Куп: Партизан обезглављен у Крушевцу!

Криза је прилика да покажемо зашто смо ту.  Жарко Лазетић води црно-беле против Напретка уверен да ће се екипа вратити на издања из прва два пролећна кола.

Фудбал 13.03.2019 | 09:15
Куп: Партизан обезглављен у Крушевцу!
Обезглављен Партизан стиже у Крушевац. Нема Зорана Бате Мирковића за кормилом Парног ваљка, нема његовог доскорашњег првог сарадника Гордана Петрића, нема ни Ивице Илиева на месту главнокомандујућег спортским сектором. Терет у несхватљиво тешком тренутку за клуб, кад ветар промена дува са свих страна, пао је на плећа другог помоћника Жарка Лазетића.

Некадашњи нападач, касније тренер млађих категорија, добио је прилику да други пут у сезони "чупа" екипу после одласка тренера, с надом Гробара да ће резултат бити другачији него у августовском судару са Младости из Лучана.

"Свесни смо да нас чека тешка и важна утакмица. Свима нам је криво шта се догодило са Батом, последњи је човек који је требало да оде из Партизана, међутим, његову одлуку морамо да поштујемо и да наставимо даље. Играчи би требало да покажу реакцију после свега што се десило", каже Лазетић који је преузео улогу вршиоца дужности пред дуел четвртфинала Купа Србије са Напретком (среда, 15.30).

Меч је на програму после два узастопна пораза црно-белих, без датог гола, а ситуацију отежава чињеница да су Чарапани последњих сезона израсли у екипу која је умела да се носи са фаворитима.

"Напредак је стабилна екипа, добро организован клуб, има најискуснијег тренера у такмичењу, Милорада Косановића, међутим, сад је прави тренутак да, после одлазака Бате и Ивице, играчи и ја преузмемо одговорност и урадимо оно што се од нас очекује. Даћемо све од себе да прођемо у полуфинале".

Открио је Лазетић занимљив податак, донекле и очекиван.

"Видео сам се данас са Батом Мирковићем, помогао ми је у припреми ове утакмице. Немам дилему да ће играчи пружити максимум, наравно да су исто и досад желели, али некад није могуће, због противника, терена, психолошке припреме... Дубоко верујем да је права слика овог тима оно што смо пружали против ОФК Бачке, Пролетера, у дербију...."

Извесно је да због повреда у конкуренцији неће бити у конкуренцији Муса Нџаи и Светозар Марковић, требало би међу стативе да се врати голман Владимир Стојковић, а неизвесно је да ли ће од повреде стићи да се опорави Немања Р. Милетић.

"Ово је вероватно највећи изазов у мојој каријери. Знате како кажу - криза је и прилика. Последња дешавања не доживљавамо као трагедију или смак света, сад су тешки тренуци кад би требало показати зашто носиш дрес Партизана. Желео бих овим путем да пошаљем поруку да ћемо упркос разним медијским натписима добро функционисати, у намери да покажемо да смо онај Паризан какав је био у прва два пролећна кола и против Црвене звезде, а не онај из минуле две утакмице".

С обзиром да му је управа указала поверење да води тим до репрезентативне паузе, можда је ово шанса Лазетићу да сам себи продужи мандат до лета, ако се покаже против Напретка и Спартака у суботу.

"Ситуације се мењају као на траци. Знам да звучи као флоскула, али само о сутрашној утакмици размишљам. Кад се она заврши, онда ћу о оној у суботу. Ми тренери радимо свој, управа свој посао".

Лазетићева предност могла би да буде што познаје свлачионицу, што је неке од младих фудбаелра већ тренирао, можда неко од њих засија у Крушевцу, спасе Партизан нове бруке.

"Драго ми је што има доста полетараца у првом тиму, међутим, не бих делио играче на младе и старе. У фудбалу су године пролазне, а важан је само квалитет. Надам се да ћемо га у среду демонстрирати", додао је Жарко Лазетић пред одлазак у Лазарев град, где ће црно-бели покушати да наставе поход ка четвртом узастопном пехару купа.

ТЕРМИН, ТЕРЕН, ПЕНАЛИ...

У каквом се стању налази Партизан, какве ствари је себи допустио, колико је изгубио на утицају у фудбалским форумима можда најбоље илуструје податак да је једини учесник четвртфинала Купа Србије који ће наредни лигашки меч играти у суботу, док ће преосталих седам учесника на терен у недељу.

"Није пријатно да ми једини играмо у ритму недеља-среда-субота, мене нико није питао везано за тај детаљ, али наш задатак је да се што боље спремимо за све услове".

Кад смо већ код услова, терен је у неколико претходих гостовања Партизана у Крушевцу био фактор изненађења.

"Ни сад не обећава. Покушаћемо да се бавимо само стварима на које можемо да утичемо".

Можда пеналима, јер ако буде нерешено путника у полуфинале одлучиће ударци са 11 метара.

"Пенали су питање главе. Нећемо их вежбати, јер оно што се дешава на утакмици и на тренингу нема везе једно с другим".

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар