Priština ubila dijalog sa BG

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Priština svojim djelovanjem "ubila dijalog" s Beogradom i izrazio bojazan da bi moglo da im padne na pamet da pokušaju vojno da osvoje sjever Кosova i Metohije.

Republika Srpska 13.03.2019 | 10:24
Priština ubila dijalog sa BG
On je, podsjetivši da je Priština uvela takse na robu Srbije i da nije formirala zajednicu srpskih opština, istakao da tamnošnje vlasti svojom platformom za dijalog sa Beogradom dodatno poništavaju i sam Briselski sporazum.

"Ta platforma za nas nema nikakav značaj, ali je ona pokazatelj da su protiv postizanja bilo kakvog rešenja", rekao je Dačić za "Pink".

On je ukazao da "lebdi kao Damoklov mač" to da vlastima u Prištini "u eri pomućenog političkog razuma" može da padne na pamet da pokušaju da vojno osvoje one dijelove Кosova i Metohije nad kojima nemaju kontrolu, a to je sjeverni dio Кosmeta.

Dačić je rekao da to uvodi u jedan vrtlog sa potpuno neizvjesnim krajem i da predstavlja "veliku opasnost".

"Mi smo svima redom govorili da su ovakvi potez Prištine dokaz da oni ne žele dijalog, već da žele da dobije ne samo celo Кosovo kao nezavisnu državu, već i da pripoje nekoliko opština jugu Srbije", rekao je Dačić.

On je podsjetio da su Albancima "s velikim oduševljenjem" slavili pobjedu u opštini Tuzi u Crnoj Gori, ukazavši da to "znači da se u praksi ostvaruje koncept te takozvane velike Albanije".

Dačić je istakao da je svima u interesu da Beograd i Priština postignu kompromis, ponovivši da je Beograd spreman za nastavak dijaloga čim Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije.

On je podsetio da je 13 država povuklo priznanje kosovske nezavisnosti i da će zvanični Beograd nastaviti s aktivnostima u tom smjeru.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nova Varos

13.03.2019 09:41

Na žalost sluti na sukob. Ne na neki veliki rat,ali na neko dvodnevno puskaranje sigurno.

ODGOVORITE
Name

re nova varoš

13.03.2019 11:04

Hvala na informaciji. Spavaćemo mirnim snom.

Name

Budala kao i ti

14.03.2019 01:34

Oni iz Višegrada će to da reše.Za minutu.