Azar odlučio: Ide kod Zidana!

Belgijanac prelomio oko budućnosti!

Fudbal 15.03.2019 | 18:45
Azar odlučio: Ide kod Zidana!
Ugledni britanski Gardijan je lansirao ekskluzivu da je Eden Azar prelomio oko pitanja budućnosti karijere i da je rešio da pređe u Real Madrid na kraju ove sezone.

Real je svakako bio favorit za dovođenje Azara i već tri godine se spekuliše o tom transferu, a povratakZidana na Santjago Bernabeu je samo dao vetar u leđa transferu i pomogao Azaru da donese konačnu odluku. Zidan je i ranije želeo Azara, a slavni Francuz je idol Belgijanca iz dečačkih dana.

Azarov ugovor sa Čelsijm ističe na kraju sledeće sezone što znači da je sledeće leto poslednja šansa za Čelsi da inkasira veliko obeštećenje. Već dugo vremena traje natezanje kluba i Azara oko novog ugovora. Čelsi je počeo da pritiska Belgijanca još pre godinu i kusur dana sa novi ugovorom, ali on je sve dosadašnje ponude odbijao. Tako i onu poslednju vrednu 300.000 funti nedeljno. Čelsi ne želi da ide preko te sume i Azar je prilično jasno stavio do znanja svima da novac nije problem, već da se zaisitio kluba.

Real Madrid je odavno bacio oko na Azara, a pogotovo je se taj interes intezivirao za vreme Zidanovogprvog trenerskog mandata. Letos se spekulisalo da je Real bio spreman da ponudi 120.000.000 evra zaAzara, ali je Čelsi tražio preko 200.000.000 evra za svoju prvu zvezdu. Na taj način je odbio napade Španaca i dobio na vremenu da još jednom pokuša da ubedi Azara na potpisivanje novog ugovora. Međutim, opet nije imao uspeha i na Stamford Bridžu su se praktično pomirili da će ostati bez najboljeg igrača.

Pitanje je samo da li će Čelsi sve rizikovati i naterati Azara da ostane do kraja ugovora i leta 2020. godine, a onda ga izgubiti za džabe. Zbog situacije u kojoj se nalazi sa zabranom registracije pojačanja u naredna dva prelana roka (mada je Pulišić već kupljen kao zamena). Ili će narednog leta uzeti ono što mu se nudi i iskoristiti poslednju šansu da zaradi na Azaru. U toj situaciji, Plavci neće moći da postavljaju uslove kao prošlog leta jer će biti priterani uz zid, a Gardijan tvrdi da će engelski klub tražiti oko 100.000.000 funti za obeštećenje.

To je svakako velika cifra za igrača koji ulazi u poslednju godinu ugovora, pa čak i za Real Madrid. AliAzar nije bilo koji igrač već jedan od najboljih na svetu i jedan od retkih koji može da ponese ulogu lidera u Real Madridu.Takođe, situacija u Kraljevskom klubu je takva da će im biti potrebno neko veliko pojačanje što pre. Sa Perezovim obećanjem o širim ingerencijama koje je Zidan dobio za povratak u klub, nema sumnje da će Azar biti na vrhu listu želje i prva meta.

Možda će Real imati malo vremena da pokuša da spusti cenu i ubedi Engleze na popust, ali ako se pojavi konkurencija (šuškalo se o Barseloni), moraće brzo da reaguje i da plati ono što Čelsi traži. Podsetimo da je Čelsi i prošlog leta bio u sličnoj situaciji sa Azarovim zemljakom. Tibo Kurtoa je odbio sve ponude Čelsija za produžetak saradnje, ušao u poslednju godinu ugovora i naterao kluba da ga proda Realu. Po ceni od 35.000.00 evra koja je u tom trenutku bila ispod njegove vrednosti na tržištu. Ali Čelsi je bio doveden pred svršen čin...

Za Azara će se Abramovič svakako više boriti i pokušaće da izvuče maksimalnu cenu, pa ne bi bilo čudo da se transfer završi na nekoj granici oko 100.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar