Novak: Jedan od onih dana... Biće bolje u Majamiju!

Ne volim da gubim, nisam još na vrhuncu! Novak Đoković, najbolji teniser na svetu, nije bio zadovoljan posle poraza u trećem kolu Mastersa u Indijan Velsu.  Đoković posle rane eliminacije u Indijan Velsu rekao da nije bio na najvišem nivou, ali da očekuje da na narednom mastersu odigra mnogo bolje.

Tenis 13.03.2019 | 11:00
Novak: Jedan od onih dana... Biće bolje u Majamiju!
Đokovića je pobedio Nemac Filip Kolšrajber u dva seta, te zakazao duel osmine finala sa prvom "reketom" Francuske Gaelom Monfisom.

"Da budem iskren, ne volim da gubim... Posebno ne na turnirima kao što je ovaj, na turniru na kojem sam imao dosta uspeha u prošlosti. Imao sam jedan od 'onih' dana, dešava se...", rekao je Đoković. 

Novak je u Kaliforniji igrao prvi turnir još od januara i titule na Australijan openu. On je u prvom meču na turniru protiv Bjorna Fratanđela priznao da se nije najbolje osećao, ali je ipak očekivao da napravi uspeh na ovom turniru. 

Srpskog tenisera sada očekuje još jedan Masters, onaj u Majamiju, ali ni takmičenje ovde još uvek nije gotovo, s obzirom da se plasirao u polufinale dublova sa Fabiom Fonjinijem. 

"Jednostavno moram da se pomirim sa time i okrenem sledeću stranicu. Pokušaću da osvojim titulu u dublu i dosta sam uzbuđen oko toga. Bez sumnje imam dosta toga na čemu moram da radim. Nisam na najvišem nivou to je sigurno, ali polako napredujem i nadam se da ću dostići vrhunac u Majamiju", jasan je Novak.



Novak Đoković zaustavljen je u trci za šestu titulu u Indijan Velsu. Pretrpeo je poraz u trećem kolu od Filipa Kolšrajbera (6:4, 6:4), a onda je trijumfom u dublu sa Fabiom Fonjinijem malo "utopio" bol - 7:6 (8:6), 2:6, 10:6.

"Da budem iskren, stavrno ne volim da gubim, pogotovo na turniru na kojem sam u prošlosti imao dosta uspeha", poručio je Đoković posle rane eliminacije.

"Ali to se jednostavno desi. Bio je to jedan od onih dana. Moraš da prihvatiš to, nastaviš dalje i okreneš novu stranicu", rekao je prvi reket sveta.

Novak nije imao mnogo vremena da razmišlja o porazu, budući da je brzo usledio duel u četvrtfinalu dubla.

U paru sa Italijanom funkcionisao je mnogo bolje.

"Morao sam da prebolim eliminaciju za sat vremena jer me je čekao nastup u parovima. Nije lako osvežiti se tako brzo i koncentrisati se na nove obaveze na terenu, ali nije mi prvi put, činio sam to i ranije i uspeli smo da pobedimo veoma iskusan dubl tim", rekao je Đoković i otkrio da su mu misle ipak bile na meču protiv Kolšrajbera.

"Ali i tokom meča u dublu sam razmišljao o singlu. Svaki put kada bih dobro riternirao pitao sam se zašto nisam to uradio i protiv Kolšrajbera. Ali, pretpostavljam da je to deo našeg teniskog sveta i moraš brzo da preboliš poraze i vratiš se. Za mene je dobro što igram i u dublu, jer imam priliku da ispravim greške", dodao je srpski teniser.

Đoković je izborio plasman u polufinale dubla na jednom mastersu prvi put nakon 2015. godine, kada je u paru sa Jankom Tipsarevićem igrao na Rodžers kupu u Torontu. Iste te sezone Fonjini je sa Simoneom Bolelijem osvojio titulu u Australijan Openu.

"Volim da igram u parovima, ali ne radim to često. Igram nekoliko puta godišnje, a ovo je jeda od tih retkih prilika kada bih potencijalno mogao da ostvarim uspeh. Na mojoj strani mreže imam grend slem šampiona, nekog ko ima sjajne ruke u igri parova", poručio je Novak.

Đokovića odmah nakon nastupa u Indijan Velsu očekuje masters u Majamiju. Tamo je u karijeri imao najviše uspeha - osvojio je čak šest pehara.

"Nisam odigrao u Indijan Velsu na najvišem nivou u singlu, ali polako gradim formu i nadam se da ću u Majamiju dostići vrhunac", poručio je Đoković.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar