Ko je dovodio igrače u Partizan? Iliev, Mirković ili uprava?

Tek sad ništa nije jasno. . . !

Fudbal 15.03.2019 | 23:59
Ko je dovodio igrače u Partizan? Iliev, Mirković ili uprava?
Koliko samo jedna izjava može da promeni pogled na svet i zamuti pogled na stvarnost. Na rastanku od Partizana Ivica Iliev je preuzeo odgovornost za ogroman bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom i niškim Radničkim i pojedinim izjavama uneo takvu zbrku oko načina na koji crno-beli posluju da to, utisak je, ne može da raščivija niko, jer je dosta toga u Humskoj 1 obavijeno velom tajne.

Rečenice koje paraju navijačke uši glasile su:

„Stidim se onoga što vidim na terenu, ne mogu sa tim nikako da se pomirim. Neke od tih igrača sam lično doveo, neke nisam doveo, ali sam dozvolio da dođu. Nekima smo produžili ugovore, i to sam takođe dozvolio, a očito to ničim nisu zaslužili“, rekao je u ponedeljak Iliev.

Samo kad kasnije vrzino kolo ko je i kako dovodio fudbalere u Partizan –da li samo direktor, da li uz saglasnost trenera, da li su se neki pojavljivali i bez znanja ljudi iz sportskog sektora – pokušao je da objasni Milorad Vučelić.

„Znate kako, treneri imaju odlučujuću reč, a svaki sportski direktor dovodi igrače u saglasju sa trenerom i stručnim štabom. Dovedeni su neki igrači za vreme Marka Nikolića. Jel’ Ostojića doveo Iliev“, zapitao se predsednik kluba, pre nego što je odbacio mogućnost da je odlazeći direktor pomenutom izjavom upro prstom ka članovima rukovodstva. „Iliev sigurno ne misli na upravu. Mi pričamo istinu, samo vi (novinari, op. au) nećete da je razumete. Neke igrače nije doveo, jer nije ni bio sportski direktor, neki su ostali od Marka Nikolića, neki od Miroslava Đukića. Ivica Iliev priča istinu, samo što je vi ne razumete ili nećete da je razumete“.

Ono preko čega javnost ne može da pređe tek tako jeste deo u kome je Iliev tvrdio da su pojedincima produžavani ugovori a da on nije bio za tu opciju, što nameće pitanje da li je imao pritisak sa vrha.

„Niko se nije mešao ni njemu, ni Mirkoviću u posao, niti im je iz uprave sugerisano. Možda mu je Bata to rekao“, smatra predsednik. „Neki su igrači zatečeni u Partizanu. Ne počinje Partizan nikad od nule, postoje igrači koji su zatečeni, doveo ih je prethodni trener, Đukić, pre njega Nikolić“.

I na kraju burnog dijaloga dijaloga sa predstavnicima medija:

„Nisam ja istražni organ. Ivica Iliev je odgovoran za ukupne rezultate, to je hteo da kaže, za igrače koje je doveo i koje nije doveo. Bilo ko da dođe sledeći će zateći neke fudbalere“, dodao je Milorad Vučelić, uz napomenu da o eventualnim kadrovskim rešenjima, popitanju novog trrenera i sportskog direkora „ni sa kim, ni nezvanično, ni zvanično, nije razgovarao, niti ću, pre pauze“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar