IV: Kolšrajber šokirao i izbacio Đokovića!

Šok za Đokovića, Kolšrajber slavio u dva seta u Indijan Velsu! Veliko iznenađenje u Indijan Velsu, najbolji teniser sveta Novak Đoković, poražen je u trećem kolu od Filipa Kolšrajbera, 4:6, 4:6.  Loš dan: Novak eliminisan! Filip Kolšrajber posle 10 godina opet slavi pobedu nad najboljim srpskim teniserom.

Tenis 13.03.2019 | 01:11
IV: Kolšrajber šokirao i izbacio Đokovića!
U meču koji je dan ranije prekinut zbog kiše i nastavljen ove večeri, Đoković je bio neprepoznatljiv. Ništa mu nije uspevalo, mnogo je grešio, a na drugoj strani imao je inspirisanog protivnika koji je odigrao jedan od svojih boljih mečeva u poslednjih nekoliko sezona.

Delovao je Đoković iscrpljeno, bez grama energije. Bio je to jedan od njegovih najslabijih mečeva u poslednjih godinu dana i kada se sve sabere, poraz je bio neminovan. 

Bio je to njihov deseti meč, četvrti u Indijan Velsu, posle tri pobede Đokovića, konačno je slavio Nemac, koji ga je pobedio ranije jedino još na Rolan Garosu 2009. godine. 

Tako će teniser iz Nemačke u osmini finala Indijan Velsa igrati protiv Gaela Monfisa, koji je bio ubedljiv protiv Alberta Ramos-Vinjolasa sa 6:0, 6:3. 

Malo ko je očekivao da će teniser koji je nadmoćno osvojio poslednja tri Grend slem turnira sezone, odigrati ovakav meč. Šta je razlog, to samo Novak zna, ali daleko je to bilo od izdanja koja je prikazivao naročito u poslednjih nekoliko mečeva u januaru, na Australijan Openu. 

Imao je ne jedan, nego sijaset problema u igri. Bio je to jedan od onih dana kada ništa ne uspeva, kada svaka važna lopta završava u autu ili mreži, kada jednostavno nema tajminga u udarcima. Mučio se i fizički, tako da je enigma šta se desilo i na tom planu, naročito ako se ima u vidu da nije igrao skoro mesec i po dana.

U prvom setu, nije bilo brejka sve do sedmog gema kada je Kolšrajber uspeo da slomi otpor protivnika, da bi u osmom gemu Đoković pšrošustio šansu da odmah vrati brejk. 

Uspeo je dasmanji na 4:5, ali je Filip potom odservirao za početni set. 

Ništa bolje nije bilo ni u drugom setu. Odmah je nemački teniser načinio brejk, potom poveo sa 2:0 i već tada se videlo da će Đoković teško uspeti da dođe do šanse za preokret. 

Na 2:4, uspedio je novi brejk Kolšrajbera, potom se činilo da će se srpski teniser trgnuti iz letargije, dobio je dva gema u nizu, ali dalje nije mogao. Filip je u desetom gemu odservirao za pobedu. Do nje je došao posle 96 minuta igre. 

Tako je Srbija ostala sa dvojicom igrača u osmini finala, tamo su se ranije plasirali Miomir Kecmanović i Filip Krajinović. 

Novak Đoković i treću godinu zaredom se rano oprašta od Indijan Velsa!

Nik Kirjos bio je bolji u osmini finala 2017, Taro Daniel 2018. već u drugom kolu, a sada je Đoković u trećoj rundi turnira "Masters 1000" serije izgubio od 35-godišnjeg Filipa Kolšrajbera - 4:6, 4:6.

Meč koji je u ponedeljak uveče po lokalnom vremenu prekinut zbog kiše, nastavljen je u utorak u ranim popodnevnim satima, po velikoj vrućini. Novak je bio vidljivo neraspoložen za igru, teško je disao, pravio nekarakteristične greške...

Inspiraciju i prepoznatljivi žar pronašao je tek u samom finišu, kada je Kolšrajber poveo 5:2 uz dva brejka prednosti. Odjednom kao da se na terenu pojavio neki drugi, sigurniji i jači Novak Đoković.

Međutim, sve što je uspeo bilo je da napravi jedini brejk i "veže" dva gema. Uneo je nemir u protivnikovo srce, ali Kolšrajbera je onda i sreća pogurala napred, sasvim zasluženo. Čim je posle dve pogođene linije poveo 15:0 u desetom gemu drugog seta, vratilo mu se samopouzdanje, a Novak je napravio par grešaka i priči je bio kraj...

Tako smo došli do neuobičajene situacije, da Srbija u osmini finala Indijan Velsa ima dvojicu predstavnika, a da nijedan od njih nije Đoković! Filip Krajinović u utorak se ubedljivom pobedom nad Danilom Medvedevim pridružio Miomiru Kecmanoviću, koji je dan ranije nadigrao Lasla Đerea.

Krajinović će imati težak posao protiv Rafaela Nadala, dok Kecmanović protiv Japanca Nišioke može da traži prolaz u četvrtfinale.

Novak je protiv Kolšrajbera propustio svoje šanse početkom i sredinom prvog seta.

Nemački teniser potom mu je oduzeo servis i stekao ključnu prednost od 3:4. Imao je Novak jednu priliku da izjednači, nije uspeo i set je pripao Kolšrajberu rezultatom 4:6.

Koliko je bio nezadovoljan svojom igrom, videlo se po načinu na koji je slomio reket pred odlazak na klupu. Nažalost, to mu nije donelo potrebni impuls. Agresivni protivnik odmah je napravio novi brejk i nastavio da diktira ritam... Sve do pred sam kraj, kada je Novak pokazao ponos i, možda, nagovestio bolja izdanja na sledećem turniru u Majamiju.

Najbolji srpski i svetski teniser sa Kolšrajberom sada ima skor 8:2. Jedini poraz od njega do danas, doživeo je na Rolan Garosu 2009. godine, skoro pre čitave jedne decenije.

Zanimljivo je da su četiri od 10 mečeva odigrali u Indijan Velsu, a ovo je Novaku prvi poraz.

Indijan Vels mu je sa pet titula (2008, 2011, 2014, 2015, 2016) drugi najuspešniji masters posle Majamija, gde je trofej podigao šest puta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

13.03.2019 06:21

Kada ga vidim "zapuštenog i neobrijanog" onda znam da nešto nije u redu. Sa druge strane previše energije troši oko tog Savjeta igrača. Sada su ga počeli napadati i Nadal i Federer oko smjene prvog čovjeka ATP-a a engleska štampa i novinari su to jedva dočekali. Ipak, mogu ga samo mrziti. Jedan loš dan i to je to. Interesantno je da je nakon ovog poraza pobijedio sa Fonjinijem u dublu te je ušao u polufinale. Možda ipak osvoji titulu u Indijen Velsu?!

ODGOVORITE