LŠ: Sitijev "loto", pao rekord od 7:0 protiv Šalkea!

Mančester siti je u četvrtfinalu Lige šampiona. Šampion Engleske je u revanšu naneo pravu katastrofu Šalkeu – 7:0! Loto dobitak u Mančesteru! Premija ide u ruke Liroja Sanea! Mladi Nemac maltene sam eliminisao zemljake iz Gelzenkirhena, čak sedam golova Sitija protiv Šalkea!

Fudbal 12.03.2019 | 23:26
LŠ: Sitijev "loto", pao rekord od 7:0 protiv Šalkea!
Bila je to još jedna nestvarno dobra partija izabranika Pepa Gvardiole koji su pokazali svu snagu u prvih 45 minuta kada su prebrinuli sve brige oko plasmana među osam najboljih u elitnom takmičenju. Ujedno bio je to i rekordan trijumf „građana“ na njihovom terenu u evečevima, svakako nešto što će se dugo pamtiti.

Siti je ionako ima prednost iz prvog susreta u Gelzenkirhenu (3:2), ali bez obzira na tu činjenicu i to što je Gvardiola pomalo izmešao karte, zadatak je odrađen profesionalno u u pravom šampionskom maniru.

U prvih pola sata Siti je imao posed, ali svega jednu priliku, da bi u rasponu od 35. do 42. minuta usledila prava kanonada i sve je brzo bilo rešeno.

Prvo je u 33. minutu doduđen penal za „građane“. Džefri Bruma je oborio u duelu za loptu Bernarda Silvu, sudija Klemon Turpan je pokazao na 11 metara, a Aguero je bio siguran izvođač – 1:0.

Samo tri minuta kasnije, Rahim Sterling je primio loptu na desnoj strani, upšetao se do korner linije, proigrao Aguera koji je kroz noge Ralfa Farmana poslao loptu u mrežu Šalkea. Pogledao je sudija VAR snimak, čekalo se više od dva minuta na potvrdu gola, ali sve je bilo čisto i to je bilo 2:0.

U 42. minutu, Liroj Sane je dobio loptu u kaznenom prostoru Šalkea, iskosa sa leve strane šutirao je sa desetak metara, oštro i precizno i mreža gostiju se ponovo zatresla.

Time je sav posao bio završen, ostalo je bilo samo da "odrade" drugo poluvreme.

Ipak, nije domaćin ni u drugom poluvremenu želeo da stane sa napadima. Tako je u 56. minutu na pas Sanea, Rahim Sterling postigao gol za 4:0.

Samo koji minut pre toga poništen je gol Sanea, opet je VAR bio u fokusu, ali moguće je da je napravljena greška. Svejedno, nije to menjalo ništa na terenu, jer je Siti odavno obezbedio veliku prednost.

U 71. minutu, u strelce se upisao i Bernardo Silva, krunisao je dobru akciju „građana“ udarcem sa desetak metara i tako je bilo jasno da će Nemci doživeti pravu katastrofu.

Sve je bilo još gore po njih kada je na asistenciju Sanea, tinejdžer Fil Foden postigao svoj prvi gol u evro mečevima. Zaobišao je Farmana i pogodio sa pet metara za ogromnih 6:0.

Ali šta reći, kada je Siti u 85. minutu uspeo još jednom, sedmi put da savlada prottivničkog golmana. Na dodavanje Bernarda Silve, Žezus je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio donji levi ugao za konačnih 7:0.

Proveo se Šalke kao "bos po trnju" na gostovanju u Mančesteru, iako su odlično otvorili ovaj dvomeč i poveli protiv ekipe Pepa Gvardiole. Kao da im Siti taj blagi šamar nije oprostio pošto se u revanšu poneo kao da su prvu utakmicu izgubili 5:0, a ne da su pobedili 3:2.

Iako u mešovitom sastavu, sa samo jednim štoperom, moćno su ušli u utakmicu i već do poluvremena postigli tri pogotka...

Aguero ih je "načeo" iz penala, i to "panenkom", da bi potom posle pete Sterlinga upisao i drugi, a od tada je šou u svoje ruke preuzeo Liroj Sane.

Bivši fudbaler Šalkea je bio motivisan protiv "svojih" tako da je postigao gol na pas Zinčenka, potom i na Gundoganov, što je poništeno posle VAR konsultacije, da bi potom asistirao za sledeća tri pogotka Sitija.

Dodao je Sterlingu, Bernardu Silvi i Filu Fodenu, dok je pogodak sa klupe postigao i Gabrijel Žesus koji je ušao umesto Serhija Aguera.

Gvardiola se igrao, čuvao nosioce i uvodio igrače s manjom minutažom, ali utisak je da nije morao Siti toliko žestoko da odgovori Šalkeu, pa je sedam golova već debakl za Julijana Nagelsmana koji će dugo pamtiti ovaj dan.

U sastavu Šalkea nije bilo Matije Nastasića zbog povrede.

Treće čudo bi bilo previše. Ajaks je odrubio glavu Kralju u Madridu, Mančester junajted uglasio svetla u Parizu, oba puta gost je slavio posle minusa na svom terenu, međutim, još jedan veličanstveni preokret nije bio niti moguć, niti realan. Šalke je poslužio kao topovska hrana Mančester Sitiju, koji je trijumf iz Gelzenkirhena (3:2) pozlatio loto rezultatom i umarširao u četvrtfinale Lige šampiona – 7:0.

Ukupno deseta vezana pobeda nemilosrdne čete Pepa Gvardiole u svim takmičenjima. Njemu u ovom delu sezone nije bitno protiv koga igra, da li protiv Njuporta, Čelsija ili rivala u elitnom kupu. Uvek najjači tim, uvek maksimalan pristup, a kad je tako onda katalonskom stručnjaku preostaje samo da se zavali u fotelju i uživa.

Imao je i šta da vidi. Ne samo da je njegov tim spakovao sedam lopti iza leđa nesrećenog Ralfa Farmana, nego je bez problema mogao da broji i do deset. Štaviše, da nema VAR tehnologije verovatno bi mu još koji gol bio priznat, pa bi se revanš pamtio kao najubedljivija pobeda jednog tima u Ligi šampiona.

Centralna figura meča na Etihadu bio je, gle ironije, Leroja Sane. Bivši krilni vezista Šalkea nije imao milosti prema nekadašnjem klubu, prvo im je dao gol, potom podelio tri asistencije, a kad se zna da je pre tri sedmice baš on strelom iz slobodnog udarca inicirao preokret na Feltins areni jasno je da mu pripadaju najveće zasluge za to što je Šalke, još tokom utakmice, služio za podsmeh na društvenim mrežama, pa nadimak 04 može da „prekrsti“ u – 07.

Sane je tako postao prvi fudbaler u ovoj sezoni Lige šamšiona koji je na jednom meču postigao gol i upisao tri asistencije, ali on je samo završio posao. Šalke je u samo tri minuta „otvorio“ Serhio KunAguero, najpre sa penala, potom pogotkom  u padu i to je bio kraj. Gosti koji se u Bundesligi bore za opstanak i čijem se treneru Domeniku Tedesku odavno drma klupa poslužili su samo kao džak za udaranje. Jedan ozbiljan napad u prvom delu i to je bilo sve. Ne može se reći ni da su časno poginuli. Čak nije bilo ni sramotno, već – bespomoćno.

Aguero je potvrdio da voli da igra protiv Nemaca (11 pogodaka na poslednjih sedam utakmica sa timovima iz te zemlje), Rahim Sterling opet uživao na Etihadu (šest golova i tri asistencije na poslednja čestiri susreta na domaćem terenu), pa pogoci sa klupe rezervista Fodena i Žezusa.

Spektakl!

MANČESTER SITI – ŠALKE 7:0
/Aguero 35, 38, Sane 42, Sterling 56, Bernardo Silva 71, Foden 78, Žezus 84/

Stadion: Etihad.
Kapacitet: 55.097.
Sudija: Klemon Turpan (Francuska).

Mančester Siti (4-3-3): Ederson – Voker, Danilo, Laport (od 72. Delf), Zinčenko – Gundogan, D. Silva (od 64. Foden), Sterling – Sane, Bernardo, Aguero (od 65. Žezus).

Šalke (4-1-3-2): Ferman - Bruma, Stambuli, Sane, Očipka - Serdar - Mekini (od 74. Mendil), Konopljanka, Bentaleb - Embolo (od 69. Skžibski), Burgštaler (od 79. Tešer).

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA

Mančester Siti – Šalke 7:0 (3:0)
/Aguero 35 pen, 38, Sane 42, Sterling 56, B. Silva 71, Foden 78, Žezus 84/, prvi meč 3:2

Juventus – Atletiko Madrid 3:0 (1:0)
/Ronaldo 27, 49, 86 pen/, prvi meč 0:2

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar