LŠ: Čudesni Ronaldo sa tri gola eliminisao Atletiko!

Fudbaleri Juventusa pobedili su Atletiko Madrid rezultatom 3:0, u revanš meču osmine finala Lige šampiona.  Ronaldo je zbog ovoga došao, istorijski preokret Juvea! Nikada u istoriji Juve nije uspeo da prođe nakon što je u prvom meču izgubio 2:0, ali nikada do ove sezone nije imao Kristijana Ronalda. Najbolji strelac u istoriji Lige šampiona postigao je het-trik i izbacio Atletiko. I Siti ide dalje! DO KRAJA = JUVE! CR7 isporučio onu njegovu moć za slom Atletika, a heroj iz senke je Bernardeski! Još jedan čudesan preokret u osmini finala Lige šampiona!

Fudbal 12.03.2019 | 23:19
LŠ: Čudesni Ronaldo sa tri gola eliminisao Atletiko!
Izabranici Masimilijana Alegrija odigrali su fantastičan meč i zasluženo su se plasirali u četvrtfinale elitnog fudbalskog takmičenja.

"Stara dama" imala je veliki zaostatak, pošto je u Madridu poražena sa 2:0, međutim uspela je da se izdigne iz teške situacije i pobedi.

Apsolutni heroj Juventusa bio je Kristijano Ronaldo koji je strelac bio u 27, 48. i 86. minutu, odnosno postigao je osmi het-trik u Ligi šampiona.

Portugalac je dva puta glavom savladao Oblaka, dok je treći postigao sa bele tačke.

Atletiko Madrid odigrao je veoma slab meč, reklo bi se očajno i posle ovakve partije nisu zaslužili da se nađu u četvrtfinalu.

Juventus je od starta meča dominirao i tokom svih devedeset minuta držali su jedan te isti ritam. Ronaldo je još jednom pokazao klasu i sa tri gola presudio Madriđanina.

Kako su napadi Juventusa bili sve učestaliji, bilo je logično da padne i gol. Bernardeski je u 27. minutu sjajno centrirao, a Ronaldo je nadskočio Godina i savladao Oblaka.

Ovo je dalo veliki vetar u leđa domaćim fudbalerima, koji ipak nisu uspeli da postignu još jedan gol do kraja poluvremena. Ipak, odmah na startu Portugalac je ponovo zasijao.

Dobro je šutirao glavom, Oblak je zakasnio i gol je priznat. Lopta je prošla kroz gol taman toliko da sudija Bjorn Kujpers pokaže na centar. Navijači i fudbaleri su bilo u još većem naletu i treći gol je stigao u završnici.

Ponovo je Bernardeskl bio u glavnoj ulozi, a Ronaldo realizator. Korea je oborio Italijana u kaznenom prostoru, Ronaldo je preuzeo odgovornost i savladao Ščesnog. Do kraja susreta nije bilo golova i Juventus je eliminisao Atletiko.

Zbog ovoga je i Kristijano Ronaldo došao u Juventus!

Nije "staroj dami" bilo potrebno pojačanje u napadu kako bi dobijala utakmice protiv Udinezea, Đenove ili Kjeva, nego je "kapitalac" CR7 doveden kako bi u Torino ponovo stigao pehar Lige šampiona, koji je praktično opsesija navijača i porodice Anjeli.

Činilo se da je propao plan i investicija od 100 miliona kada su Himenez i Godin doneli pobedu Atletiku u prvoj utakmici (2:0), istorija je govorila da Juventus nikada u istoriji nije prošao posle takvog poraza, međutim nikada do ove godine nisu ni imali Kristijana Ronalda u svojim redovima, pa je "gospodin Liga šampiona" držao lekciju svima koji ga vole i ne...

Ronaldo je postigao het-trik, dva gola glavom i jedan sa penala, za prolazak dalje Juventusa u magičnom preokretu koji će se dugo prepričavati.

Uz njih, dalje ide i Mančester siti koji je bio nemilosrdan prema Šalkeu, možda i previše nemilosrdan pošto su "građani" deklasirali Nemce i u dva meča im dali čak deset golova, iako su već posle prvog poluvremena mogli da povuku ručnu.

JUVENTUS - Atletiko 3:0 (ukupno 3:2) i SITI - Šalke 7:0 (ukupno 10:2)

Mnogobrojne kadrovske probleme koje su imali Alegri i Simeone pred revanš utakmicu u Torinu, zbog povreda i suspenzija, daleko bolje je "kompenzovao" Italijan, koji doduše ima i znatno dužu klupu, bez ikakvih problema uočivši najveći manu Atletiko Madrida.

Bekovi!

Nije za to bilo potrebno toliko oštro oko, Atletiko nije imao nijednog u ovom meču, tako da je Huanfran prinudno igrao na mestu Filipa Luisa i Luisa Ernandeza, odnosno Santijago Arijas je igrao desno, na svojoj prirodnoj poziciji...

Nije plan Juventusa bio da pretrči pomenute igrače, nego da omogući prostor za centaršut i natera ih da ulaze u skok duele sa napadačima kakvi su Ronaldo i Mandžukić.

Da će imati problema čitava odbrana videlo se već u 4. minutu kada je Kjelini "zakucao" loptu u mrežu posle skoka Ronalda, međutim Bjorn Kujpers je odmah pokazao da je Portugalac napravio faul nad Oblakom, ali i ta energija i poruka da mogu - dala je vetar u leđa crno-belima koji su pomenutu manu iskoristili u 27. minutu.

Federiko Bernardeski, koji je odigrao strašan meč, je poslao "rani centaršut" za Ronalda koji je olako pretrčao i nadvisio Huanfrana, za prvi gol na utakmici.

Širili su igru bezopasnog Atletika, koji u ovom meču nije pokazao "cojones" na koja je ukazivao Simeone u Madridu pošto nisu šutnuli u okvir za čitav meč, a Spinacola i Kanselo su "bombardovali" centaršutevima koji su delovali kao rukom...

U takvoj igri se Atletiko nije snašao i već u 48. minutu je Ronaldo na pas sunarodnika Kansela doneo produžetke, a Alegri je želeo da se sve završi u "regularnom" delu.

Uveo je Dibalu i Moaza Kina koji je promašio veliku šansu u 81. minutu, za uzdahe publike, ali samo pet minuta kasnije oni su pretvoreni u oduševljenje kada je Federiko Bernardeski prošao kao vihor i osetio dodir rezerviste Vitola, za pad i najstrožu kaznu.

Kao na filmu, odluka je pala na Kristijana Ronalda, koji nije imao novi pokušaj, samo jedan, ali ga je iskoristio za herojsku partiju i prolazak u četvrtfinale.

Ovo je bio čak četvrti het-trik Ronalda u susretima protiv Atletika, koji je čak pet puta izbacivao u Ligi šampiona, takmičenja u kom je postigao čak 124 gola... Najviše od svih, posebno ako gledamo samo nokaut fazu u kojoj ima 63 pogotka!

Atletiko će imati za čim da žali, ali posle ovakvog revanša - nisu zaslužili više!

“Fino alla fine” ili u prevodu “Sve do kraja” je Juventusov najpoznatiji slogan.

Večeras se videlo i zašto. Zašto ih nikada ne smete otpisati. Zašto su spremni da uvek igraju do kraja. Da uvek guraju besvesti. Da nikada nema umiranja, niti odustajanja. To je DNK tog kluba. Zato su najveći na Apeninima. 

A kada im u sve to ugradite i nadčoveka kakav je Kristijano Ronaldo, onda dobijete neuništiv tim kojem ni 0:2 protiv Simeoneove garde nije problem. U još jednom preokretu za pamećnje koji nam je ponudila Liga šampiona, Juventus je sa tri gola Kristijana Ronalda preokrenuo poraz iz Madrida, razneo Atletiko 3:0 i učinio ga nemoćnim. Ostavio je Simeoneov tim bez šuta na gol?! 

Prepričavaće se još jedna antologijska partija Kristijana Ronalda, njegovi fatalni ubodu u mrežu Jana Oblaka, ali Portugalac je samo uradio ono za šta je doveden i što je obećao. Isporučio je moć. Kao pre nešto manje od godinu dana kada je na istom stadionu dresu Reala pravio čuda, večeras je bio saveznik Juventusovih navijača. I njihovo hodajuće božanstvo. Ali, heroj iz senke je bio Federiko Bernardeski. Mladi Italijan je pokazao da je igrač koji pravi razliku i koji je budućnost Juventusa i italijanskog fudbala. A Maks Alegri je sa njim večeras zapušio usta svim kritičarima na Apeninima.  

Od mnogih formacija i izbora kojima se spekulisalo prethodnih dana, Alegri je izabrao najboljih 11 kojih je mogao da sastavi u ovom trenutku. Federiko Bernaredski je bio pun pogodak kao podrška Mandžukiću iRonaldu, dok su bokovi pojačanji ofanzivnim Kanselom i Spinacolom koji je ostavio fenomenalan utisak.Alegri ipak nije krenuo sa Kaseresom i trojicom u poslednjoj liniji već je izabrao da Matuidi i Džan ponesu veliki teret na sredini teren što su oni odradili sjano.

Koliko je Alegri pogodio sa Bernardeskijem, toliko je Simeone promašio sa Lemarom u veznom redu Atletika. Međutim, mnogo veća mu je briga bilo kako da popuni defanzivne rupe posle povredaErnandeza i Filipea Luisa. Pogotovo Brazilca na levom boku, pa je tamo prekomandovao Huanfrana sa desne strane, dok je Arijas zauzeo Huanfranovo mesto. Morata je u špicu zamenio Dijega Kostu, a pomenuti Lemar suspendovanog Partija.

Sa ovako ofnazivnom formacijom, rezultatskim deficitom i motivacijom do neba da se osveti Atletiku, Juventus je od prvog minuta krenuo u opsadu gola. A Madriđani su odmah pokazali kakve su im namere večeras – bunker. Već posle četiri minuta je Kjeliniju poništen gol zbog Ronaldovog faula nad golmanomOblakom, ali je Juve dobio motiv da još više stisne gas.

Bernardeski je bio ključni čovek u igri Juventusu. Fantastičan na lopti, menjao je strane, bežao čuvarima, ulazio između linija i zbunjvao odbranu gostiju. Konstantno se nešto dešavalo kada je lopta kod njega u nogama, Ronaldo je imao više prostora da se priključi Mandžukiču u samom špicu i da nabije Ateltiko odbranu Oblaku u krilo.

Juventus je bio agresivan kao Simeoneov Atletiko u najboljim izdanjima. Uvek za korak brži, za centimetar viši, za klasu konkretniji, direktniji i čvršći. Čak i kada je imao loptu, Atletiko je bio bezidejan, dekoncentrisan i letargičan.

Alegrijv plan da centaršutevima gađa Ronalda i Mandžukića dok Bernaredski pometnju u redovima Atletika se pokazao kao idealan. Jer, Arijas i Huanfran su na bokovima sasvim lepo kontrolisali Juventusove prodora, ali kada bi se odbrana skupila u skok igri, to je već bila Juventusova šansa.

U 26. minutu se stadion zatresao! Bernardeski se oslobodio čuvara i centrirao idealno na peterac gde jeRonaldo dočekao situaciju koju je čekao. Nadskočio je Huanfrana na drugoj stativi i glavom spakovao loptu u mrežu. Gol u idealnom momentu koji je još više podigao voljni momenat Juventusa i još više zalio vodu u uši Atletika.

Juventus je nastavio da nasreć i u finišu poluvremena je Ronaldo još jednom bio najviši u skoku, ali je lopta završila pored gola. Oblak je zaustavio i Kjelinijev šut glavom. Atletikova odbrana nije mogla da se odupre Juventusovom „bombardovanju“ centaršuteva. Sve što je Atletiko imao u prvom poluvremenu jeMoratin šut glavom u nadoknadi vremna kada je konaćno umakao pažnji Bonućija i Kjelinija ali je sa peterca loše tukao glavom.

A tek što je krenulo drugo poluvreme, Kristijano Ronaldo je još jednom poleteo kroz vazduh i zapalio Juventusov stadion!

Sjajno se otrgao Godinu, između njega i Himeneza maestralno skočio i uputio šut pod prečku. Oblak je čudesnom paradom uspeo da izbaci loptu, ali mu je falilo nekoliko milimetara... Sudija Kujpers je dobio signal da je lopta prešla gol liniju i Juventus je za poluvreme i kusur nadoknadio minus iz Madrida zahvaljujući neverovatnom Portugalcu.

Simeone je morao da reaguje. Očajnog Lemara je zamenio Korea i uneo malo živosti, ali je Juventus nastavio da dominira. Alegri je naredio totalnu ofanzivu u poslednjih pola sata kada je Dibala zamenioSpinacolu. Potom je i Simeone napravio čudan potez uvođenjem Vitola umesto defanzivno odličnogArijasa. Juventus je gospodario terenom, Saul i Koke su potpuno izgubili bitku na sredini terena, Grizmanse nije video, a Morata je bio sve nervozniji.

Juventusov pritisak nije popuštao ni za sekund. Mladi Kean je zamenio iscrpljenog Mandžukića i promašio zicer desetak minuta pre kraja. Ali Federiko Bernardeski je učinio da se Keanov promašaj brzo zaboravi. U partiji života, Federiko Bernadeski je u 85. minutu kao brzi voz prošao po levom krilu, ušao u kazneni prostor iznudio penal i servirao Ronaldu het-trik, a Juventusu veličanstven preokret i plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

San o klempavom peharu je opet oživeo i ovakav Juventus deluje kao možda i najveći favorit za osvajanje Lige šampiona. A Atletiko? San o finalu Metropolitanu je ostao samo to - san. Peti put zaredom je Kristijano Ronaldo zaustavio Simeoneov tim na putu ka tituli prvaka Evrope. I na neki način označio kraj mnogih dana. Ali to je već neka druga priča... 

JUVENTUS - ATLETIKO MADRID 3:0
/Ronaldo 26, 49, 86pen/

Alijanc arena. Gledalaca: 41.000. Bjorn Kujpers (Holandija).

Juventus (4-3-3): Ščensni - Kanselo, Bonuči, Kjelini, Spinacola (od 68. Dibala) - Džan, Pjanić, Matuidi - Bernardeski, Mandžukić (od 80. Kean), Ronaldo.

Atletiko Madrid (4-4-2): Oblak - Arijas (od 77. Vitolo), Himenez, Godin, Huanfran - Koke, Saul, Rodri, Lemar (od 57. Korea) - Grizman, Morata.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar