Бејл и Зидан - друга рунда!

Репрезентативац Велса у наредна три месеца ће видети како функционише сарадња са новим-старим тренером, а онда одлучити да ли да остане у Реалу.

Фудбал 15.03.2019 | 21:00
Бејл и Зидан - друга рунда!
Претходних дана писало се да ће испадање из трке за сва три трофеја проузроковати летњу чистку у екипи Реала, али изненадни повратак Зинедина Зидана бацио је ново светло на ситуацију на стадиону "Сантјаго Бернабеу".

Неки играчи свакако ће отићи, неки који су били на рубу одласка могли би да се врате у тим, док је Герет Бејл - најбоље плаћени фудбалер "краљевића" - добио разлог да озбиљно размисли о свом статусу након текуће сезоне.

Јер, добро је познато да се он и Зидан прошле сезоне нису слагали, чак је Велшанин после два постигнута поготка и победе над Ливерпулом у финалу Лиге шампиона, јавно изразио незадовољство минутажом и улогом у тиму.

Онда је Зидана заменио Ђулен Лопетеги, Кристијано Роналдо је прешао у Јувентус и за Бејла се отворио простор за којим је чезнуо. Једини је проблем што су резултати драстично опали, па се поставља питање и његовог дела одговорности за то.

Наредна три месеца послужиће да свако из свог угла искуси како функционише сарадња, а Бејлов агент рекао је за "ЕСПН" да ће Велшанин урадити управо то - видети каква му је перспектива и онда у јуну донети одлуку о његовом наредном кораку.

Раније је као препрека његовом повратку у Енглеску истицана енормно висока плата, од око 350.000 фунти нето на недељном нивоу.

Ипак, знајући да Алексис Санчез у Манчестер јунајтеду прима безмало 400.000 недељно, уз "масан" бонус за сваку утакмицу у којој заигра од првог минута, вероватно би се могао наћи неко довољно амбициозан и платежно способан да "преузме" Реалове обавезе према некада најпродорнијем играчу Премијер лиге.

Потенцијални проблем је што његов уговор истиче тек лета 2022, па би нови клуб морао да издвоји и новац за обештећење, а то онда битно увећава димензије читавог аранжмана. Још када се узме у обзир његова склоност повредама и то што у јулу пуни 30 година...

Подсетимо да је Герет Бејл лета 2013. из Тотенхема отишао пут Мадрида за 100 милиона евра.

Са "краљевићима" је четири пута освојио Лигу шампиона (у три финала је имао бар један гол или асистенцију), три пута Светско клупско првенство и Суперкуп Европе, а по једном Примеру и Куп краља. Дао је 101 гол на 223 утакмице.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар