ЛШ: Чудесни Роналдо са три гола елиминисао Атлетико!

Фудбалери Јувентуса победили су Атлетико Мадрид резултатом 3:0, у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона.  Роналдо је због овога дошао, историјски преокрет Јувеа! Никада у историји Јуве није успео да прође након што је у првом мечу изгубио 2:0, али никада до ове сезоне није имао Кристијана Роналда. Најбољи стрелац у историји Лиге шампиона постигао је хет-трик и избацио Атлетико. И Сити иде даље! ДО КРАЈА = ЈУВЕ! ЦР7 испоручио ону његову моћ за слом Атлетика, а херој из сенке је Бернардески! Још један чудесан преокрет у осмини финала Лиге шампиона!

Фудбал 12.03.2019 | 23:19
ЛШ: Чудесни Роналдо са три гола елиминисао Атлетико!
Изабраници Масимилијана Алегрија одиграли су фантастичан меч и заслужено су се пласирали у четвртфинале елитног фудбалског такмичења.

"Стара дама" имала је велики заостатак, пошто је у Мадриду поражена са 2:0, међутим успела је да се издигне из тешке ситуације и победи.

Апсолутни херој Јувентуса био је Кристијано Роналдо који је стрелац био у 27, 48. и 86. минуту, односно постигао је осми хет-трик у Лиги шампиона.

Португалац је два пута главом савладао Облака, док је трећи постигао са беле тачке.

Атлетико Мадрид одиграо је веома слаб меч, рекло би се очајно и после овакве партије нису заслужили да се нађу у четвртфиналу.

Јувентус је од старта меча доминирао и током свих деведесет минута држали су један те исти ритам. Роналдо је још једном показао класу и са три гола пресудио Мадриђанина.

Како су напади Јувентуса били све учесталији, било је логично да падне и гол. Бернардески је у 27. минуту сјајно центрирао, а Роналдо је надскочио Година и савладао Облака.

Ово је дало велики ветар у леђа домаћим фудбалерима, који ипак нису успели да постигну још један гол до краја полувремена. Ипак, одмах на старту Португалац је поново засијао.

Добро је шутирао главом, Облак је закаснио и гол је признат. Лопта је прошла кроз гол таман толико да судија Бјорн Кујперс покаже на центар. Навијачи и фудбалери су било у још већем налету и трећи гол је стигао у завршници.

Поново је Бернардескл био у главној улози, а Роналдо реализатор. Кореа је оборио Италијана у казненом простору, Роналдо је преузео одговорност и савладао Шчесног. До краја сусрета није било голова и Јувентус је елиминисао Атлетико.

Због овога је и Кристијано Роналдо дошао у Јувентус!

Није "старој дами" било потребно појачање у нападу како би добијала утакмице против Удинезеа, Ђенове или Кјева, него је "капиталац" ЦР7 доведен како би у Торино поново стигао пехар Лиге шампиона, који је практично опсесија навијача и породице Ањели.

Чинило се да је пропао план и инвестиција од 100 милиона када су Хименез и Годин донели победу Атлетику у првој утакмици (2:0), историја је говорила да Јувентус никада у историји није прошао после таквог пораза, међутим никада до ове године нису ни имали Кристијана Роналда у својим редовима, па је "господин Лига шампиона" држао лекцију свима који га воле и не...

Роналдо је постигао хет-трик, два гола главом и један са пенала, за пролазак даље Јувентуса у магичном преокрету који ће се дуго препричавати.

Уз њих, даље иде и Манчестер сити који је био немилосрдан према Шалкеу, можда и превише немилосрдан пошто су "грађани" декласирали Немце и у два меча им дали чак десет голова, иако су већ после првог полувремена могли да повуку ручну.

ЈУВЕНТУС - Атлетико 3:0 (укупно 3:2) и СИТИ - Шалке 7:0 (укупно 10:2)

Многобројне кадровске проблеме које су имали Алегри и Симеоне пред реванш утакмицу у Торину, због повреда и суспензија, далеко боље је "компензовао" Италијан, који додуше има и знатно дужу клупу, без икаквих проблема уочивши највећи ману Атлетико Мадрида.

Бекови!

Није за то било потребно толико оштро око, Атлетико није имао ниједног у овом мечу, тако да је Хуанфран принудно играо на месту Филипа Луиса и Луиса Ернандеза, односно Сантијаго Аријас је играо десно, на својој природној позицији...

Није план Јувентуса био да претрчи поменуте играче, него да омогући простор за центаршут и натера их да улазе у скок дуеле са нападачима какви су Роналдо и Манџукић.

Да ће имати проблема читава одбрана видело се већ у 4. минуту када је Кјелини "закуцао" лопту у мрежу после скока Роналда, међутим Бјорн Кујперс је одмах показао да је Португалац направио фаул над Облаком, али и та енергија и порука да могу - дала је ветар у леђа црно-белима који су поменуту ману искористили у 27. минуту.

Федерико Бернардески, који је одиграо страшан меч, је послао "рани центаршут" за Роналда који је олако претрчао и надвисио Хуанфрана, за први гол на утакмици.

Ширили су игру безопасног Атлетика, који у овом мечу није показао "цојонес" на која је указивао Симеоне у Мадриду пошто нису шутнули у оквир за читав меч, а Спинацола и Кансело су "бомбардовали" центаршутевима који су деловали као руком...

У таквој игри се Атлетико није снашао и већ у 48. минуту је Роналдо на пас сународника Кансела донео продужетке, а Алегри је желео да се све заврши у "регуларном" делу.

Увео је Дибалу и Моаза Кина који је промашио велику шансу у 81. минуту, за уздахе публике, али само пет минута касније они су претворени у одушевљење када је Федерико Бернардески прошао као вихор и осетио додир резервисте Витола, за пад и најстрожу казну.

Као на филму, одлука је пала на Кристијана Роналда, који није имао нови покушај, само један, али га је искористио за херојску партију и пролазак у четвртфинале.

Ово је био чак четврти хет-трик Роналда у сусретима против Атлетика, који је чак пет пута избацивао у Лиги шампиона, такмичења у ком је постигао чак 124 гола... Највише од свих, посебно ако гледамо само нокаут фазу у којој има 63 поготка!

Атлетико ће имати за чим да жали, али после оваквог реванша - нису заслужили више!

“Фино алла фине” или у преводу “Све до краја” је Јувентусов најпознатији слоган.

Вечерас се видело и зашто. Зашто их никада не смете отписати. Зашто су спремни да увек играју до краја. Да увек гурају бесвести. Да никада нема умирања, нити одустајања. То је ДНК тог клуба. Зато су највећи на Апенинима. 

А када им у све то уградите и надчовека какав је Кристијано Роналдо, онда добијете неуништив тим којем ни 0:2 против Симеонеове гарде није проблем. У још једном преокрету за памећње који нам је понудила Лига шампиона, Јувентус је са три гола Кристијана Роналда преокренуо пораз из Мадрида, разнео Атлетико 3:0 и учинио га немоћним. Оставио је Симеонеов тим без шута на гол?! 

Препричаваће се још једна антологијска партија Кристијана Роналда, његови фатални убоду у мрежу Јана Облака, али Португалац је само урадио оно за шта је доведен и што је обећао. Испоручио је моћ. Као пре нешто мање од годину дана када је на истом стадиону дресу Реала правио чуда, вечерас је био савезник Јувентусових навијача. И њихово ходајуће божанство. Али, херој из сенке је био Федерико Бернардески. Млади Италијан је показао да је играч који прави разлику и који је будућност Јувентуса и италијанског фудбала. А Макс Алегри је са њим вечерас запушио уста свим критичарима на Апенинима.  

Од многих формација и избора којима се спекулисало претходних дана, Алегри је изабрао најбољих 11 којих је могао да састави у овом тренутку. Федерико Бернаредски је био пун погодак као подршка Манџукићу иРоналду, док су бокови појачањи офанзивним Канселом и Спинацолом који је оставио феноменалан утисак.Алегри ипак није кренуо са Касересом и тројицом у последњој линији већ је изабрао да Матуиди и Џан понесу велики терет на средини терен што су они одрадили сјано.

Колико је Алегри погодио са Бернардескијем, толико је Симеоне промашио са Лемаром у везном реду Атлетика. Међутим, много већа му је брига било како да попуни дефанзивне рупе после повредаЕрнандеза и Филипеа Луиса. Поготово Бразилца на левом боку, па је тамо прекомандовао Хуанфрана са десне стране, док је Аријас заузео Хуанфраново место. Мората је у шпицу заменио Дијега Косту, а поменути Лемар суспендованог Партија.

Са овако офназивном формацијом, резултатским дефицитом и мотивацијом до неба да се освети Атлетику, Јувентус је од првог минута кренуо у опсаду гола. А Мадриђани су одмах показали какве су им намере вечерас – бункер. Већ после четири минута је Кјелинију поништен гол због Роналдовог фаула над голманомОблаком, али је Јуве добио мотив да још више стисне гас.

Бернардески је био кључни човек у игри Јувентусу. Фантастичан на лопти, мењао је стране, бежао чуварима, улазио између линија и збуњвао одбрану гостију. Константно се нешто дешавало када је лопта код њега у ногама, Роналдо је имао више простора да се прикључи Манџукичу у самом шпицу и да набије Ателтико одбрану Облаку у крило.

Јувентус је био агресиван као Симеонеов Атлетико у најбољим издањима. Увек за корак бржи, за центиметар виши, за класу конкретнији, директнији и чвршћи. Чак и када је имао лопту, Атлетико је био безидејан, деконцентрисан и летаргичан.

Алегријв план да центаршутевима гађа Роналда и Манџукића док Бернаредски пометњу у редовима Атлетика се показао као идеалан. Јер, Аријас и Хуанфран су на боковима сасвим лепо контролисали Јувентусове продора, али када би се одбрана скупила у скок игри, то је већ била Јувентусова шанса.

У 26. минуту се стадион затресао! Бернардески се ослободио чувара и центрирао идеално на петерац где јеРоналдо дочекао ситуацију коју је чекао. Надскочио је Хуанфрана на другој стативи и главом спаковао лопту у мрежу. Гол у идеалном моменту који је још више подигао вољни моменат Јувентуса и још више залио воду у уши Атлетика.

Јувентус је наставио да насрећ и у финишу полувремена је Роналдо још једном био највиши у скоку, али је лопта завршила поред гола. Облак је зауставио и Кјелинијев шут главом. Атлетикова одбрана није могла да се одупре Јувентусовом „бомбардовању“ центаршутева. Све што је Атлетико имао у првом полувремену јеМоратин шут главом у надокнади времна када је конаћно умакао пажњи Бонућија и Кјелинија али је са петерца лоше тукао главом.

А тек што је кренуло друго полувреме, Кристијано Роналдо је још једном полетео кроз ваздух и запалио Јувентусов стадион!

Сјајно се отргао Годину, између њега и Хименеза маестрално скочио и упутио шут под пречку. Облак је чудесном парадом успео да избаци лопту, али му је фалило неколико милиметара... Судија Кујперс је добио сигнал да је лопта прешла гол линију и Јувентус је за полувреме и кусур надокнадио минус из Мадрида захваљујући невероватном Португалцу.

Симеоне је морао да реагује. Очајног Лемара је заменио Кореа и унео мало живости, али је Јувентус наставио да доминира. Алегри је наредио тоталну офанзиву у последњих пола сата када је Дибала замениоСпинацолу. Потом је и Симеоне направио чудан потез увођењем Витола уместо дефанзивно одличногАријаса. Јувентус је господарио тереном, Саул и Коке су потпуно изгубили битку на средини терена, Гризмансе није видео, а Мората је био све нервознији.

Јувентусов притисак није попуштао ни за секунд. Млади Кеан је заменио исцрпљеног Манџукића и промашио зицер десетак минута пре краја. Али Федерико Бернардески је учинио да се Кеанов промашај брзо заборави. У партији живота, Федерико Бернадески је у 85. минуту као брзи воз прошао по левом крилу, ушао у казнени простор изнудио пенал и сервирао Роналду хет-трик, а Јувентусу величанствен преокрет и пласман у четвртфинале Лиге шампиона.

Сан о клемпавом пехару је опет оживео и овакав Јувентус делује као можда и највећи фаворит за освајање Лиге шампиона. А Атлетико? Сан о финалу Метрополитану је остао само то - сан. Пети пут заредом је Кристијано Роналдо зауставио Симеонеов тим на путу ка титули првака Европе. И на неки начин означио крај многих дана. Али то је већ нека друга прича... 

ЈУВЕНТУС - АТЛЕТИКО МАДРИД 3:0
/Роналдо 26, 49, 86пен/

Алијанц арена. Гледалаца: 41.000. Бјорн Кујперс (Холандија).

Јувентус (4-3-3): Шченсни - Кансело, Бонучи, Кјелини, Спинацола (од 68. Дибала) - Џан, Пјанић, Матуиди - Бернардески, Манџукић (од 80. Кеан), Роналдо.

Атлетико Мадрид (4-4-2): Облак - Аријас (од 77. Витоло), Хименез, Годин, Хуанфран - Коке, Саул, Родри, Лемар (од 57. Кореа) - Гризман, Мората.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар