Ко је доводио играче у Партизан? Илиев, Мирковић или управа?

Тек сад ништа није јасно. . . !

Фудбал 15.03.2019 | 23:59
Ко је доводио играче у Партизан? Илиев, Мирковић или управа?
Колико само једна изјава може да промени поглед на свет и замути поглед на стварност. На растанку од Партизана Ивица Илиев је преузео одговорност за огроман бодовни заостатак за Црвеном звездом и нишким Радничким и појединим изјавама унео такву збрку око начина на који црно-бели послују да то, утисак је, не може да рашчивија нико, јер је доста тога у Хумској 1 обавијено велом тајне.

Реченице које парају навијачке уши гласиле су:

„Стидим се онога што видим на терену, не могу са тим никако да се помирим. Неке од тих играча сам лично довео, неке нисам довео, али сам дозволио да дођу. Некима смо продужили уговоре, и то сам такође дозволио, а очито то ничим нису заслужили“, рекао је у понедељак Илиев.

Само кад касније врзино коло ко је и како доводио фудбалере у Партизан –да ли само директор, да ли уз сагласност тренера, да ли су се неки појављивали и без знања људи из спортског сектора – покушао је да објасни Милорад Вучелић.

„Знате како, тренери имају одлучујућу реч, а сваки спортски директор доводи играче у сагласју са тренером и стручним штабом. Доведени су неки играчи за време Марка Николића. Јел’ Остојића довео Илиев“, запитао се председник клуба, пре него што је одбацио могућност да је одлазећи директор поменутом изјавом упро прстом ка члановима руководства. „Илиев сигурно не мисли на управу. Ми причамо истину, само ви (новинари, оп. ау) нећете да је разумете. Неке играче није довео, јер није ни био спортски директор, неки су остали од Марка Николића, неки од Мирослава Ђукића. Ивица Илиев прича истину, само што је ви не разумете или нећете да је разумете“.

Оно преко чега јавност не може да пређе тек тако јесте део у коме је Илиев тврдио да су појединцима продужавани уговори а да он није био за ту опцију, што намеће питање да ли је имао притисак са врха.

„Нико се није мешао ни њему, ни Мирковићу у посао, нити им је из управе сугерисано. Можда му је Бата то рекао“, сматра председник. „Неки су играчи затечени у Партизану. Не почиње Партизан никад од нуле, постоје играчи који су затечени, довео их је претходни тренер, Ђукић, пре њега Николић“.

И на крају бурног дијалога дијалога са представницима медија:

„Нисам ја истражни орган. Ивица Илиев је одговоран за укупне резултате, то је хтео да каже, за играче које је довео и које није довео. Било ко да дође следећи ће затећи неке фудбалере“, додао је Милорад Вучелић, уз напомену да о евентуалним кадровским решењима, попитању новог трренера и спортског дирекора „ни са ким, ни незванично, ни званично, није разговарао, нити ћу, пре паузе“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар