ИВ: Колшрајбер шокирао и избацио Ђоковића!

Шок за Ђоковића, Колшрајбер славио у два сета у Индијан Велсу! Велико изненађење у Индијан Велсу, најбољи тенисер света Новак Ђоковић, поражен је у трећем колу од Филипа Колшрајбера, 4:6, 4:6.  Лош дан: Новак елиминисан! Филип Колшрајбер после 10 година опет слави победу над најбољим српским тенисером.

Тенис 13.03.2019 | 01:11
ИВ: Колшрајбер шокирао и избацио Ђоковића!
У мечу који је дан раније прекинут због кише и настављен ове вечери, Ђоковић је био непрепознатљив. Ништа му није успевало, много је грешио, а на другој страни имао је инспирисаног противника који је одиграо један од својих бољих мечева у последњих неколико сезона.

Деловао је Ђоковић исцрпљено, без грама енергије. Био је то један од његових најслабијих мечева у последњих годину дана и када се све сабере, пораз је био неминован. 

Био је то њихов десети меч, четврти у Индијан Велсу, после три победе Ђоковића, коначно је славио Немац, који га је победио раније једино још на Ролан Гаросу 2009. године. 

Тако ће тенисер из Немачке у осмини финала Индијан Велса играти против Гаела Монфиса, који је био убедљив против Алберта Рамос-Вињоласа са 6:0, 6:3. 

Мало ко је очекивао да ће тенисер који је надмоћно освојио последња три Гренд слем турнира сезоне, одиграти овакав меч. Шта је разлог, то само Новак зна, али далеко је то било од издања која је приказивао нарочито у последњих неколико мечева у јануару, на Аустралијан Опену. 

Имао је не један, него сијасет проблема у игри. Био је то један од оних дана када ништа не успева, када свака важна лопта завршава у ауту или мрежи, када једноставно нема тајминга у ударцима. Мучио се и физички, тако да је енигма шта се десило и на том плану, нарочито ако се има у виду да није играо скоро месец и по дана.

У првом сету, није било брејка све до седмог гема када је Колшрајбер успео да сломи отпор противника, да би у осмом гему Ђоковић пшрошустио шансу да одмах врати брејк. 

Успео је дасмањи на 4:5, али је Филип потом одсервирао за почетни сет. 

Ништа боље није било ни у другом сету. Одмах је немачки тенисер начинио брејк, потом повео са 2:0 и већ тада се видело да ће Ђоковић тешко успети да дође до шансе за преокрет. 

На 2:4, успедио је нови брејк Колшрајбера, потом се чинило да ће се српски тенисер тргнути из летаргије, добио је два гема у низу, али даље није могао. Филип је у десетом гему одсервирао за победу. До ње је дошао после 96 минута игре. 

Тако је Србија остала са двојицом играча у осмини финала, тамо су се раније пласирали Миомир Кецмановић и Филип Крајиновић. 

Новак Ђоковић и трећу годину заредом се рано опрашта од Индијан Велса!

Ник Кирјос био је бољи у осмини финала 2017, Таро Даниел 2018. већ у другом колу, а сада је Ђоковић у трећој рунди турнира "Мастерс 1000" серије изгубио од 35-годишњег Филипа Колшрајбера - 4:6, 4:6.

Меч који је у понедељак увече по локалном времену прекинут због кише, настављен је у уторак у раним поподневним сатима, по великој врућини. Новак је био видљиво нерасположен за игру, тешко је дисао, правио некарактеристичне грешке...

Инспирацију и препознатљиви жар пронашао је тек у самом финишу, када је Колшрајбер повео 5:2 уз два брејка предности. Одједном као да се на терену појавио неки други, сигурнији и јачи Новак Ђоковић.

Међутим, све што је успео било је да направи једини брејк и "веже" два гема. Унео је немир у противниково срце, али Колшрајбера је онда и срећа погурала напред, сасвим заслужено. Чим је после две погођене линије повео 15:0 у десетом гему другог сета, вратило му се самопоуздање, а Новак је направио пар грешака и причи је био крај...

Тако смо дошли до неуобичајене ситуације, да Србија у осмини финала Индијан Велса има двојицу представника, а да ниједан од њих није Ђоковић! Филип Крајиновић у уторак се убедљивом победом над Данилом Медведевим придружио Миомиру Кецмановићу, који је дан раније надиграо Ласла Ђереа.

Крајиновић ће имати тежак посао против Рафаела Надала, док Кецмановић против Јапанца Нишиоке може да тражи пролаз у четвртфинале.

Новак је против Колшрајбера пропустио своје шансе почетком и средином првог сета.

Немачки тенисер потом му је одузео сервис и стекао кључну предност од 3:4. Имао је Новак једну прилику да изједначи, није успео и сет је припао Колшрајберу резултатом 4:6.

Колико је био незадовољан својом игром, видело се по начину на који је сломио рекет пред одлазак на клупу. Нажалост, то му није донело потребни импулс. Агресивни противник одмах је направио нови брејк и наставио да диктира ритам... Све до пред сам крај, када је Новак показао понос и, можда, наговестио боља издања на следећем турниру у Мајамију.

Најбољи српски и светски тенисер са Колшрајбером сада има скор 8:2. Једини пораз од њега до данас, доживео је на Ролан Гаросу 2009. године, скоро пре читаве једне деценије.

Занимљиво је да су четири од 10 мечева одиграли у Индијан Велсу, а ово је Новаку први пораз.

Индијан Велс му је са пет титула (2008, 2011, 2014, 2015, 2016) други најуспешнији мастерс после Мајамија, где је трофеј подигао шест пута.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

13.03.2019 06:21

Када га видим "запуштеног и необријаног" онда знам да нешто није у реду. Са друге стране превише енергије троши око тог Савјета играча. Сада су га почели нападати и Надал и Федерер око смјене првог човјека АТП-а а енглеска штампа и новинари су то једва дочекали. Ипак, могу га само мрзити. Један лош дан и то је то. Интересантно је да је након овог пораза побиједио са Фоњинијем у дублу те је ушао у полуфинале. Можда ипак освоји титулу у Индијен Велсу?!

ОДГОВОРИТЕ