Азар одлучио: Иде код Зидана!

Белгијанац преломио око будућности!

Фудбал 15.03.2019 | 18:45
Азар одлучио: Иде код Зидана!
Угледни британски Гардијан је лансирао ексклузиву да је Еден Азар преломио око питања будућности каријере и да је решио да пређе у Реал Мадрид на крају ове сезоне.

Реал је свакако био фаворит за довођење Азара и већ три године се спекулише о том трансферу, а повратакЗидана на Сантјаго Бернабеу је само дао ветар у леђа трансферу и помогао Азару да донесе коначну одлуку. Зидан је и раније желео Азара, а славни Француз је идол Белгијанца из дечачких дана.

Азаров уговор са Челсијм истиче на крају следеће сезоне што значи да је следеће лето последња шанса за Челси да инкасира велико обештећење. Већ дуго времена траје натезање клуба и Азара око новог уговора. Челси је почео да притиска Белгијанца још пре годину и кусур дана са нови уговором, али он је све досадашње понуде одбијао. Тако и ону последњу вредну 300.000 фунти недељно. Челси не жели да иде преко те суме и Азар је прилично јасно ставио до знања свима да новац није проблем, већ да се заиситио клуба.

Реал Мадрид је одавно бацио око на Азара, а поготово је се тај интерес интезивирао за време Зидановогпрвог тренерског мандата. Летос се спекулисало да је Реал био спреман да понуди 120.000.000 евра заАзара, али је Челси тражио преко 200.000.000 евра за своју прву звезду. На тај начин је одбио нападе Шпанаца и добио на времену да још једном покуша да убеди Азара на потписивање новог уговора. Међутим, опет није имао успеха и на Стамфорд Бриџу су се практично помирили да ће остати без најбољег играча.

Питање је само да ли ће Челси све ризиковати и натерати Азара да остане до краја уговора и лета 2020. године, а онда га изгубити за џабе. Због ситуације у којој се налази са забраном регистрације појачања у наредна два прелана рока (мада је Пулишић већ купљен као замена). Или ће наредног лета узети оно што му се нуди и искористити последњу шансу да заради на Азару. У тој ситуацији, Плавци неће моћи да постављају услове као прошлог лета јер ће бити притерани уз зид, а Гардијан тврди да ће енгелски клуб тражити око 100.000.000 фунти за обештећење.

То је свакако велика цифра за играча који улази у последњу годину уговора, па чак и за Реал Мадрид. АлиАзар није било који играч већ један од најбољих на свету и један од ретких који може да понесе улогу лидера у Реал Мадриду.Такође, ситуација у Краљевском клубу је таква да ће им бити потребно неко велико појачање што пре. Са Перезовим обећањем о ширим ингеренцијама које је Зидан добио за повратак у клуб, нема сумње да ће Азар бити на врху листу жеље и прва мета.

Можда ће Реал имати мало времена да покуша да спусти цену и убеди Енглезе на попуст, али ако се појави конкуренција (шушкало се о Барселони), мораће брзо да реагује и да плати оно што Челси тражи. Подсетимо да је Челси и прошлог лета био у сличној ситуацији са Азаровим земљаком. Тибо Куртоа је одбио све понуде Челсија за продужетак сарадње, ушао у последњу годину уговора и натерао клуба да га прода Реалу. По цени од 35.000.00 евра која је у том тренутку била испод његове вредности на тржишту. Али Челси је био доведен пред свршен чин...

За Азара ће се Абрамович свакако више борити и покушаће да извуче максималну цену, па не би било чудо да се трансфер заврши на некој граници око 100.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар