из Вишеграда ће то да реше.За минуту.