Новак: Један од оних дана... Биће боље у Мајамију!

Не волим да губим, нисам још на врхунцу! Новак Ђоковић, најбољи тенисер на свету, није био задовољан после пораза у трећем колу Мастерса у Индијан Велсу.  Ђоковић после ране елиминације у Индијан Велсу рекао да није био на највишем нивоу, али да очекује да на наредном мастерсу одигра много боље.

Тенис 13.03.2019 | 11:00
Новак: Један од оних дана... Биће боље у Мајамију!
Ђоковића је победио Немац Филип Колшрајбер у два сета, те заказао дуел осмине финала са првом "рекетом" Француске Гаелом Монфисом.

"Да будем искрен, не волим да губим... Посебно не на турнирима као што је овај, на турниру на којем сам имао доста успеха у прошлости. Имао сам један од 'оних' дана, дешава се...", рекао је Ђоковић. 

Новак је у Калифорнији играо први турнир још од јануара и титуле на Аустралијан опену. Он је у првом мечу на турниру против Бјорна Фратанђела признао да се није најбоље осећао, али је ипак очекивао да направи успех на овом турниру. 

Српског тенисера сада очекује још један Мастерс, онај у Мајамију, али ни такмичење овде још увек није готово, с обзиром да се пласирао у полуфинале дублова са Фабиом Фоњинијем. 

"Једноставно морам да се помирим са тиме и окренем следећу страницу. Покушаћу да освојим титулу у дублу и доста сам узбуђен око тога. Без сумње имам доста тога на чему морам да радим. Нисам на највишем нивоу то је сигурно, али полако напредујем и надам се да ћу достићи врхунац у Мајамију", јасан је Новак.



Новак Ђоковић заустављен је у трци за шесту титулу у Индијан Велсу. Претрпео је пораз у трећем колу од Филипа Колшрајбера (6:4, 6:4), а онда је тријумфом у дублу са Фабиом Фоњинијем мало "утопио" бол - 7:6 (8:6), 2:6, 10:6.

"Да будем искрен, ставрно не волим да губим, поготово на турниру на којем сам у прошлости имао доста успеха", поручио је Ђоковић после ране елиминације.

"Али то се једноставно деси. Био је то један од оних дана. Мораш да прихватиш то, наставиш даље и окренеш нову страницу", рекао је први рекет света.

Новак није имао много времена да размишља о поразу, будући да је брзо уследио дуел у четвртфиналу дубла.

У пару са Италијаном функционисао је много боље.

"Морао сам да преболим елиминацију за сат времена јер ме је чекао наступ у паровима. Није лако освежити се тако брзо и концентрисати се на нове обавезе на терену, али није ми први пут, чинио сам то и раније и успели смо да победимо веома искусан дубл тим", рекао је Ђоковић и открио да су му мисле ипак биле на мечу против Колшрајбера.

"Али и током меча у дублу сам размишљао о синглу. Сваки пут када бих добро ритернирао питао сам се зашто нисам то урадио и против Колшрајбера. Али, претпостављам да је то део нашег тениског света и мораш брзо да преболиш поразе и вратиш се. За мене је добро што играм и у дублу, јер имам прилику да исправим грешке", додао је српски тенисер.

Ђоковић је изборио пласман у полуфинале дубла на једном мастерсу први пут након 2015. године, када је у пару са Јанком Типсаревићем играо на Роџерс купу у Торонту. Исте те сезоне Фоњини је са Симонеом Болелијем освојио титулу у Аустралијан Опену.

"Волим да играм у паровима, али не радим то често. Играм неколико пута годишње, а ово је једа од тих ретких прилика када бих потенцијално могао да остварим успех. На мојој страни мреже имам гренд слем шампиона, неког ко има сјајне руке у игри парова", поручио је Новак.

Ђоковића одмах након наступа у Индијан Велсу очекује мастерс у Мајамију. Тамо је у каријери имао највише успеха - освојио је чак шест пехара.

"Нисам одиграо у Индијан Велсу на највишем нивоу у синглу, али полако градим форму и надам се да ћу у Мајамију достићи врхунац", поручио је Ђоковић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар