Bejl i Zidan - druga runda!

Reprezentativac Velsa u naredna tri meseca će videti kako funkcioniše saradnja sa novim-starim trenerom, a onda odlučiti da li da ostane u Realu.

Fudbal 15.03.2019 | 21:00
Bejl i Zidan - druga runda!
Prethodnih dana pisalo se da će ispadanje iz trke za sva tri trofeja prouzrokovati letnju čistku u ekipi Reala, ali iznenadni povratak Zinedina Zidana bacio je novo svetlo na situaciju na stadionu "Santjago Bernabeu".

Neki igrači svakako će otići, neki koji su bili na rubu odlaska mogli bi da se vrate u tim, dok je Geret Bejl - najbolje plaćeni fudbaler "kraljevića" - dobio razlog da ozbiljno razmisli o svom statusu nakon tekuće sezone.

Jer, dobro je poznato da se on i Zidan prošle sezone nisu slagali, čak je Velšanin posle dva postignuta pogotka i pobede nad Liverpulom u finalu Lige šampiona, javno izrazio nezadovoljstvo minutažom i ulogom u timu.

Onda je Zidana zamenio Đulen Lopetegi, Kristijano Ronaldo je prešao u Juventus i za Bejla se otvorio prostor za kojim je čeznuo. Jedini je problem što su rezultati drastično opali, pa se postavlja pitanje i njegovog dela odgovornosti za to.

Naredna tri meseca poslužiće da svako iz svog ugla iskusi kako funkcioniše saradnja, a Bejlov agent rekao je za "ESPN" da će Velšanin uraditi upravo to - videti kakva mu je perspektiva i onda u junu doneti odluku o njegovom narednom koraku.

Ranije je kao prepreka njegovom povratku u Englesku isticana enormno visoka plata, od oko 350.000 funti neto na nedeljnom nivou.

Ipak, znajući da Aleksis Sančez u Mančester junajtedu prima bezmalo 400.000 nedeljno, uz "masan" bonus za svaku utakmicu u kojoj zaigra od prvog minuta, verovatno bi se mogao naći neko dovoljno ambiciozan i platežno sposoban da "preuzme" Realove obaveze prema nekada najprodornijem igraču Premijer lige.

Potencijalni problem je što njegov ugovor ističe tek leta 2022, pa bi novi klub morao da izdvoji i novac za obeštećenje, a to onda bitno uvećava dimenzije čitavog aranžmana. Još kada se uzme u obzir njegova sklonost povredama i to što u julu puni 30 godina...

Podsetimo da je Geret Bejl leta 2013. iz Totenhema otišao put Madrida za 100 miliona evra.

Sa "kraljevićima" je četiri puta osvojio Ligu šampiona (u tri finala je imao bar jedan gol ili asistenciju), tri puta Svetsko klupsko prvenstvo i Superkup Evrope, a po jednom Primeru i Kup kralja. Dao je 101 gol na 223 utakmice.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar