ЛШ: Ситијев "лото", пао рекорд од 7:0 против Шалкеа!

Манчестер сити је у четвртфиналу Лиге шампиона. Шампион Енглеске је у реваншу нанео праву катастрофу Шалкеу – 7:0! Лото добитак у Манчестеру! Премија иде у руке Лироја Санеа! Млади Немац малтене сам елиминисао земљаке из Гелзенкирхена, чак седам голова Ситија против Шалкеа!

Фудбал 12.03.2019 | 23:26
ЛШ: Ситијев "лото", пао рекорд од 7:0 против Шалкеа!
Била је то још једна нестварно добра партија изабраника Пепа Гвардиоле који су показали сву снагу у првих 45 минута када су пребринули све бриге око пласмана међу осам најбољих у елитном такмичењу. Уједно био је то и рекордан тријумф „грађана“ на њиховом терену у евечевима, свакако нешто што ће се дуго памтити.

Сити је ионако има предност из првог сусрета у Гелзенкирхену (3:2), али без обзира на ту чињеницу и то што је Гвардиола помало измешао карте, задатак је одрађен професионално у у правом шампионском маниру.

У првих пола сата Сити је имао посед, али свега једну прилику, да би у распону од 35. до 42. минута уследила права канонада и све је брзо било решено.

Прво је у 33. минуту додуђен пенал за „грађане“. Џефри Брума је оборио у дуелу за лопту Бернарда Силву, судија Клемон Турпан је показао на 11 метара, а Агуеро је био сигуран извођач – 1:0.

Само три минута касније, Рахим Стерлинг је примио лопту на десној страни, упшетао се до корнер линије, проиграо Агуера који је кроз ноге Ралфа Фармана послао лопту у мрежу Шалкеа. Погледао је судија ВАР снимак, чекало се више од два минута на потврду гола, али све је било чисто и то је било 2:0.

У 42. минуту, Лирој Сане је добио лопту у казненом простору Шалкеа, искоса са леве стране шутирао је са десетак метара, оштро и прецизно и мрежа гостију се поново затресла.

Тиме је сав посао био завршен, остало је било само да "одраде" друго полувреме.

Ипак, није домаћин ни у другом полувремену желео да стане са нападима. Тако је у 56. минуту на пас Санеа, Рахим Стерлинг постигао гол за 4:0.

Само који минут пре тога поништен је гол Санеа, опет је ВАР био у фокусу, али могуће је да је направљена грешка. Свеједно, није то мењало ништа на терену, јер је Сити одавно обезбедио велику предност.

У 71. минуту, у стрелце се уписао и Бернардо Силва, крунисао је добру акцију „грађана“ ударцем са десетак метара и тако је било јасно да ће Немци доживети праву катастрофу.

Све је било још горе по њих када је на асистенцију Санеа, тинејџер Фил Фоден постигао свој први гол у евро мечевима. Заобишао је Фармана и погодио са пет метара за огромних 6:0.

Али шта рећи, када је Сити у 85. минуту успео још једном, седми пут да савлада проттивничког голмана. На додавање Бернарда Силве, Жезус је прецизним ударцем са ивице казненог простора погодио доњи леви угао за коначних 7:0.

Провео се Шалке као "бос по трњу" на гостовању у Манчестеру, иако су одлично отворили овај двомеч и повели против екипе Пепа Гвардиоле. Као да им Сити тај благи шамар није опростио пошто се у реваншу понео као да су прву утакмицу изгубили 5:0, а не да су победили 3:2.

Иако у мешовитом саставу, са само једним штопером, моћно су ушли у утакмицу и већ до полувремена постигли три поготка...

Агуеро их је "начео" из пенала, и то "паненком", да би потом после пете Стерлинга уписао и други, а од тада је шоу у своје руке преузео Лирој Сане.

Бивши фудбалер Шалкеа је био мотивисан против "својих" тако да је постигао гол на пас Зинченка, потом и на Гундоганов, што је поништено после ВАР консултације, да би потом асистирао за следећа три поготка Ситија.

Додао је Стерлингу, Бернарду Силви и Филу Фодену, док је погодак са клупе постигао и Габријел Жесус који је ушао уместо Серхија Агуера.

Гвардиола се играо, чувао носиоце и уводио играче с мањом минутажом, али утисак је да није морао Сити толико жестоко да одговори Шалкеу, па је седам голова већ дебакл за Јулијана Нагелсмана који ће дуго памтити овај дан.

У саставу Шалкеа није било Матије Настасића због повреде.

Треће чудо би било превише. Ајакс је одрубио главу Краљу у Мадриду, Манчестер јунајтед угласио светла у Паризу, оба пута гост је славио после минуса на свом терену, међутим, још један величанствени преокрет није био нити могућ, нити реалан. Шалке је послужио као топовска храна Манчестер Ситију, који је тријумф из Гелзенкирхена (3:2) позлатио лото резултатом и умарширао у четвртфинале Лиге шампиона – 7:0.

Укупно десета везана победа немилосрдне чете Пепа Гвардиоле у свим такмичењима. Њему у овом делу сезоне није битно против кога игра, да ли против Њупорта, Челсија или ривала у елитном купу. Увек најјачи тим, увек максималан приступ, а кад је тако онда каталонском стручњаку преостаје само да се завали у фотељу и ужива.

Имао је и шта да види. Не само да је његов тим спаковао седам лопти иза леђа несрећеног Ралфа Фармана, него је без проблема могао да броји и до десет. Штавише, да нема ВАР технологије вероватно би му још који гол био признат, па би се реванш памтио као најубедљивија победа једног тима у Лиги шампиона.

Централна фигура меча на Етихаду био је, гле ироније, Лероја Сане. Бивши крилни везиста Шалкеа није имао милости према некадашњем клубу, прво им је дао гол, потом поделио три асистенције, а кад се зна да је пре три седмице баш он стрелом из слободног ударца иницирао преокрет на Фелтинс арени јасно је да му припадају највеће заслуге за то што је Шалке, још током утакмице, служио за подсмех на друштвеним мрежама, па надимак 04 може да „прекрсти“ у – 07.

Сане је тако постао први фудбалер у овој сезони Лиге шамшиона који је на једном мечу постигао гол и уписао три асистенције, али он је само завршио посао. Шалке је у само три минута „отворио“ Серхио КунАгуеро, најпре са пенала, потом поготком  у паду и то је био крај. Гости који се у Бундеслиги боре за опстанак и чијем се тренеру Доменику Тедеску одавно дрма клупа послужили су само као џак за ударање. Један озбиљан напад у првом делу и то је било све. Не може се рећи ни да су часно погинули. Чак није било ни срамотно, већ – беспомоћно.

Агуеро је потврдио да воли да игра против Немаца (11 погодака на последњих седам утакмица са тимовима из те земље), Рахим Стерлинг опет уживао на Етихаду (шест голова и три асистенције на последња честири сусрета на домаћем терену), па погоци са клупе резервиста Фодена и Жезуса.

Спектакл!

МАНЧЕСТЕР СИТИ – ШАЛКЕ 7:0
/Агуеро 35, 38, Сане 42, Стерлинг 56, Бернардо Силва 71, Фоден 78, Жезус 84/

Стадион: Етихад.
Капацитет: 55.097.
Судија: Клемон Турпан (Француска).

Манчестер Сити (4-3-3): Едерсон – Вокер, Данило, Лапорт (од 72. Делф), Зинченко – Гундоган, Д. Силва (од 64. Фоден), Стерлинг – Сане, Бернардо, Агуеро (од 65. Жезус).

Шалке (4-1-3-2): Ферман - Брума, Стамбули, Сане, Очипка - Сердар - Мекини (од 74. Мендил), Конопљанка, Бенталеб - Емболо (од 69. Скжибски), Бургшталер (од 79. Тешер).

ЛИГА ШАМПИОНА, ОСМИНА ФИНАЛА

Манчестер Сити – Шалке 7:0 (3:0)
/Агуеро 35 пен, 38, Сане 42, Стерлинг 56, Б. Силва 71, Фоден 78, Жезус 84/, први меч 3:2

Јувентус – Атлетико Мадрид 3:0 (1:0)
/Роналдо 27, 49, 86 пен/, први меч 0:2

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар